31 Mayıs 2009 Pazar

roland garros 2009 - gün 7

..leeeeeeey şampiyoooooooon beşiktaaaaaşşş, ooooooleeeeey oohööhö öhhöö.. ıhmm.. çeyrek final öncesi son basamaktaki eşleşmeler belli oldu.. bugün oynanan üçüncü tur maçları sonucunda sürprizler var.. neler olmuş neler.. ben izleyemdim.. mazaretlerim var..

günün en önemli olayı djokovic’in elenmesi.. akşamüzeri bir arkadaşımın maçını izlemekten döndüğümde son setin son oyunu oynanıyordu.. gördüğüm manzara beni şaşırttı.. alman tenisçi kötü bir oyuncu değil ama djokovic’i hiç set vermeden yenebilmesi için sırp raketin çok kötü bir gününde olması gerekir.. kohlschreiber böyle sonuçlar alabiliyor ara sıra işte.. başarılı olabilir ileride ama çok sonuçları çok tutarsız.. bir gün ilk 10’daki birini yeniyor ertesi hafta bir turnuvanın ilk turunda eleniyor.. emre yazıcıol’un dediğine göre returnlerde ve backhandlerde çok etkisizmiş djokovic.. erken bir veda sırp için, güzel bir sonuç philipp için..

jo-wilfried tsonga ve juan martin del potro beklenildiği üzere tur atladılar, atlamışlar.. öööf ne zormuş böyle.. olsun beşiktaş 6 yılda bir şampiyon oluyor bi daha nerede görecez.. neyse efenim, daha önce yazdığım gibi 7 fransız arasından dördüncü tura çıkabilen sadece ikisi oldu onlar da monfils ve tsonga..

monfils sakat filan dedik ama iyi gidiyor.. fransız tenisçi bugün melzer’i 4 sette geçmeyi başarmış.. dördüncü turda andy roddick ile oynayacak.. roddick uzun zaman sonra roland garros’ta kazanmaya başladı.. şu an tablodaki tek amerikalı erkek ve fransızları bir bir elinden geçiriyor.. ilk turda wild card jouan’ı yenen amerikalı bugün marc gicquel’i de 3 setle geçmiş.. bakalım monfils karşısında neler yapacak..

roger federer ise paul-henri mathieu karşısında turnuvadaki ikinci setini kaybetti.. maçtaki ilk seti kaybettikten sonra maçı lehine çevirmeyi çok iyi bilmiş deneyimli isviçreli.. haas ile karşılaşacak dördüncü turda.. ilginç bir mücadele olacak..

tek bayanalarda dokic karşısında rezil bir oyun sergileyen ve avustralyalının sakatlanması ile tur atlayabilen 4 numaralı seribaşı elena dementieva, bugün bir başka avustralyalı samantha stosur’a üç sette boyun eğmiş.. kişilik olarak mükemmel bir insan olabilir ama iş oyuna gelince bocalıyor rus raket..

jankovic, williams, radwanska, kuznetsova, wozniak tur atlayan seribaşılar.. günün belki de en güzel (hangi anlamda?) maçında iki genç isim arasından sorana cirstea gülen taraf oldu.. bu maçın da sonlarını izleyebildim.. wozniacki son puanlar öncesi sakatlandı falan.. cirstea aslında wozniacki kadar yetenekli değil ama kafa olarak belli ki çok iyi hazırlanmış yaşıtlarına oranla.. cornet-cirstea-wozniacki üçgeninden sağ çıkan o oldu..

yarın dördüncü tur maçları başlıyor:
victoria azarenka – ana ivanovic maçını günün maçı seçiyorum bayanlarda..
erkeklerde ise andy murray – marin cilic maçı izlemeye değer..

yarının programı

1 yorum:

ege 31 Mayıs 2009 07:27  

http://www.youtube.com/watch?v=vUuVU03lY1c
ne maçtı ama..
bakalım bugünkü ne olacak
sadece bir tenis maçı mı olacak emin değilim. nadalın sitesinden:
'It’s no secret to anyone that Rafa and Soderling aren’t the best of friends (like you could have seen at the Wimbledon match). The Swedish player has used unsportsmanlike tactics when he’s played against Rafa, and so far, his reasons are unknown'

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP