10 Ocak 2011 Pazartesi

sydney: juan! martin! del! potrto! ciddi olamazsın!

 

Aaarrrggghh işte izleyemediğim için yıllar boyu pişman olacağım bir maç daha. Juan Martin del Potro esas geri dönüş maçında Feliciano Lopez'i üç tie-break sonunda geçti. Bu kadarını beklemiyordum.

Bir tenisçinin fiziksel ve zihinsel durumunu ölçmek için bundan iyi bir maç olamaz. Üç saat 20 dakika... Kurtarılan maç puanı... Yağmur arası bile varmış.


Bundan üç ay önce geri dönmeye çalıştığı sırada 6-3/6-0 yenildiği adamı bu kadar sert bir müsabaka sonrasında alt edebilmesi güzel. 21 ace ve yüzde 80 ilk servisten puan çıkarma oranı.

Karşılaşmadan önce yaptığı basın toplantısında sonucun önemli olmadığını sadece çıkıp tenis oynamak istediğini söylemişti del Potro. Çıkıp oynamış.

Maçın bazı puanları aşağıda. Özellikle maç puanını çevirme şekli müthiş. 2009 Amerika Açık finalinde Federer karşısında onu uyandıran passing-shotlardan biri misali. Puanı aldığında tribünden çıkan ses tüyleri diken diken ediyor.





(Foto: AP)

1 yorum:

kirpi 10 Ocak 2011 10:23  

E adam ilelebet maç kaybedecek değil herhalde... :)

O değil de Feli Lopez'e ne olmuş öyle yaa? Hasta falan diyorlardı da bu ne allasen? Videonun ilk 1 dakikası zaten "Lopez ve hataları" şeklinde neredeydse. Bir Feli maçında özetlerde kendisinin forehand'inden çok backhand'i varsa bu işte bir terslik var demektir. Ben de diyorum 41 tane ace ile nasıl 3 saat 20 dakika sürdü bu maç. Resmen ağır çekim oynamışlar yahu.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP