7 Şubat 2011 Pazartesi

altıncı haftanın turnuvaları

Fed Cup Paris'e taşınmış.

Paris'te Open GDF Suez adı altında gzüel bir turnuva var. Bu hafta Fed Cup World Group'ta mücadele eden birçok tenisçi de katılım gösteriyor.

1 ve 2 numaralı seribaşılar Kim Clijsters ve Maria Sharapova'nın yanısıra, Petra Kvitova, Yanina Wickmayer, Dominika Cibulkova, Lucie Safarova, Virginie Razzano, Alize Cornet, Melanie Oudin, Barbora Zahlavova-Strycova, Petra Kvitova ve Bethanie Mattek-Sands da ülke bayraklarından sıyrılıp bireysel arenaya geri dönüyorlar.

Çeyrek finalde olası bir Andrea Petkovic-Masha eşleşmesi göze çarpıyor. Avustralya Açık'ta kazanan Petkorazzi olmuştu. Formda Çekler de yine sürprizlere imza atabilir. Son şampiyon Elena Dementieva burada. Şimdi yerinde yeller esiyor.

Paris Ana Tablo

Avustralya'dan kopamayanlar, ona biraz daha yakın olmak isteyenler için Tayland'da Pattaya City'de bir turnuva daha var. Vera Zvonareva, Ana Ivanovic ve Maria Kirilenko ile şenlenmiş burası. Sakatlığı nedeni ile geçen yıl yarı final gördüğü Avustralya Açık'a katılamayan ve sıralamada ilk 40'ın dışında çıkan Zheng Jie'nin geri dönüş turnuvası olacak ayrıca.

Bunlara ek olarak spikerleri derinden yaralayacak Taylandlı isimler var. Şimdi isimlerini kopyalayıp yapıştırıyorum izninizle: Noppawan Lertcheewakarn, Nicha Lertpitaksinchai, Nudnida Luangnam... İnsanlık dramı.

Pattaya City Ana Tablo

Erkeklerde üç turnuva var.

Rotterdam'da 500'lük ABN AMRO World Tennis Tournament isimli turnuvada son şampiyon Robin Söderling, 1 numaralı seribaşı olarak boy gösterecek. Kaliteli bir turnuva. Murray var, Ferrer var, Berdych var...

İlk turdaki Baghdatis-Murray eşleşmesi güzel olmuş. Ha bi' de Marsel İlhan, elemelerin ilk turunda elendi burada. Yeni bir şey yok.

Rotterdam Ana Tablo

California'daki SAP Open'da ilginç isimler var. Bence Rotterdam'a oranla daha dikkat çekici. 1 numaralı seribaşı Fernando Verdasco, 2 no Gael Monfils de, geç onları. Juan Martin del Potro var. İlk turda Gabashvili ile oynuyor. Hewitt var. Gençlerden Berankis var, Raonic var, Nishikori var.

California Ana Tablo

Costa do Sauipe'de Şili'deki turnuvanın kopyası var. O kadar kopyası ki ilk turda kavgalı yarı finalistler Fognini ve Robredo eşleşti. Hayırlısı.

Costa do Sauipe Ana Tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP