11 Ocak 2011 Salı

sydney: thy iyi uçuşlar diler caro


Önce Hua Hin’de Kim Clijsters’a yenildi. O gösteri maçıydı attık kenara. Sonra yine gösteri olan ama daha ciddi takınılan maçta Zvonareva’dan bagel yedi ve 6-0/6-1 yenildi. Sezondaki ilk WTA Tour maçında Sydney’de Dominika Cibulkova’ya yenildi. Kim? Caroline Wozniacki.

Suçu rakete atmak istemiyorum. Raket değiştirmek kötü bir hareketti falan demiyorum. Babolat’yı bırakıp Yonex’e geçmek, Wozniacki’nin Ana Ivanovic’in yaptıklarını yapmaya devam ettiğinin bir göstergesi sadece. Fernando Verdasco ile çıkmak, dünya 1 numarası olmak, dergilerde poz vermek, şarkı söylemek (feat. ya da solo) ve aynı marka rakete geçmek... Yapamadığı tek şey grand slam kazanmak.

Zaten raket değiştiriyorsun da kafa alanı aynı kalıyor, ağırlığı aynı kalıyor... belki swing’de biraz farklı hissedersin.

Wozniacki bence motivasyonunu kaybetti. Bir de sezon başı böyle oluyor. Geçen yıl da ilk turda Na Li’ye kaybetmişti. Piotr’un onu karşısına alıp şöööööyle bir sallaması gerekiyor. Sallayarak şarj edilen saatler gibi...

Üst üste yenilgiler gelince sanılmasın ki mağlubiyetin tek nedeni Caro diyorum. Domi de iyi bir oyuncu. 2-3 senedir diyorum bunu. Sadece kendine güven aşamasında sıkıntıları var çoğu potansiyelli tenisçi gibi. Bir de boydan kaybediyor (1.60). Safina’nın eski koçu Krajan ile çalışmaya başladıktan sonra da bir değişim oldğu kesin.

Sydney ilk turunda Maria Kirilenko’yu yendi Slovak. Şimdi de Wozniacki’yi. Avustralya Açık’ta sürpriz adaylarımın başını çeker.


Çeyrek finalde kendisinin üç katı olan Alisa Kleybanova ile oynayacak. Güleşseler Kleybanova kazanır da, bu gazla Domi alır maçı. Basın toplantısında neşeliymiş:

"İki numarayı, üç numarayı, dört numarayı, beş numarayı hepsini yendim bi' bir numara kalmıştı. Onu da yendiğim için mutluyum"

"İkinci sette 3-2 gerideyken yağmur arası işime çok yaradı. Koçumla konuştum ve bu bana çok yardımcı oldu"






2 yorum:

Spooky 11 Ocak 2011 11:37  

Raket değiştirilirken genelde koçlar yeni teller de dener. Öyle bir şey yoksa da bence tamamen yorgunluk.

Ayrıca bu mağlubiyetler kesin baskı oluşturuyor. Zaten Grand Slam'i olmadığı için hatta Grand Slam'lerde iyi oynamadığı için eleştiriliyordu.

Avustralya'da bir erken veda, hoşgeldin Safina II

onur 11 Ocak 2011 11:54  

Ne yapar eder çeyrek görür o bence de, 1 numaradan düşmesi yakındır.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP