24 Haziran 2009 Çarşamba

wimbledon 09 - gün 3

20 yaşındaki genç hırvat dizlerinin üzerine çöküp sevincini gösterirken merkez kortu dolduran binlerce kişi iki tenisçiyi ayakta alkışlıyorlardı.. iki kule, sam querrey ve marin cilic bugün ikinci tur mücadelesinde karşı karşıya geldiler.. ama gün içinde daha neler oldu neler..

merkez kortun açılışını iki güzel bayan maria şarapova ile gisela dulko yaptı.. dulko ilk sette harika bir oyun sergiledi.. kortun ehr yerindeydi.. iknci sette de 3-0 öne geçti.. bu noktadan sonra şarapova'nın dirilişi başladı.. zaten biliyoruz ki şarapova 6-0/5-0 gerideyken bile yılmaz (roland garros 2009 cibulkova maçı).. işte o şarapova üst üste 7 oyun kazandı.. son sette ise başa baş geçen mücadelede rakibinin servisini kıran taraf dulko oldu.. şarapova son sette 4 maç sayısı çevirdi, bir kez servis kırma şansından yararlanamadı.. dulko 5. maç sayısında istediğine ulaştı ve üçüncü turu gördü böylece.. şarapova ise mücadelesi ile alkış toplasa da yine sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı.. ama kendisi burada oynayabilir durumda olmam bile benim için kazançtır dedi..
gisela dulko geçen sene burada lindsay davenport'un çekilmesi ile maç yapmadan üçüncü tura çıkmıştı.. bu sefer bileğinin hakkıyla çıktı.. şarapova geçen sene vatandaşı kudryavtseva'ya yenilmişti ikinci turda.. geçen senenin tablosu ile bu senenin tablosunun şöyle bir benzerliği var.. victoria azarenka, sorana cirstea, nadia petrova, viktoriya kutuzova, stephanie foretz ve maria şarapova aynı 1/8 bölümdeydi.. bu sene de böyle.. geçen sene azarenka ile cirstea ikinci turda karşılaştılar.. bu sene 3. turda karşılaşacaklar.. geçen sene üçüncü turda azarenka ile petrova karşılaşmıştı bu sene muhtemelen dördüncü turda karşılaşacaklar..

azarenka bugün oynadığı ikinci tur maçında rumen ioana raluca olaru'ya oyun vermedi.. üçüncü turdaki rakibi az önce de dediğim gibi sorana cirstea olacak.. vatandaşının intikamını alabilecek mi göreceğiz.. bence alamayacak ama başa baş bir mücadele bekliyorum ben kendisinden.. o da bugün sania mirza'yı 6-4lük iki setle geçti..

2 numaralı seribaşı ve soyunma odasında yemek yenilme yasağının yılmaz protestocusu serena williams rahat bir şekilde yoluna devam ediyor.. bugün avustralyalı groth'u sadece 3 oyun vererek geçmeyi bildi.. üçüncü turda leonardo'nun soyundan gelip gelmediği konusunda hiçbir fikrimin olmadığı roberta vinci ile karşılaşacak.. vinci genç seribaşı pavlyuchenkova'yı zorlu bir mücadele sonrası iki sette geçti..

benim için günün en sürpriz sonucu (şarapova'nın elenmesi sürpriz değildi) daniela hantuchova'nın 16 numaralı seribaşı jie zheng'i yenerek üçüncü turu görmesi oldu.. bir zamanlar daniela seribaşı olarak mücadele ederdi buralarda.. sonra saldı kendini iyice.. üçüncü turda yine uzak doğudan ai sugiyama ile karşılaşacak..

elena dementieva ve annesinin adaşı vera zvonareva rakiplerini ikişer sette ve aynı skorlarla geçtiler bugün.. dominika cibulkova ve marion bartoli de emin adımlarla devam ediyorlar yollarına..

günün en son biten tekler maçında "minik desibel" michelle larcher de brito, deneyimli schiavone karşısında sonuna kadar tutunmaya çalışsa da başarılı olamadı.. iki tie-breaklik set sonucu elendi 93lü raket.. son sette takip edebildiğim kadarıyla 4-1 geriden gelip tie-break'e falan götürdü.. ileride çok iyi işler çıkartacak bu kız.. ikinci seti zorlayıp alabilseydi son set yarına kalacaktı ve her şey daha farklı olabilirdi..

erkeklerde roger federer zorlanmadan üçüncü tur tablosuna ismini yazdırırken jo wilfried tsonga federer kadar bile zorlanmadı zira rakibi simone bolelli turnuvadan çekildiğini açıkladı.. federer'in rakibi alman kohlschreiber.. iki tek el perşembe günü bakalım nasıl bir mücadele ortaya koyacaklar..

feliciano lopez'i epik bir mücadele sonrası 5 sette geçen karol beck bir başka ispanyol, tenisin tip olarak sabri sarıoğlu'su nicolas almagro karşısında maçı yine 5 sete taşımayı başarsa da bu kez mağlup olmaktan kurtulamadı.. almagro'nun rakibi robin söderling olacak.. tenisin tavır olarak cristiano ronaldo'su fernando verdasco'nun üçüncü turdaki rakibi yine bir ispanyol albert montanes..

4 numaralı seribaşı djoker, simon greul'u rahat geçerken vatandaşı janko tipsarevic mardy fish engeline takıldı.. bakalım o vatandaşının intikamını alıp mardy fish'i geçebilecek mi? reiner schuettler'in elenmesi djokovic'n yolunu açtı.. ve çeyrek final tahminlerimden ilk fireyi vermiş oldum böylece..

tommy haas ile llodra arasındaki maça aşağıdaki postta değindim.. zevkli bir maçtı.. eööö yani sonrası zevkliydi.. haas güle oynaya çıktı üçüncü tura ve marin cilic ile oynayacak.. cilic merkez kortun kapanış maçında sam querrey'i 5 sette geçmeyi başardı.. andreas seppi ile marc gicquel arasındaki maç ise 2-1 seppi öndeyken ve 4. sette durum 5-5 iken yarım kaldı..

dördüncü gün programı

yarın merkez korttaki 3 maç da izlenecek maçlar.. hepsi birbirinden güzel hepsi fevkaladenin de fevkinde.. onlar dışında pek sürükleyici maç yok gibi sürpriz olabilecekler dışında.. juan carlos ferrero - fabrice santoro ve paul henri mathieu - tomas berdych maçlarını önerebilirim.. ama siz açın merkez kort yayını yapan kanalı ve orada kalın.. özellikle andy murray - ernests gulbis.. kuğucan bir şeyler yapar mı göreceğiz..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP