8 Kasım 2009 Pazar

basel: misafir bulduğunu değil istediğini alır

djokovic'im, aslanım, kaplanım, şahinim, roger federer'i basel'de dağıtarak şampiyonluğa ulaştı.. basel'de son 3 senenin şampiyonunu 3 sette geçti ve kariyer istatistiklerinde 9-5'e getirdi skoru.. bu sene ise toplamda beş kez karşılaştılar.. 4'ü masters serisi biri grand slam'di.. federer cincinnati ve amerika açık'ta kazanırken diğer 3 masters maçını djokovic kazandı..

ilk sette 9. oyuna kadar başabaş gitti mücadele.. 9. oyunda servis kırarak önce geçen taraf djokovic oldu.. kendi servis oyununa tutunması ona ilk seti getirecekti.. 24 dakika süren 10. oyunda federer 6 kez set puanı, djokovic ise 5 kez servis kırma puanı çevirdi.. en sonunda servisine tutunmayı başaran nole ilk seti 6-4 aldı..

ikinci setin hemen başında birbirlerinin servisini birer kez kırdılar.. setin sonunda bir kez daha servis kıran federer ikinci seti 6-4 aldı.. son sete bambaşka başladı nole.. üst üste 2 kez servis kırarak bir anda 4-0'ı yakaladı ve oradan da seti bırakamayarak maçı kazandı..

yov! adamımsın bro!

djokovic'in bu kadar kötü bir servis performansı gösterdiği turnuvada federer'i yenebilmesi federer'in formu konusunda soru işaretleri bırakıyor kafamda.. bu hafta paris'te anlarız bakalım nedir derdi ya da var mı derdi..

valencia'da gülen murray oldu.. çok rahat geçti youzhny'i..


adidas ile anlaşan murray hala fred perry giyiyor.. fred perry için acıklı bi durum.. gönlü başkasında olan bir sevgiliyle 2 ay beraber yaşamak zorunda olmak gibi :(((

4 yorum:

Ezgi 8 Kasım 2009 23:01  

Federer'in formu gerçekten soru işareti. Paris'te nasıl oynayacağını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu sene Djokovic'e kaybettiği 3 maçta da ayrı ayrı saçmaladı. Ama kazandıkları da yıl içinde en iyi oynadığı maçlardan ikisiydi.

Basel'in kupa dizaynı çok hoş. Biraz fazla Wimbledon'a benziyor ama Paşabahçe serisi vazolarına illet oluyorum ben. :)

onur 9 Kasım 2009 00:19  

aslında çok değişik trophyler var.. örneğin lyon ve gstaad'ınkiler çok değişik, kupa değil de sanki süs eşyası ya da postmodern sanat eserleri gibi.. bence öyle de olması lazım.. bakınca nerede kazanıldığı belli olmalı, karateristik olmalı..

Spooky 9 Kasım 2009 08:48  

trophye benzediği sürece tamam da neler gördük neler. taşınmayan, yamuk yumuk şeyler veriyorlar bazen.. sevmiyorum

Unknown 9 Kasım 2009 15:22  

bence avustralya açık kupası da çok güzel.bir de henin'in kazandığı son turnuvanın da kupası güzeldi.
federer paris masters ve londrada ne yapacak bende merak ediyorum.umarım ikisini de kazanır.zorlu bir turnuva.
bu arada paris'te de marat safin eğer ilk turdaki rakibini geçerse jm del potro ile oynayacak.insaf yahu!adamın son turnuvası,bu kadar zorlu rakip olur mu?! :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP