25 Mayıs 2009 Pazartesi

roland garros 2009 - gün 1

sezonun ikinci grand slam'i bugün oynanan maçlarla başladı.. bayanlarda son şampiyon ana ivanovic zorlanarak da olsa ikinci tura çıkarken erkeklerde andy murray ikinci turu çok rahat elde etti..

tek erkeklerde ana tablonun üst tarafından 16 maç yapıldı bugün..
geçtiğimiz haftalarda dünya sıralamasının 3 numarasını eline geçiren britanyalı raket andy murray, arjantinli juan ignacio chela'ya sadece 5 oyun verdiği maçta 6-2/6-2/6-1 lik setlerle tur atlayan taraf oldu.. fransızların en büyük umudu gilles simon 5 sete giden zorlu bir maçın ardından birleşik devletlerden wayne odesnik'i geçmeyi başardı ve ikinci turda bir başka abd vatandaşı robert kendrick ile eşleşti.. kendrick'in bugün oynadığı maç da günün 5 setlik maçlarından biriydi.. turnuvaya wild card ile katılan bir başka ev sahibi josselin ouanna ise ispanyol marcel gronallers'i 5 setlik mücadele sonucu devirmeyi başararak ikinci turda marat safin'in rakibi oldu.. safin ilk turda fransa adına mücadele eden alexandre sidorenko'yu (rus asıllı olması lazım gecenin bu vakti araştıramayacağım şimdi) 6-4 lük üç setle geçti..

26 numaralı seribaşı kule, servis azmanı, ivo karlovic yine aynı tarzda devam edecekken, "erken teşhis hayat kurtarır" misali dünyanın eski 1 numaralarından lleyton hewitt tarafından durduruldu.. 5 sete giden maçta ilk iki seti tie-break (her zamanki gibi) alan karlovic 3. sette yine seti tie-break'e götürmeyi başarsa da bu sefer hewitt'in agresif oyunu neticesinde seti kaybetti.. ardından servisinde ritmini kaybeden karlovic son iki seti 6-4/6-3 kaybederek elenen ilk seribaşı oldu.. bence iyi de oldu.. hewitt'in kariyerindeki beşinci 2-0 dan geridönüşü oldu bu..

ispanyol favorilerden david ferrer, nicolas almagro ve fernando verdasco set vermeden maçlarını kazanmayı bildiler.. verdasco evsahibi florent serra'yı yendi.. geçen sene burada çeyrek final oynayan letonyalı ernests gulbis karlovic'in bir boy küçüğü sam querrey'i 3-1 ile geçti ve nicolas almagro'nun rakibi oldu.. türki cumhuriyetler türkiye'nin yapamadıklarını yapmaya devam ediyor.. kazak golubev alman denis gremelmayr'ı 3 sette geçip ikinci turda hewitt ile karşılaşma hakkı kazandı.. bayanlarda da var bir kazak ikinci turda ondan da bahsedicem biraz sonra..

radek stepanek ve marin cilic (bak mesela bu adam da uzun ama ben bunu seviyorum) ikinci tura yükselen diğer isimler..stepanek turnuvaya wild card ile katılan ve rafael nadal'dan önce bu turnuvayı kazanan son oyuncu olan arjantinli gaston gaudio'yu geçmeyi başardı..

tek bayanlarda da 16 maçla açıldı turnuva..
geçen senenin şampiyonu ana "ajde" ivanovic zorlanarak da olsa italyan sara errani'yi 2 sette geçti.. fransızları şok eden sonuç günün sonlarına doğru geldi.. 16 numaralı seribaşı amelie mauresmo tenise bir süre ara verip geri dönen alman anna-lena grönefeld'e 2-0 ile set bile alamadan elenince fransızlar bir hayli sızlanmış olmalılar.. grönefeld arjantinli gisela dulko ile ikinci tur mücadelesi verecek.. dulko ilk turda genç yetenek diye gazlanıp fos çıkan tamira pazsek'i iki sette geçmeyi bildi..

elenen bir başka seribaşı da benim bir önceki yazıda sıralamada bu kadar yüksekte olmasını beklemediğimi belirttiğim kaia kanepi oldu.. 19 numaralı seribaşı elemelerden gelen kazak raket yaroslava shvedova'ya boyun eğerek turnuvaya erken veda etti.. shvedova'nın ikinci turdaki rakibi yine elemelerden gelen ve ilk defa bir grand slam ana tablosunda mücadele eden arantxa rus.. ondan askere gitmeden önce son yazdığım yazılardan birinde bahsetmiştim..

(yaroslava shvedova)

fransızların hayalkırıklığı mauresmo ile sınırlı değil aslında.. bugün korta çıkan 6 bayan tenisçiden sadece biri, julie coin, ikinci tur yüzü görebildi.. coin hatırlayacağınız gibi 2008 amerika açık'da ana ivanovic'i daha ilk turda eleyerek ilgi çekmişti ben de o sinirle bu kadın bir daha ana tablo göremez demiştim.. görebiliyormuş demek ki.. ikinci turdaki rakibi rusların genç yeteneklerinden birisi anastasia pavlyuchenkova..

nadia petrova, na li, victoria azarenka ve iveta benesova bugün oynanan maçlar sonucunda ilk turda takılmadan tur atlayan diğer seribaşılar..


2. günün programında dikkat çeken maçlara bir göz atalım:
yarın (bugün?) erkeklerde dünya sıralamasının zirvesindeki adam, nadal, kortlara çıkıyor.. rakibi brezilyalı marcos daniel.. onu takiben roger federer ispanyol alberto martin ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek..
seribaşılardan andy roddick mandy roddick falan derken çok uzunmuş yahu ben link vereyim siz bakın:

link


ha bak, caroline wozniacki'nin maçı izlenir, carla suarez navarro'nunki de izlenir; tipsarevic-montanes fişek maç olur tipsarevic sakatlanıp yarım bırakmaz ise, yine berdych-bollelli, cibulkova-bondarenko çekişmeli olur.. şarapova da çıkıyor yarın sahneye.. bir de çocuk var, michelle larcher de brito, yarın çıkıyor o da korta, izleyin..

2 yorum:

rıza yaşar 25 Mayıs 2009 14:56  

Onur,

Mouresmo'nun elenmesi üzdü beni. Bu sene çıkış yakalamıştı son 2 aydır topra sezonu başlayalı. Biraz organizasyonsuzluk sonucu elendi gibi geldi bana. Takip etmişsindir, maç chatrier2deki son maçtı ve biraz geç başladı. Seyirci de yeterince yoktu ve olanlar da yeterince desteklemedi. Özellikle ilk seti kaybedince ikinci set aceleye geldi gibi sanki. Hava kararmadan bitirelim telaşı ile Mouresmoyu soğuttular kanımca. Nihayetinde daha uygun bir saate konulabilir seyirciler daha fazla destek verebilirdi. Belki de son kez gördüler onu u kortta.

Ozan Deniz 26 Mayıs 2009 10:54  

Mouresmo kaybedince resmen ağlıcaktım, elim ayağım titredi son sette. Servis-vole, slice, tek el spinli backhand işte bunları hepberaber son kez görebileceğiz gibi geliyor bana bir bayanda. O kadar göze hoş gelen bir oyunu vardı ki, henin'den sonra o kadar değerli idi ki bu. Ama bitti, devir artık güç tenisi

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP