18 Mart 2010 Perşembe

indian wells: ljubicic, djoker'i çözmüş


Ljubicic 2006'dan bu yana yenemediği Djokovic'i iki sette yenerek ona karşı olan şanssızlığını da kırmayı başardı. Djoker iyi tenis oynamıyordu zaten. Maçtan sonra Djokovic hakkında şunları söyledi Hırvat raket: "Turnuvayı kazanmak için yüzde 100'ünü vermeliydi ama o akdar iyi değildi. Ben yenemeseydim kupa yolunda biri onu yenecekti zaten. Dubai'de de uzun maçlar oynadı (Ljubicic'le de oynamıştı), oradan Davis Cup için Sırbistan'a gitti ve sonra buraya geldi." Ama geçen sene 97 maç yapmış ve ülkeden ülkeye gezmiş biri olarak Nole'nin bunları kaldırabilmesi lazım. Federer gibi yaşlı da değil daha 87li. 2 numaralı kortta oynamanın da kendisine avantaj sağladığını belirtti Ivan. Djokovic2in hep ana kortta oynadığını kendisinin de 2 numaralı kortta oynadığını bu yüzden oraya daha alışık olduğunu söyledi. Ljubicic'in çeyrek finaldeki rakibi Juan Monaco oldu.

Rafael Nadal ile John Isner mücadelesinde gülen taraf 3 numaralı seribaşı Nadal oldu. Geçen senenin şampiyonnu yoluna devam ediyor. İspanyol'un rakibi ise Tomas Berych olacak. Viktor Troicki, ikinci turu tek oyun oynadıktan sonra Cuevas'ın çekilmesiyle, üçüncü turu da Davydenko'nun kolunun kırılması ile bye geçtikten sonra çıktığı ilk maçta Çek rakete yenilmiş oldu. E bi yere kadar tabi. Berdych ile Nadal arasında da eskiden kalan bir mevzu var ya hayırlısı.

Bir gün önce Federer'i eleyen Baggy, dün Tommy Robredo'ya yenildi. Bu tip şeyler çok oluyor zaten. Kariyerinin en büyük maçını kazanan adam bir tur sonra ortalama bir oyuncuya yenilebiliyor. Tenis fizikselden çok zihinsel bir spor derim bu yüzden. Robredo'nun çeyrekteki rakibi Andy Roddick. Amerikalı sessiz sedasız, denizaltı misali ilerliyor. Kura şansı vardı. Onu da iyi kullanıyor. Andy Murray, Nico Almagro karşısında ilk seti kazandıktan sonra İspanyol'un sakatlanıp çekilmesiyle son sekize kaldı. Ay çok ayıp oldu Murray'e. Değneklerle de olsa oynamalıydı Almagro. Ah şu İspanyollar hep aynı. Murray'nin çeyrekteki rakibi ise zor gibi. Robin Söderling, Tsonga'yı rahat geçti.


Kadınlarda dün iki çeyrek final maçı oynandı. Elena Dementieva, Agnieszka Radwanska'ya iki sette boyun eğdi. Polonyalı Radwanska böylece geçen seneki çeyrek final performansını bir tık ileri götürmüş oldu. Rakibi iki numaralı seribaşı ve Polonya kökenli olması nedeniyle yarı vatandaşı sayılabilecek Caroline Wozniacki. Caro bu kez Çinli engelini üç sette de olsa aşmayı başardı ve Jie Zheng'i mağlup etti. 

[20] I Ljubicic (CRO) d [2] N Djokovic (SRB) 75 63
[3] R Nadal (ESP) d [15] J Isner (USA) 75 36 63
[4] A Murray (GBR) d N Almagro (ESP) 64 10 ret. (ankle)
[6] R Soderling (SWE) d [9] J Tsonga (FRA) 63 64
[7] A Roddick (USA) d [22] J Melzer (AUT) 76(5) 64
[18] T Robredo (ESP) d [27] M Baghdatis (CYP) 75 06 64
[19] T Berdych (CZE) d [29] V Troicki (SRB) 61 63
[21] J Monaco (ARG) d G Garcia-Lopez (ESP) 36 62 61

(2) C Wozniacki (DEN) d. (18) Zheng Jie (CHN) 64 46 61
(5) A Radwanska (POL) d. (4) E Dementieva (RUS) 64 63

(Foto: AP/Getty)

2 yorum:

Russell 18 Mart 2010 16:46  

roddick'in fikstür avantajı var. amerika dışına hiç çıkmıyor! fener gibi olmasın da. :)

kirpi 18 Mart 2010 18:54  

Nadal'in Berdych ile olan mevzusu coktan kapanmis gibi gorunuyor. 2009 Cincinnati maclaridaki goruntulerden (Berdych Nadal'in bir puanini gulumseyerek ve sasirarak alkislamisti, Nadal ise malum zaten) ve Davis Cup oncesi - sonrasi aciklamalardan oyle anlasiliyor. Nadal'in 2009 yilinda olan olaylardan sonra Soderling'e bile bir soguklugu kalmadi, 2006'daki olay coktan unutulup gitmistir bence. Berdych iyi oynarsa tehlikeli olur, eleyedebilir ama en buyuk kusuru istikrarsizligi zaten.
Bu arada Nadal 2008 Hamburg'dan bugune dek oynanan butun Masters turnuvalarina katildi ve hepsinde en az ceyrek final gordu. Ilginc bir istatistik ve bir rekormus bu. En yakin takipcisi Djokovic idi ama bu sefer ceyrek final gorememis oldu. Ayrica Nadal turnuvada Marc Lopez ile birlikte ciftlerde yari finale yukseldi.
Djokovic'in mental bir yorgunlugu var gibi. Kort disinda yapmak istedigi cok sey var ve zaman ayiramiyor galiba. Sirbistan'daki bir dizide rol alacagini soylemisti (kral rolunu oynayacakmis), sonra zamansizlik nedeni ile iptal ettigini duyurmustu.
Almagro'nun ayip ettigi (!) konusuna ise aynen katiliyorum..:)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP