14 Ocak 2011 Cuma

avustralya açık 2011: erkekler kurası

Section 1

[1] Nadal
[31] Lopez
[20] Isner
[15] Cilic

Nadal’ın çeyrek finale kadar olan tablosu rahat. Ancak yarıda Murray-Söderling’in düşmesi onun için kötü oldu. İlk turda Marcos Daniel ile karşılaşacak. Üçüncü turda Feli Lopez, çeyrekte Stepanek gelebilir. Cilic çok kötü bu aralar. Geçen seneki performansından zerre yok.

Section 2

[10] Youzhny
[22] Llodra
[27] Nalbandian
[7] Ferrer

Bizim en yakında izleyeceğimiz bölüm burası. Marsel İlhan, 10 numaralı seribaşı Youzhny ile eşleşti ilk turda. Kanımca iyi oldu. Neden? Marsel’i iyi görmedim antrenman sırasında. Sadece bir antrenmanla anlaşılacak bir şey değil tabii ki. Ancak ilk iki hafta aldığı sonuçlar bunu doğrular nitelikteydi. Bilmiyorum bu daha çok mental bir şey olduğu için geçen bir haftada Avustralta’da ne konuşuldu bilmiyorum.

Marsel kendine yakın bir sıralamadaki tenisçi ile eşleşseydi üzerindeki baskı çok daha fazla olacaktı. Çünkü artık onları yenmesi bekleniyor. Ama ilk 10 tenisçisine yenilirse pek fazla tepki çekmeyecek bu mağlubiyet. Bunun bilincinde olması kafasını rahatlatacaktır. E diyeceksiniz ki düşük sıralamada biriyle eşleşeydi yeneydi. Bence yenemeyecekti. Bu benim görüşüm. Hatalı olma ihtimali çok yüksek. Neyse işte öyle en azından moralleri bozmayacağız.

Nalbandian bu hafta iyiydi. Şu dört seribaşı içinde en formda isim. Tabii ki Ferrer ile birlikte. İkisi finalde oynuyorlar bu hafta Auckland’da. Tabii Nalbandian ilk turda Hewitt ile oynayacak. Orada sıkıntı var.

Section 3

[4] Söderling
[30] Bellucci
[24] Gulbis
[13] Tsonga

Çok güçlü bir kadro yok bu sekizde birlik dilimde. Söderling, Gulbis ve Tsonga arasında geçecek çeyrek final yarışı. Gulbis yine bir maç iyi bir maç köüt gidiyor. Simon karşısında felaket bir ikinci set oynadı bu hafta. İlk turda Bemjamin Becker ile oynuyor ki elenebilir. Söderling ağır basıyor.

Section 4

[11] Melzer
[21] Baghdatis
[32] Garcia Lopez
[5] Murray

Murray’nin önderliğindeki bu tayfada üç Arjantinli bulunuyor ki birisi de Juan Martin del Potro. Normalde beş seribaşı var yani burada. Feli Lopez karşısında dönüşünü müjdelemişti del Potro ama ondan sonraki mağlubiyet olmadı. İlk turda Dudi Sela ile oynuyor. Sonra karşısına Baghdatis geliyor. Baggy sakattı. Sydney’deki şampiyonluğunu koruyamadı o yüzden. Ne kadar düzelir bilinmez. Baggy’i geçerse Murray’e sıkıntı yaşatır.

Section 5

[6] Berdych
[28] Gasquet
[23] Davydenko
[9] Verdasco

Berdych hâlâ Roland Garros-Wimbledon performanslarının ekmeğini yiyor. Kohlschreiber ya da Ryan Harrison devirir onu. Gasquet’den adam olmaz. Davydenko’yu çözemedim ve sanırım şu önünde kalan 2-3 senelik tenis yaşantısında da çözemeyeceğim. Verdasco’nun o 2009 performansını bekledim hep ondan. O günden bu yana hep daha da kötü oynamaya başladı. Saçlarını kestirdi şimdi. Bakalım işe yarayacak mı. Buradaki genç yetenekler Harrison ve Nishikori. Japon tenisçi yine sakatlanmayı becermezse üçüncü turu görür gibi geliyor bana. Ama buradan çıkacak adam seribaşı olmayabilir. Belki Tipsarevic. Hahahaha.

Section 6

[14] Almagro
[17] Ljubicic
[29] Troicki
[3] Djokovic

Igor Andreev ve Ivo Karlovic ile de birleşince ağır bir bölüm oldu burası. Bi dakka Karlovic seribaşı değil. Hahhaha. Neyse burada Djokovic’in yolu büyük ihtimalle Granollers-Karlovic-Troicki şeklinde olacak. Nole’nin şampiyon olmasını isteyen biri olarak hiç beğenmedim bu işi. Özellikle de Troicki’yi. Djokovic sağ sağlim çeyreğe ulaşırsa 5. bölümden gelecke olan adamı rahat geçer. Yarıda Federer’i yener. Finalde de artık kim gelse koymaz ve şampiyon olur. Sonra alarmın sesiyle uyanırım büyük ihtimalle.

Section 7

[8] Roddick
[26] Monaco
[19] Wawrinka
[12] Monfils

Burası da saçma sapan bir sekizde birlik dilim olmuş. Roddick çıkacak gibi. Federer’i bulacak gibi. Sevmedim burayı, geçelim.

Section 8

[16] Fish
[18] Querrey
[25] Montanes
[2] Federer

Federer ilk turda Lukas Lacko ile oynayacak ki kendisi Nadal karşısında 6-0 ile set almıştı. Federer’in ikinci tur rakibi Gilles Simon. Bildiğiniz gibi iki kez oynadılar ve ikisini de Simon kazandı. Bir de bu Fransız’ın bu hafta finale çıktığını hesaba katarsak 3-0 olsun bizim olsun. Bu sekizde birlik dilimde açıkçası Fed’i zorlayacak başka isim belki biraz Fish olur. Bir de Dustin Brown var burada. Alman bayrağı ile görünce tanıyamadım.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP