16 Ocak 2010 Cumartesi

önbakış: avustralya açık 2010 (kadınlar)

Tek kadınlar kurasına gelince..

Serena Williams ilk turda Urszula Radwanska ile oynuyor. İkisi de sinir krizlerine girebilecek türden oyuncular. Birbirlerinin ya da kendilerinin bir tarafını sakatlamadan bitirirlerse maçı ne ala. İlk 1/8’de Williams’ın dördüncü turdaki rakibi olabilecek isimler Alaman kız Lisicki ve yerli halktan Sam Stosur. Williams için çeyrek final yolu rahat gibi. Lisicki lütfedip de oynamak isterse değişir tabi işler. İlk turda Petra Martic ile oynayacak Lisicki. Martic de iyi oyuncudur.

İkinci dilimde Zvonareva, Ivanovic ve Azarenka dikkat çekiyor. Ana, ilk turda elemelerden gelen biriyle oynayacak, ikinci turdaki muhtemel rakip Dulko. Onu geçerse üçüncü turda Zvonareva’yı rahat geçer diye düşünüyorum. Ama dördüncü turda Azarenka zor bir rakip. Ona cevab veremeyebilir işte. Date-Krumm ve Shvedova da bu dilimdeki sürprizlik isimler.

Üçüncü 1/8 bir garip, a-acayip hatta. Wozniacki ile Wozniak yine eşleştiler hem de ilk turda. Kan çekiyor demek ki aga. Zaten bütün Polonyalılar üstte toplanmış. Buradan çeyrek finale Caro ve Na Li çıkar gibime geliyor. Hantuchova patlarsa tutamayız yalnız. Çok birikmişi var içeride çünkü.

İlk yarının son çeyreğinde Venus Williams ile abla Radwanska var. Amerika Açık’ta parlayan sonra bi anda yok olan Oudin’in ilk turdaki rakibi Kudret (çok uzun ya bazı rusalrın soyadı). Geri dönen Molik ve Fransız Cornet de Williams-Radwanska ikilisine zorluk çıkartabilecek isimler. En azından Williamslar finali görmeyeceğim için mutluyum. Williamslar yarı finali olabilir en fazla ki üst taraftan Serena’nın gelemeyeceğine inanıyorum.

Geldik belki de tüm turnuvanın en can alıcı noktasına. Tablonun alt kısmının ilk çeyreği. Juju’nun olası ikinci tur rakibi Elena Dementieva. Çoğu insan Elena’ya vah vah derken ben hayatımda ilk defa Elena’nın rakibi için üzülüyorum. Rus raket çok iyi başladı sezona. Sydneey’de Azarenka’yı ve Serena’yı resmen ezerek yendi ve şampiyon oldu. Çok formda gözüküyor şu an. İlk turda Dushevina ile oynacak. Juju da vatandaşı ile oynuyor. Kirsten Flipkens. Kim Clijsters da geri dönüşünden sonra ilk Grand Slam’inde Flipkens ile oynamıştı ikinci veya üçüncü turda. Aynı 1/8’lik dilimde Jelena Dokic, Kleybanova ile oynayacak. Cirstea da Rogowska ile. Bir de Pennetta var unutmadan. Dördüncü turda Juju veya Elena ile oynaması muhtemel.

Bu kısmı atlatarak çeyrek finale çıkan kişinin mecali kalmayacaktır. Çeyrek finaldeli oalsı rakipleri Kim Clijsters (oha) ve Svetlana Kuzy. Astronot kıyafeti ile maçlara çıkan Rezai, ilk hafta Henin’i oldukça zorlayan Sesil Karatançeva ve hala patlamasını bekledim Anastasia Pavluçenkova da bu iki arasından çeyrek finale sıyrılmayı hayal eden isimler. Clijsters – Kuznetsova dördüncü tur maçı kanlı olur bence.

Yedinci 1/8’lik kısım çok zayıf olmuş beğenmedim, baştan çekin kurayı. Bu ne ya? Hiç hak etmeyen adam çeyrek finale çıkacak buradan. Çok sinirlendim. Umarım Wickmayer buraya düşer de elemelerden, o çıkar.

Son kısımda Dinara Safina’ya maksimum dördüncü tur diyorum arkadaş. Maria Şarapova çok rahat çıkar buradan çeyreğe. Oradan da yarıya. İlk turda Kirilenko’yu yenmesi yetecektir. Bir sakatlık olmazsa Sharapova yarı finali yarıladı. Tablonun alt kısmı çok daha zor. Williamslar ballı yine. Hadi bakalım.

Sürpriz:
Azarenka


Favori:
Şarapova kazanır. Üzgünüm Juju.

2 yorum:

kirpi 16 Ocak 2010 02:51  

Date-Krumm ve Shvedova kotu bir eslesme olmus. Ikisinde de bir kac tur atlama potansiyeli vardi sanki.

Spooky 16 Ocak 2010 12:52  

Na Li ilk turlarda zorlu bir rakiple karşılaşsaydı onu yenip, elenirdi. :)
Şu haliyle 3. ve 4. turu görebilir.
Safarova Venus'ü yensin. Clijsters kazanabilir, kuranın çekildiği sabah Henin'e üzüldüm Dementieva formda çünkü..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP