8 Ocak 2010 Cuma

belçikalıların haftası


Üç sene öncesinin Roland Garros finalinde oynayan iki tenisçinin mücadelesini izlemek için uykumdan fedakarlık edip kalktım. Güzel bir mücadele olmasını bekliyordum ama olmadı. Ivanovic turnuvanın başından beri güzel oynuyordu ancak bugün servislerinde 2009 model Ivanovic gördük.

Maça servis kullanarak başlayan Ana daha ilk oyununda 3 servis kırma şansı verdi Henin'e. Belçikalı bunlardan faydalanamadı. Ivanovic maçın başında çok güvenli görünüyordu kendine ve hiç de fena oynamıyordu. Ancak servislerinde kötüleşmeye başladıkça o güven de yitiverdi. Beşinci oyunda yine top fırlatmada yaşadığı sorunlar nedeniyle ilk defa servis kırdırdı maçta. Henin bundan sonra kendi servis oyununu sıfıra karşı alarak domisanyonunu iyiden iyiye hissettirirken bir daha servis kırmayı başararak skoru bir anda 5-2'ye getirdi.Sonraki servis oyununda 3 çift hata yapınca oyunu Ana'ya hediye eden Henin bir sonraki oyunda tekrar servis kırarak ilk seti 6-3 aldı.



Henin ikinci sete de hızlı başladı. Aslında Ana yine kötü servis attı desek daha uygun olacak. Belçikalı 2-0 önce geçtikten sonra Ana'da bir kıpırdanma oldu. Bir anda güzel sayılar bulmaya başlayan Sırp raket servis kırarark durumu 2-2'ye getirdi ve yine Henin'in servis oyununda 0-30'u bularak servis kırmaya yaklaştıysa da bu onun maçtaki son çırpınışı oldu. 0-30'dan oyunu çeviren Henin arka arkaya 3 oyun daha alarak ikinci seti de 6-2 kazandı ve finale çıktı.

Profesyonel olduktan sonra katıldığı ilk turnuvada şampiyon olan Juju, ara verdikten sonra tekrar döndüğü kortlarda katıldığı ilk turnuvada da şampiyon olmaya çok yaklaştı. Tek yapması gereken vatandaşı Kim Clijsters'ı yenmek.


Clijsters ise Emre Yazıcıol'un genç yeteneklerinden Andrea Petkovic'i yenerek finale çıktı. Return oyunları çok etkiliydi Clijsters'ın. Petkovic'in yarı finali büyük başarı. Bu sene için Emre Yazıcıol'un yanılmadığını gösterebilir bizlere. 

Doha'da dün akşam Federer-Gulbis maçı da vardı merakla beklenen. Tam işten çıkma zamanıma denk geldiği için sadece ilk seti izleyebildim. Gulbis kötüydü ilk sette. Bu maçı Federer iki sette kazanır deyip işten çıktım. Gulbis ikinci seti almış, şaşırdım. Sevindim de. Bu çocuk iyi şeyler yapacak gibi duruyor bu sene. Umarım motivasyonunu kaybetmez. Doha'daki bir başka maçta Nikolay Davydenko servis adamı Karlovic'i iki tie-break sonunda yenerek yarı finale çıktı. Bu adamdan tie-break alabiliyorsa Kolya, bu sene onu da mücadeleye katabiliriz ilk 5'in yanında. 2 sene önce bu adamın ilk 10'da işi yok diye düşünürdüm. Beni yanılttı. Yarı finalde Federer ile oynayacak Demir Adam. Diğer yarı finalistler ise Troicki ve Nadal.
Auckland'de finalin adı bugün belli oldu. Pennetta, Schiavone'yi 6-3 ve 6-0 ile geçti. Yanina ise Shahar Peer'i yenerek finalist oldu. Kadınlarda bu hafta 4 finalisten üçü Belçikalı.

(Foto: Getty Images ve Reuters Pictures)

1 yorum:

SelçuK 9 Ocak 2010 02:28  

herkes henin alsın istiyor sanki görünürde ama kim sanki daha ısırgan 3alarm birden kurdum:) iyi zevkler...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP