15 Nisan 2010 Perşembe

monte carlo: murray nereye


Andy Murray dibe doğru gidiyor. Federer, Andy Roddick'ten sonra bir başka Andy'nin de dünyasını tepesine yıktı. Avustralya Açık'ta İsviçreli'ye yenildikten sonra bir türlü toparlanamayan Murray, Miami'de ilk maçında Mardy Fish'e kaybettikten sonra dün de Monte Carlo Masters'ta ilk maçında Philipp Kohlschreiber'a 6-2/6-1 gibi rezil bir skorla elendi.

Tenisin özelliğidir. Belki de diğer sporlardan ayıran en büyük farkıdır. Bireysel bir spor olması eğer mental gücünüz yoksa, moraliniz bozuksa ve korkuyorsanız; fiziksel gücünüz ne kadar yerinde olursa olsun başarısız sonuç almanıza neden olur. Murray bu sene Avustralya Açık'tan sonra 4 galibiyet 4 mağlubiyet aldı. Dünya 4 numarası için kötü bir istatistik. Çocuk artık ne yaparsa olmuyor. Kadınlar tenisinde çok sık karşılaştığımız bir durum bu. Vaidisova, Ivanovic ve hatta Henin. Henin'in aniden bırakmasının sebebi buydu.

Britanyalı Amerika'daki turnuvalardan sonra çok çalıştığını, antrenmanlarını arttırdığını ve fiziksel olarak kendini çok iyi hissettiğini söylüyor. Suçu koçlarına ya da antrenörlerine atmıyor. Sorunun kafasında olduğunu biliyor çünkü. "Kendi başıma çözmem gereken bir durum" diyor. Dün yenildiği Alman raket küçümsenmemeli ama. Phili toprakta çok başarılı bir isim. Kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu bir kaç ay içinde yaşayabilir.

Diğer maçlara bakalım. 1 numaralı seribaşı Djokovic ve 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal rahatça üçüncü tura adlarını yazdırdılar. Beni en çok şaşırtan toprak zemin canavarı olan Juan Monaco'nun ikinci turda Michael Berrer'e iki sette mağlup olmasıydı. Bugün üçüncü tur maçları oynanıyor Monte Carlo'da.

3 yorum:

Mert Kuyumcu 15 Nisan 2010 12:16  

Merhaba,

Love Game'i uzun sayılabilecek zamandır takip ediyorum ve özellikle değindiğiniz konular devamlı takip ettiğim yerlerden (Grand Slam) olunca ayrı bir dikkat ediyorum.

Bu sene Roger Federer ve Andy Murray finali, Murray'in bundan sonraki sekansta gidişatı açısından çok önemliydi aslında. Yıkıldığı doğru. Şimdi ise Novak Djokovic (ki benim adamımdır), Juan Martin Del Potro, Jo-Wilfried Tsonga gibi çıkış gösteren isimler var 'Tenis Dünyası'nda. Böylelikle Britanyalı'nın işi oldukça zor.

Buradan iki adet link paylaşmak istiyorum, blogum TTA'da Aralık 2009 ve Ocak 2010'da yayınladığım Avustralya Açık 2010 yazıları var.

http://mertkuyumcu.blogspot.com/2009/12/avustralya-ack-2010-roger-federer-ve.html

http://mertkuyumcu.blogspot.com/2010/01/avustralya-ack-2010-roger-federer-ve.html

Şimdiden eline sağlık.
Sevgiler.

mgunsel 15 Nisan 2010 23:51  

federer niye katılmadı bu turnuvaya?

onur 16 Nisan 2010 00:06  

Estoril'e katılacak çünkü Fransa Açık öncesi. Burada yenilip de moralini bozmak istemedi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP