31 Ocak 2011 Pazartesi

beşinci haftanın turnuvaları

Vuvuzela diyarı Güney Afrika'dan hepinize merhabalar sevgili tenisseverler. Johannesburg'da düzenlenen SA Tennis Open -yani diyor ki Güney Afrika Tenis Turnuvası- başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvada 2009'da Tsonga geçen yıl ise Feli Lopez zafere ulaşmıştı.

İspanyol tenisçi şampiyonluğunu korumak için burada. Bir de Tipsarevic var adam gibi adam. Geri kalanları üst üste koy, yan yana topla, alt alta çarp, üç katlı integralini al yine ı-ııh... Mannarino'nun, Prezysisadlfjaksfakf'in seribaşı olduğu bir turnuvadan bahsediyoruz.

Bu zayıf turnuvadan bile çekilenler var. Jeremy Chardy özel nedenlerden dolayı çekilirken, bir başka Fransız Polanrimatyu ve ABD'li Kendrick ve hatta alternatif isimlerden Niland, Ball, Ouanna gibi oyuncular da güneye inmeye üşenmişler. Katılsa final görme şansı olan Grigor Dimitrov ise aldığı ceza nedeni ile turnuvaya katılamıyor.

Milos Raonic elemelerden katıldı ana tabloya. Ne ayakmış iyice öğreneceğiz bu turnuvada.

Johannesburg Ana Tablo

Şili'de yılın ilk toprak kort mücadelesi. Santiago'da, Movistar Open'da. Massu'nun hâlâ tenis oynadığını öğrenmeme vesile olan bu turnuvada Güney Amerikalılar çoğunlukta. Avustralya Açık'taki partneri Lopez Johannesburg'da iken Juan Monaco onun ekvatora paralelinde daha batıda mücadele edecek iki numaralı seribaşı olarak.

Burada 1 numaralı seribaşı ise David Nalbandian. Ozi Açık'ın en güzel maçlarından birine imza atmışlardı Lleyton Hewitt ile birlikte. Toparlandı mı göreceğiz. Son şampiyon Thomaz Bellucci üç numaralı seribaşı. Bellucci toprakta farklı oynuyor. Bu sene toprak sezonunda neler yapacak çok merak ediyorum. Artık büyüdü kocaman adam oldu. Ayrıca Igor Andreev sen nerelere düştün...

Santiago Ana Tablo

Ve Zagreb. En iyi kadro burada. Marsel de burada. İlk turda elenecek heveslenmeyin. Lukas Lacko ile oynuyor.

96-97 yıllarında düzenlendikten sonra 2006'ya kadar oynanmayan turnuvada her yıl en az bir Hırvat final gördü. Zaten yedi kez düzenlenen turnuvada beş kez Hırvatlar güldü. İlk ikisi Ivanisevic, sonra Ljubicic ve son ikisi Cilic. Ivanisevic demişken bu hafta Cilic ile çiftler oynayacak bu turnuvada.

Stepanek FTW.

Zagreb Ana Tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP