28 Mayıs 2009 Perşembe

roland garros 2009 - gün 5

bugün aslında üç şok sonuç ile başlayabilirdi ama sadece bir tane sürpriz gerçekleşti.. fransızlar bayanlarda üzülmeye devam ediyorlar.. ana tabloda son 32 tenisçi arasında sadece 2 tane fransız kaldı.. rezai ve razzano.. bugün fransızların en yüksek seribaşı olan oyuncusu marion bartoli italyan tathiana garbin'e yenildi.. italyan raket üçüncü turda bir diğer fransız virgine razzano ile karşılaşacak..

venus williams neredeyse yeniliyordu bugün.. rakibi safarova biraz daha sakin kalmayı başarabilse tur atlayan taraf olacaktı ve beni de ne kadar mesut edecekti anlatamam.. ancak olmadı, safarova maça 2 puan yaklaşmışken venus çığlıkları doruk noktasına ulaşmıştı.. o can havliyle oradan çevirdi maçı amerikalı..

roger federer ise tabiri caizse gösterip de vermedi.. maçı.. toprak kortta çok iyi olan acasuso ilk 2,5 set mükemmele yakın oyun oynadıktan sonra federer'in bir anda oyun stilini değiştirmesi ile neye uğradığını şaşırdı.. maç aslında çok çekişmeli başladı ilk setin dördüncü oyununda 8 kere "berabere" durumu oldu.. puanlardaki bu beraberlik hali oyunlara da yansıdı ve ilk set tie-break'e gitti.. isviçreli raket üçü üstüste olmak üzere beş kez set puanını çevirmeyi başardı ve seti de kazanmayı bildi.. ikinci seti ise arjantinli kazandı.. acasuso üçüncü sete de federer'İn servisini kırarak girdi ve skoru 3-0'a taşıdı bir anda.. işte bu noktada uyuyam dev uyandı ve üçüncü seti tie-breakle aldı.. son sette ise rakibi çoktan oyundan düşmüştü..

bugünün en dramatik anı benim için jelena dokic'in sakatlanarak maçtan çekildiği o andı.. o kadar zorluğun üstesinden gelmesine rağmen şanssızlığı hala peşini bırakmıyor dokic'in.. dementieva'yı resmen korttan silmişti çok yazık oldu çünkü çeyrek finale kadar önü açıktı.. dementieva sen ne ballı insanmışın arkadaş..

bugün çok çok büyük sürprizler yaşanmadı bayanlarda.. kazanır denilenler kazandı.. günün sonucu kestirelemeyen maçı olan ve iki genci bir araya getiren alize cornet ile sorana cirstea arasındaki müsabakayı bana göre tour'un en güzel tenisçisi sorana cirstea kazandı.. alize cornet ise elenen bir başka seribaşı ve ev sahibesi oldu.. cirstea bir başka genç ve güzel raket caroline wozniacki ile karşılaşacak üçüncü turda..

fransızlar erkekler bayanlara göre kat kat daha başarılı.. son 32'ye girebilen fransız sayısı 7.. simon, monfils, chardy, mathieu, tsonga, gicquel ve ouanna.. ouanna'nın galibiyeti epikti resmen.. gicquel kura avantajını çok iyi kullandı ve gael monfils de sakatlığına rağmen iyi ilerliyor..

tek erkeklerde 2 maç tamamlanamadı bugün havanın kararması nedeni ile.. kohlschreiber ile ferrero arasındaki maç zaten tipik bir 5 setlik maç.. buradan ispanyol gelirse son 32'deki ispanyol sayısı 6'ya çıkacak ve ispanyollar ile fransızların mücadelesine dönüşecek turnuva.. bir diğer tamamlanamayan maç ise djokovic'inki.. djokovic de sessiz sedasız emin adımlarla ilerliyor bakalım..

yarının programı


ahan da ilk maç.. rezai ile de brito.. canımızdan çok sevdiğimz eurosportumuzun canımızdan çok sevdiğimiz fransız merkezindeki, canımızdan çok sevdiğimiz yayın müdürü bu maç yerine suzanne lenglen'deki ana ivanovic'in maçını verirse kan çıkartırım..

nadal - hewitt
murray - tipsarevic
azarenka - suarez navarro
cibulkova - dulko

oooh bayram var bayram..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP