28 Mayıs 2009 Perşembe

roland garros 2009 - gün 4


philipp chatrier'de bu yılki fransa açık'ın en zevkli, en çekişmeli maçını izledik akşam seansında.. 4 saat 35 dakika süren maçta eski dünya 1 numarası marat safin'in fransız wild card ouanna'ya yenilişine tanık olduk.. belki de katıldığı son fransa açık'ta ikinci turda elenip gitmesi çok üzücü oldu safin'in.. toplam kazanılan sayılar arasında sadece 4 sayı fark olması maçın ne kadar başabaş geçtiğinin bir göstergesi.. daha fazla basit hata yapan taraf olan safin ayrıca daha fazla winner bulan taraf.. bu iki istatistik birbirini dengelemiş.. fransız ouanna'nın da oyun içerisindeki taktiği safin'i koşturmaktı.. safin'in bir forehand'ine bir backhand'ine attığı derin toplar ile sonuca gitti fransız raket.. ralli içerisinde safin'i sağa sola koştururken kendisi de her vuruşta yavaş yavaş fileye yaklaşarak volelerle, smaçlarla puanları topladı. file önü istatistiği oldukça iyi bu maçta ev sahibi oyuncunun..

diğer eski 1 numara maria şarapova ise beni çok güzel bir şekilde ters köşeye yatırdı.. bugün petrova karşısında 6-1/6-2 kazansa anlardım, petrova kötüydü derdim bağlardım.. ama setlerde durum 1-1 iken ve üçüncü sette 4-2 geride iken patlama yapıp maçı 8-6 alması, sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu için şaşırtıcı oluyor.. ben halimden memnunum açıkcası dinara safina'nın ya da williams kardeşlerin 1 numara olması yerine şarapova'nın o tahtta oturması hoşuma gider.. çeyrek finale kadar önünde engel yok gibi rus raketin.. son 8'de venus williams en tehlikeli rakibi gibi gözüküyor ama bugün yarım kalan maçta o da ilk seti kaybetti.. bakalım yarın safarova karşısında neler yapacak..

bugünün en güzel haberlerinden biri michelle larcher de brito.. biz onu kanalca çok sevdik ve kardeşimiz, evladımız gibi benimsedik.. onunla gülüyor, onunla ağlıyoruz.. şaka maka eurosport çalışanları olarak hem fikir olduğumuz tek oyuncu genç portekizli sanırım.. bugün herkes "şannlııı mişeeel" diyerek dolaşıyordu kanalda.. bayanlar tenisi artık nasıl sıkmışsa insanları bir mesih göründü mü uzaktan (önce dumanı gözükür) bir sevinç, bir heyecan vs... de brito 15 numaralı seribaşı jie zheng'i yendi.. yendi demek ayıp olur, dağıttı.. üçüncü turdaki rakibi iran asıllı fransız aravane rezai..

bir başka fransız julie coin, bir başka genç isim anastasia pavlyuchenkova'ya yenilerek elendi.. turlar ilerledikçe gençlerin de tutunabildiğini görmek güzel.. anastasia üçüncü turda dinara safina ile oynayacak.. bu sıralar çok acımasız gözüküyor safina ama vatandaşı karşısında o kadar rahat olamayacak üçüncü turda..

arantxa rus'un elenmesi üzdü beni.. devşirme kazak shvedova karşısında hiçbir varlık gösterememiş.. victoria azarenka ve carla suarez navarro da yollarına emin adımlarla ilerlerken birbirleri ile kesişti yolları.. üçüncü turun en iyi maçlarından biri olacak..

tek erkeklerde rafael nadal ve lleyton hewitt rakiplerine set vermeden maçlarını kazandılar ve üçüncü turda birbirleri ile oynayacaklar.. üstüste 30 yaptı kendisi bu arada ve chris evert'ı da solladı.. 35'e gider bu benden söylemesi.. nadal set verebilir yarın dünyanın eski 1 numarası karşısında.. gulbis'in elenmesi çok kötü oldu.. geçen sene çeyrek finale çıkma başarısını gösterebilmişti bu sene nicolas almagro gibi ortalama bir oyuncuya yenildi letonyalı.. stanislas wawrinka nicoların arasında kalmaya devam edecek gibi bugün nikolay davydenko'nun maçı yarım kaldı.. ilk seti kaybetti davydenko ama sonraları açıldı.. şu an setlerde 2-1 önde.. alt tarafta da üçü turda nicolas almagro ile fernando verdasco oynuyor.. verdasco alacaktır maçı..

andy murray maç içerisinde zorlandığı anlar olsa da italyan starace'yi geçmeyi bildi.. üçüncü turdaki rakibi janko tipsarevic.. okuyuclardan rıza yaşar'ın da dediği gibi sırp raketin murray'i yenme ihtimali var.. kort içinde hızlı olabilirse ve agresif oyunda kalabilirse turu geçen taraf olur.. çünkü murray sert zeminde çok hızlı bir tenisçi olsa da toprakta ayaklarını o derece iyi kullanamıyor.. tipsarevic bugün ilk seti kaybettiği maçta feliciano lopez'i 3-1 ile geçti.. lopez ilk turda 2-0 geriye düştüğü maçı çevirebilmişti.. bu sefer öne geçtiği maçı kazanamadı..

yarının programı

alize cornet - sorana cirstea
juan monaco - jo-wilfried tsonga
jelena dokic - elena dementieva
philipp kohlschreiber - juan carlos ferrero

maçlarına dikkat..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP