23 Haziran 2009 Salı

wimbledon 09 - gün 2

[ikinci günün maçları hakkında yazı, üçüncü günün programı ve izlenesi maçlar]

previouly on wimbledon:
25 haziran 1990 kimiko date ilk wimbledon müsabakasına çıktı..
11 temmuz 1990 caroline wozniacki doğdu..

present time:
23 haziran 2009 bu iki isim wimbledon ilk turunda karşılaştılar.. caroline wozniacki 9 numaralı
seribaşı ve geçen haftanın şampiyonu olarak, kimiko date ise 13 sene aradan sonra ilk defa wimbledon'da wild card olarak mücadele ettiler.. kimiko date yaşından beklenmeyecek çeviklikte ve yaşından beklenecek olgunlukta oynadı.. ancak gücü 3 setlik maça yetmedi diyelim.. ilk seti alması bile büyük başarıdır daha önce burada yarı final oynamış japon tenisçinin.. wozniacki de
beni korkutsa da engeli aşarak ikinci tura çıktı.. ikinci turdaki rakibi makiri olacak.. kvitova'yı 6-4lük iki set ile geçmeyi başardı rus kirilenko.. benim için şaşırtıcı bir sonuç..

son şampiyon venus williams merkez kortta günün açılışını yaparken hiç de zorlanmadı.. isviçreli voegele'e sadece 5 oyun verdi mücadelede.. sözlükten nuage'a uçmaması gerektiğini söylemiştim hehehe..

1 numaralı seribaşı olması tartışılan ve bence de wimbledon'da 1 numara olarak yarışmayı hak etmeyen dinara safina buradaki ilk tur maçında roland garros'taki kadar rahat değildi.. rakibine set vermedi ama 8 oyun verdi.. ikinci turdaki rakibi de kolay..

ana tabloda britanyalı 1 britanyalı bayan kaldı o da ukrayna asıllı elena baltacha.. dün gelecekte şampiyon olacağını düşündüğüm laura robson elenmişti, melanie south ile birlikte.. dünden yarım kalan maçta georgie stoop bugün vera zvonareva'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.. anne keothavong ve katie o'brein da bugün elenince ikinci turda britanya bayrağı taşıyan bir ukrayna asıllı var sadece.. keothavnog avusturyalı patricia mayr karşısında ilk sette 5-3 öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı ve ilk seti 7-5 kaybetti.. ardında ikinci seti de 6-2 kaybedince hüsran yaşatmış oldu sevenlerine.. maçın ardından basın toplantısında gözyaşlarını da tutamadı..

ingiliz tenisseverler vatandaşları tenisçilerden çok şey bekliyorlar.. özellikle wimbledon öncesi bu oyuncular basının ilgi odağı haline geliyorlar.. ingilizler bir şeyler beklemekte haklılar zira uzun zamandır wimbledon'ı bir brit kazanamıyor.. ancak bu sporcuların yetenekleri de ortada.. murray patlamayı yaptı erkeklerde.. hepsi bu.. 90ların sonunda tim henman'a yaptıkları baskı sonuç vermemişti.. henman 5 senede 4 yarı final oynamıştı sadece.. murray bunu kıracak gibi duruyor ama onun üzerindeki baskı da oldukça fazla.. bayanlarda ise 2-3 seneye laura robson bir şeyler yaparsa yapar.. ama ingilizlerin, ingiliz basınının bu sporcuları biraz rahat bırakması gerek..

ingilizlerde durum böyleyken sırplar, jankovic ve ivanovic tur atladılar.. jankovic alman görges'i geçerken pek zorlanmasa da ana ivanovic çek hradecka'yı geçeyim derken neredeyse boğuluyordu.. ilk seti kaybeden sırp raket ikinci seti rahat aldı.. son sette maç için servis atarken 1 maç puanından yararlanamadı.. bir sonraki servis attığı oyunda 2 maç puanı çevirdi.. sonraki iki oyunu alarak tur atlamayı başardı.. çeyrek finale çıkabileceğini düşünmüyorum zaten ana'nın da ilk turda elenmesi de üzücü olurdu..

2006'da burada henin'i yenerek şampiyon olan ve büyük nefretimi kazanan amelie mauresmo, macar melinda czink'i 3 sette de olsa geçmeyi başardı.. flavia pennetta ile llagostera vives arasındaki maç da bir garipti.. ilk seti kaybederken raketini yerden yere vurup içindeki hırsı italyanvari bir şekilde boşaltan pennetta diğer iki seti 6-1/6-0 alarak yüzümde bir gülümseme oluşmasını sağladı.. pennetta bir renktir kortlarda, hep olsun..

2009 roland garros şampiyonu svetlana kuznetsova, 2008 istanbul cup şampiyonu agniezska radwanska ve na li rakiplerine set vermeden tur atlayan seribaşılardan.. bir de elenen seribaşılar var:
kaia kanepi bir toprak kortçu carla suarez navarro'ya 3 set sonunda boyun eğdi.. alize cornet dünden devam eden maçı vera dushevina'ya karşı kaybetti.. tabi ki olmazsa olmaz anna chakvetadze alman sabine lisicki karşısında varlık gösteremeden elendi.. hala anlamıyorum bu kız ilk 10'da nasıl oynadı.. nasıl bir çöküşteydi o aralar bayanlar tenisi.. agnes szavay da elenen seribaşılardan bu arada..

avustralyalı sam stosur roland garros'tan sonra çıkışına devam ediyor.. ikinci turu gördü.. ikinci turu göremeyerek beni üzen bir avustralyalı ise jelena dokic.. ooof of!

ilk turun ardından genel olarak baktığımızda ilk 20 seribaşı sağlam duruyorken toplam 6 seribaşı elendi.. sadece 1 ev sahibi tensiçi var.. ruslar 13 tenisçi ile istila halindeler ve en başarılı ülke konumundalar.. ardında 6 tenisçi ile fransızlar geliyor..

erkeklere bakalım:

bugün iki juanlar (juan martin del potro ve juan carlos ferrero) güle oynaya set vermeden ikinci turun yolunu tuttular.. iki andyler (andy murray ve andy roddick) ise rakiplerine birer set hediye ettikleri maçları kazanarak yollarına devam ettiler..

gilles simon, fernando gonzalez, viktor troicki, stan wawrinka, jurgen melzer, tomas berdych, nikolay davydenko ve radek stepanek rakiplerine set vermeden ikinci tura adlarını yazdıran diğer seribaşı oyuncular oldular..

günün kötü haberleri bir bulgar ve bir rustan geldi.. geleceğin 1 numarası olarak gösterdiğimiz bulgar grigor dimitrov ilk seti aldığı maçta dizinden sakatlanarak çekilmek zorunda kaldı.. igor kunitsyn karşısında ilk seti 6-3 aldı ancak sakatlandı.. ardında arka arkaya 10 oyun kaybetti ve müsabakadan çekildi.. umarım çabuk iyileşir.. marat safin ise elemelerden gelen amerikalı jesse levine'a 4 set sonucu boyun eğdi ve hayallerimizi yıktı.. artık kendisine olan inancım sıfır..

victor hanescu ile ivan navarro arasında dünkü karol beck feliciano lopez maçını aratmayacak bir mücadele vardı.. 5 sete giden maçı final setini 12-10 kazanan hanescu aldı ve ikinci tura çıktı.. büyücü santoro 33 numaralı seribaşı kiefer'i hiç zorlanmadan ve set bile vermeden geçerken yaş 36 iş bitmemiş dedirtti.. kardeşim gibi sevdiğim gulbis de işini yapanlardan.. bakalım ikinci turda murray karşısında neler yapacak letonyalı..

özet yapacak olursak nadal hariç 5 seribaşı elendi turnuvadan ilk turda.. ispanyol, fransız ve alman dominasyonu göze çarpıyor.. sırasıyla 8,7,7 tenisçi çıakrdılar ikinci tura.. britanyadan yine tek temsilci var o da murray..

roland garros'ta (wimbledon da olabilir tabi) yarının programına buradan..

maria şarapova - gisela dulko (merkez kort, tsi 15)
sam querrey - marin cilic (merkez kort, son maç)
tommy haas - michael llodra (kort 1 , son maç)
mardy fish - janko tipsarevic (kort 2, tsi 14)
sania mirza - sorana cirstea (kort 12, 2.maç)

2 yorum:

Conquistador 24 Haziran 2009 09:42  

''roland garros'ta yarının programına buradan..''
senin aklın hala orada galiba:)

onur 24 Haziran 2009 12:48  

hahahha.. vay bana vaylar bana :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP