10 Şubat 2011 Perşembe

bir numara üç vakte değişiyor


Kim Clijsters'ın dünya 1 numarası olmasına yalnızca bir maç kaldı. Ben bu haftaki turnuvaların havasına girememişken (post-grandslam syndrome), dünyanın zirvesi değişecek konuma geldi. Pağiii'den başlayarak şu üç güne bir bakalım.

İlk turun en dikkat çekici skoruna Jelena Dokic'imiz imza attı. Yiğit Top'un ilk defa tenis anlattığı maçta, Yiğit Abey ile coşan Dokic, ilk seti kaybettikten sonra geri dönüşünü tamamlamayı başardı. Elemelerden geldiğini hatırlatayım Avustralyalı'nın.

Seribaşılardan kayıp yok herkesler ikinci tura çıktı. Biraz dengesizliklerden bahsetmek istiyorum. Virginie Razzano, Sharapova'yı yendi Fed Kupası'nda. Üç gün sonra gelip Nadia Petraova'ya yenildi. Alize Cornet, Svetlana Kuznetsova'yı yendi geriden meriden gelerek bişiler yaptı oralarda. Üç gün sonra Sofia Arvidsson'a yenildi. Tabii sakatlığının etkisi olabilir burada. Keza Ekaterina Makarova, "şöyle iyi, böyle güzel, Ivanovic'i Avustralya Açık'ta korttan sildi" dendi. Hop elemelerden gelen Kristina Kucova'dan set alamadı.

Oudin ilk turda manyakça bir maçta Vera Dushevina'yı yendi. İkinci turda Cibulkova'ya elendi. Bu arada iki çeyrek finalist belli, biri Clijsters, diğeri Cibulkova.

Clijsters Alman rakibi Barrois karşısında ilk seti kaybettikten sonra -hatırlatma: Avustralya Açık boyunca sadece finalde set kaybetmişti- diğer iki sette bildiğimiz azman görüntüsünden bir şey kaybetmeden sonuca gitti. Çeyrek finalde Dokic-Petrova maçının galibi ile karşılaşacak Belçikalı. Kazanırsa dünyadaki çoğu tenissever mutlu olacak sanırım Wozniacki'yi tahttan indirdiği için.

İkinci turdaki Sharapova - BMS maçına dikkat.

Gelelim Pattaya City'e. Zheng Jie'nin dönüş turnuvası olma niteliği taşıyan bu organizasyonda Çinli raket ilk turda Akgül Amanmuradova'ya mağlup oldu. Zaten ikinci turu göremeyen tek seribaşı da kendisi.

Koçundan ayrılarak heyecan peşinde koşan Ana ise aradığı heyecanı ikinci turda Jill Craybas ile yaşadı. Üç sette zor kazandığı maçta servis performansı berbatmış. Korkutucu şeyler bunlar. Çeyrek finalde Roberta Vinci ile oynayacak. Çok kötü servis atmazsa geçer. Yarı finaldeki rakibi de dişine göre olacak. Ziraa...

Kirilenko ikinci turda Galina Voskobaeva'ya yenildi. Te allam!

İkinci turdaki Hantuchova-DateKrumm eşleşmesine dikkat. Üçüncü turda Peng Shuai de Zvonareva'ya sürpriz yapabilir.

1 yorum:

K. A. 11 Şubat 2011 13:41  

Bize ne demek düşer? Kom Op Kim! Bir de şurada Juju olacaktı ki... Ah, ah. Allez diyecektik, Wta izleyecektik. Çok güzel Ana, tatlı kız Caro diye diye Wta'i bitirdiler. Nerede Mauresmo nerede Juju nerede eski günler?

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP