3 Temmuz 2009 Cuma

neden yaptın bunu iva majoli

[sözlüğe yazdım baktım güzel oldu buraya da koyuyorum]

bu abla 77 zagreb doğumlu.. o zamanların yugoslavya'sı, şimdilerin hırvatistan'ı.. ivo karlovic ile adaş gibi, neyse konumuz o değil..

konumuz şu ki iva abla aslında ahım şahım bir tenisçi değil.. tek bir grand slam şampiyonluğu var ve asıl mevzumuz da o şampiyonluk oluyor.. takvimler 1997 haziranını gösterirken, ben orta 2'yi bitirmiş "yaz tatili ohehehey" diye dünyadan habersiz yaşarken, tam adı iva majoli maric olan bu zat roland garros finalinde dünyanın en güzel, en biricik, en sevimli, en hanım-hanımcık olmasa da asiliği ile gönlümde taht kurmuş, en minnoş tenis oyuncusu olan 16 yaşındaki martina hingis'i yenerek şampiyon oluyor..

şimdi o sıralar 19 yaşında olan bu hatun martinamı yenmese, benim 16 yaşındaki minnoşum gideceeek wimbledon'ı kazanacak, ardından amerika açık kupasını kaldıracak (zaten aynı sene avustralya açık'ı indirmiş cebe) ve true grand slam yapacak.. hem de 16 yaşında bir yıldaki bütün grand slamleri teek teek toparlayacak.. bir de sadece true grand slam yapmasını yani bütün grand slam'leir bir yılda toplamasını engellediği yetmiyormuş gibi hingis'in 37 maçlık yenilmezliğine de son veriyor.. utanmadan, hiç çekinmeden, hani misafir çocuk gelir de evdeki oyuncaklara şöyle çekingen bakar, hani dalmaz hemen, he işte onu bile yapmadan alıveriyor kupayı.. ayıp iva, çok ayıp..

ha noluyor iva majoli karma'dan buluyor bulacağını.. wimbledon 97'de çeyrek finalde anna kournikova bunu bi güzel yeniyor, ardından benim bıcır da model anna'yı yeniyor yarı finalde.. finalde de jana novotna'yı geçerek şampiyon oluyor.. bundan sonra iva majoli'yi gören olmuyor..

tezim şudur ki iva majoli bana tenisi sevdiren kadına bir komplodur.. gelecekten dünyaya gönderilmiş olan bu zat, 97 yılında birden ortaya çıkarak martina hingis'in true grand slam yaparak gelecekte daha da başarılı bir tenisçi olarak anılmasını önlemiştir.. terminatör, iva majoli'nin yanında halt etmiştir..

bu hazin olaydan iki yıl sonra 99 haziranında ise bu sefer grand slam hayaliyle yola çıkan biricik bebeeem, steffi graf'ın ve daha çok fransız tenis izleyicisinin (allah hepsinin çükünü koparsın, frijit yapsın) gazabına uğruyor ve career grand slam yapamadan tenise veda ediyor.. sonra bi ara tekrar geliyor da o buranın konusu değil.. (peki 99 yılında kim ikinci turda eleniyor? elemelerden gelen genç belçikalı justine)

3 yorum:

tuğba 3 Temmuz 2009 11:26  

iva majoli'nin aslında 97 yılında performansının zirvesinde sayılabilecek martina hingis'i yenmesi -ki kendisi benim en sevdiğim kadın teniscilerin başında gelir- tamamen balınadır. zira o roland garros'tan bir süre önce martina attan düşmüş ve sakatlanmıştır. fakat yinede finale çıktı ama finalde çuvalladı. zaten bu ballı şahsiyette bir süre sonra sakatlıklardan ve başarısızlıklardan tenisi bıraktı.
şimdi kadınlar tenisinin içinde olduğu hali düşündükçe martina olsa da neşemizi bulsak diyorum sürekli. onun akıl dolu güce dayanmayan oyununu izlesek hep beraber çoşsak yazık oldu yazık

Russell 3 Temmuz 2009 14:01  

Bu arada posttan alakasız bir hatırlatma: Akdeniz Oyunları Finali'nde Marsel İlhan bugün 17.30'da maça çıkıyor. TRT3 verir sanırım. İlgi&bilgi...

Unknown 26 Ağustos 2009 16:14  

bence bayan tenisinin gördüğü en büyük yeteneklerdendir,tenisçilerdendir martina ama en büyüğü değildir en büyüğü bence graf'tır kesinlikle.canlı izlediklerim içinde ise serena,martina ve justine derim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP