30 Mayıs 2009 Cumartesi

roland garros 2009 - gün 6


olmadı :(

michelle larcher de brito dördüncü tura çıkamadı malesef.. halbuki ne kadar da ümitliydim.. servisleri bu kadar kötü olmasına rağmen ilk sette ortaya koyduğu oyun mükemmeldi.. forehandlerinin yerleşimi çok iyi yerlereydi.. ama tie-break'teki kötü oyunu ikinci sette oyundan düşmesine neden oldu.. tabi konsantrasyonunun bozulmasında rezai'nin onun çığlıkları hakkında hakeme şikayette bulunması da önemli bir etkendi.. hakemin de brito'yu uyarması fransız seyircilerin de genç portekizlinin aleyhine davranmasına neden oldu.. de brito "daha önce hiçbir maçta, hiçbir oyuncu rahatsız olmamıştı" diyordu maçtan sonra.. bağırmak oyunun bir parçası.. tabi ki daha kontrolü altına alabilir bunu brito.. ama şarapova'ya, seles'e ağzını açmayan hakemlerin (ki açmaları haksızlık zaten) de brito'yu uyarmaları bir çifte standart, bir fransız izleyiciye sempatik görüneyim çabası.. bu kız ilerleyip ilk 10'a giridğinde tıpkı şarapova'ya seslerini çıkartamadıkları gibi ona da hiçbir şey diyemeyecekler..

sonuçta rezai tur atladı ve bir dozer ile eşleşti.. ilk 3 maçında sadece 4 oyun veren dinara safina.. rus raket üçüncü turda vatandaşı anastasia pavlyuchenkova'yı (bu kızın elenmesi iyi oldu sanırım soyadını yazıcam derken gollum'a dönüyorum klavye başında) 6-2 ve 6-0 ile geçti.. abisinin elenmesinin de hırsıyla daha çok canlar yakacak gibi duruyor, bakalım rezai'ye de aynı tarifeyi uygulayacak mı?

ana ivanovic kimseye çaktırmadan, sessiz ve derinden geliyor.. iveta benesova'yı 6-0 ve 6-2 ile geçti.. dördüncü turda bu kadar rahat olamayacağı kesin çünkü rakibi ya carla suarez navarro ya da victoria azarenka olacak.. ivanovic, azarenka gelirse geçebilir ama carla suarez gelirse elenir gibime geliyor..

ve maria şarapova.. önünde eğiliyorum kendisinin.. 51 basit hata ve 11 çift hata yaptığı bir maçı kazanmayı başardı.. 24 oyunluk bir maç için toplam 62 hata çok ama çok fazla.. sakatlıktan yeni çıkıp da 3 setlik 3 maç oynadı.. dördüncü turda na li var karşısında.. na li deneyimli bi raket ama şarapova daha iyi normal şartlar altında.. şarapova için çeyrek finalde venus williams onu zorlar diyorduk venus de bugün şok bir mağlubiyetle elendi.. şok dediğime bakmayın bekliyordum da 6-0 set kaybedeceğini hiç beklemiyordum.. ilk iki tur maçında zar zor kazanan ve açıkça kötü oynayan taraftı.. bugün agnes szavay'a 6-0 ve 6-4'lük setlerle yenildi.. macar szavay dördüncü turda dominika cibulkova ile oynayacak.. cibulkova da uzun zamandır izlediğim bi raket ve ortada bir maç olacağını söyleyebilirim..

tek erkeklerde nadal çılgın atmaya devam ediyor.. hewitt'i turnuvaya katıldığına pişman etti ve terlemeden 6-1, 6-3 ve 6-1 ile geçti.. 110 dakika süren maç ortalama bir bayanlar maçından bile daha kısa.. nadal dördüncü turda robin söderling ile mücadele edecek.. söderling 5 sete giden maçta david ferrer'i yenmeyi başardı ve ispanyollara şok yaşattı..

sabahki ispanyol derbisi 3 sette bitmesine rağmen çok büyük bir çekişmeye sahne oldu.. maçın sonlarına doğru özellikle almagro'nun maça tutunma çabaları gzüel sayılar izlememizi sağladı.. ancak kazanan fernando verdasco oldu.. verdasco geçen sene burada 4. turda nadal'a elenmişti.. almagro da nadal'dan nasibini almış, o da çeyrek finalde elenmişti.. meğer nadal'a gerek yokmuş kendi kendilerini de eleyebiliyolarmış.. verdasco'nun rakibi davydenko.. o da stanislas wawrinka'yı saf dışı bıraktı.. sevinmedim..

tipsarevic'ten yavaş yavaş soğumaya başladım.. bugün yenildiği için değil.. hep aynı şeyi yaptığı için.. ne zaman geriye düşse, 2-0 olsa skor bu arkadaş sakatlığı bahane ederek maçı yarım bırakıyor.. ne bir masaj, ne bir tedavi istemi.. çok çirkin bir davranış bu.. dün jelena dokic'in yaşadıklarından sonra, o acıya rağmen hala maça devam etmek istemesini gördükten sonra bugün tipsarevic'in "ay tırnağım kırıldı, bırakıyorum" demesi sinir bozucu.. acaba setlerde 2-0 öndeyken böyle bir şey yaşasa da hemen bırakır mıydı maçı? neyse sonuçta andy murray dördüncü tura çıktı ve genç hırvat marin cilic ile eşleşti.. bir güzel maç bizleri bekliyor..

marat safin'i 5 sette geçen fransız raket ouanna'nın ise pili erken bitti.. şilili gonzalez tarafından üç sette saf dışı bırakılan ouanna bugün elenen iki fransız'dan biri.. diğeri ise 7 numaralı seribaşı gilles simon.. bu benim için sürpriz oldu.. rumen victor hanescu 6-4,6-4 ve 6-2 ile geçmeyi başardı rakibini.. böylelikle tablonun üst tarafı fransızlardan temizlenmiş oldu..

yarın 5 fransız korta çıkacak ki bunlardan 3'ü daha elenecek.. geriye tsonga ve monfils kalacak..

del potro - andreev
kohlschreiber - djokovic
mathieu - federer maçları seyir zevki yüksek maçlar..

bayanlarda ise sorana cirstea - caroline wozniacki maçı günün tek elle tutulur mücadelesi..

1 yorum:

K. A. 30 Mayıs 2009 22:30  

de brito rezai' yi tebrik ederken doğal olarak üzgündü. fransızlar ıslıkladı michelle' i. fransızlar takmasın başka bir şey istemiyorum. dar ediyorlar sonra kortu sevmediklerine. 16 yaşındaki grand slamde tecrübesi fazla olmayan bir oyuncuya bu kadar yüklenilmez hem de michelle gibi bir oyuncuya. bir kaç yıla servisleri de düzelince bir numara olarak korta çıkınca n'apacaklar merak içerisindeyim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP