28 Eylül 2010 Salı

bangkok: çocuk yine de iyi vuruyor

Dönüşüm muhteşem olmadı, Gregor Samsa panikte! Delpo dokuz ay sonra çıktığı maçta bıdık Olivier Rochus'e iki sette mağlup oldu. Zaten pek bir beklentimiz yoktu kendisinden ama hani ne bileyim insan Rochus'ü de geçsin artık diyor. Üzerine kick serve kullansa top Rochüs'ün üstünden aşıp gidecek zaten.

Tandilli'yi normalden daha yavaş gördüm. Bir de çok basit hata yaptı. Ama ace sayısı nedeniyle bileğinin sağlam olduğunu söyleyebilirim. İlk set sonunda sargı gerekse de iyi vuruyor. O müthiş içten dışaları henüz kıvama gelmemiş.

İlk set tie-break'e gitti. Rochüs 3-0 öne geçti. Ama o da ne? Del Potro 3-3'e getirdi. Hatta bir de set sayısından yararlanamadı. Ondan sonra Rochus 9-7 ile seti hanesine yazdırıd. İkinci sete servis kırarak başladı del Potro ve 2-0 öne geçti. Ancak hemen cevap verdi Rochus. Hatta 4-2 öne geçti. 5-3'te Arjantinli'nin servisinde 2 kez maç puanı yakaladı Belçikalı. Delpo etkili servislerle ve art arda iki ace ile kurtardı bunları. Fakat kendi servisinde affetmedi 1.68'lik raket.

Del Potro oynadığı tenisten memnun olduğunu söyledi. Özellikle servis performansından. Ki haklı, basit hataları olmasa servis yüzdesi gayet güzel şimdilik. Yüzde 65. 70'e çekti mi zaten güzel. İlk servisten puan çıkartma oranı da 75. İkinci servislere dikkat etmesi lazım biraz. 16 ace güzel güzel.

Başka öyle dikkat çekici bir olay olmadı Bangkok'ta. Yarın çarşamba ama hala ne Nadal ne de Verdasco korta çıkacak. Gulbis verelim?

(Foto: Reuters)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP