4 Ocak 2010 Pazartesi

brisbane: ajdeeee ve alleeez

İki eski dünya 1 numarası bugün sezondaki ilk maçlarını kazanarak güzel bir giriş yaptılar. Juju'muz Petrova'yı 7-5lik iki set ile geçerken Ana da zorlandığı maçta Dokic'i 7-5/1-6/6-3 ile yenerek tur atladılar.

Ana'yı iyi gördüm. Servis çeşitliliği topu fırlatırken başlıyor. Bazen çok absürd yerlere atsa da omzuna fazla yüklenmeden etkili servis kullanmayı başarmış. Öne ve sağa kuralını abartılı kullanarak, topla buluştuğu noktada bütün vücudunu döndürüyor. Daha spinli servis kullanacaksa da topu kafasının üzerine yakın bir yere fırlatıp vuruyor.

Yeni servis stili -ilk maçına bakarak konuşuyorum tabi ki- geçen seneye oranla çift hatalarını azaltmasını sağladı. Bu sabah forehandlerde başta bocalasa da ısındıkça (zor tabi, Amerika Açık'tan bu yana üst düzey maça çıkmadı) düzeldi. Dokic'in risk alıp çizgiye yakın oynayarak başlaması neticesinde Ana'nın yakınına düşen topa vuruş zamanlamaları kötü olunca, bir de üzerine top spin eklemeye çalışınca geri çevirdiği topların çoğu filede kaldı setin başında.

Dokic ise servislerde istikrarlı değildi ancak kort içinde iyi hareket etti. Dediğim gibi mçaın başında cesur oynasa da basit hatalar yaptıktan sonra daha kontrollü oynamaya çalıştı. Servis performansı cidden kötüydü ama. İlk servislerini oyuna sokmakta zorlandı. Zaten ikinci servisleri etkili değil, bir de bir sürü çift hata yapınca, ilk setin son oyununda, yine rezil bir servis performansından sonra servisini ikinci kez kırdırdı ve seti kaybetti.

İkinci set rüzgar gibi geçti. Ivanovic'in bir anlık rahatlaması mı diyeyim, Dokic'in servis oyununu düzeltmesi mi diyeyim bilmiyorum ama 5-0 oldu bir anda set. Sven Groenefeld kort değişiminde "İki şeye dikkat et" dedi. "Servis karşılarken ikinci servise atak yap ve kendi servisinde topu çok kenarlara atma ki rahat çeviremesin, üzerine doğru kullan servisleri."

Son sete iki oyuncu da sağlam başlasa da ayaklarının üstünde durabilen taraf Ana oldu. Dokic beşinci oyunda çift hata ile oyunu verdi ancak hemen akabinde servis kırdı. Sonraki oyuna üst üste 2 çift hata başlayan Avustralyalı bundan sonra toparlanamadı.

Juju ise bizi bıraktığı gibi. Koşuyor, file önünde harika oynuyor, servisleri geliştirmiş.


(Foto: Reuters Pictures)

3 yorum:

K. A. 4 Ocak 2010 13:24  

İstanbul'a gelecek Juju seneye.

K. A. 4 Ocak 2010 15:07  

konu juju olunca bi insan ne kadar dengesizleşir onu ispatladım galiba. yazdığı yorumu okuyunca hatırladım, neden yazdım hâlâ bilmiyorum o üstteki yorumu.

Unknown 4 Ocak 2010 15:21  

maçı izleyemesem de juju'nun eskisi gibi olduğuna sevindim.o zaman avustralya kupasını elinde görmek isteriz :) (uçtum mu ne? :))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP