30 Mart 2010 Salı

miami: çeyrekte üç belçikalı

Geçen hafta Miami'deki erken elenişin ardından 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'dan daha iyi bir performans bekliyordum Miami'de ancak sağ omuzundaki sakatlığı Marion Bartoli karşısında çok etkisiz klamasına neden oldu. Maç içerisinde 3 kez sağlık molası alan Rus raket müsabakayı 6-3 ve 6-0'lık setlerle kaybetti. İkinic sette ise sadece 8 puan alabildi. Bartoli'nin çeyrek finaldeki rakibi Yanina Wickmayer. Belçikalı raket, Timea Bacsinszky'e 1 oyun verdiği maçı çok rahat kazanarak çeyrek finale kaldı.

Ev sahibi raket Venus Williams karşısında Daniela Hantuchova ilk seti 6-1 kazanınca "Vay be bizim Dani'ye bak sen neler yapıyor" derken sonraki iki seti Amerikalı'ya bırakarak aynı Dani olduğunu gösterdi. Turnuvayı en son 2001 yılında kazanan Venus 45 basit hata yapsa da sonradan toparladı. 13 maçtır da yenilmiyor. Rakibi Agnieszka Radwanska oldu. Polonyalı raket, Shvedova'yı da rahat yendi.


Tablonun alt tarafında son şampiyon Victoria Azarenka, Kim Clijsters'a boyun eğdi. Justine Henin ise Vera Zvonareva'yı turnuva dışında itti. Böylece üç Belçikı oldu çeyrek finalde. Ne varsa eskilerde var. Azarenka gibi çok ters bir ismi sadece 4 oyun vererek yenebilmek. Vera Zvonareva gibi uzun zaman ilk 10'da kalmış bir ismi sadece beş oyun vererek yenebilmek. Bunları anne olduktan ve tenise uzun süre ara verdikten sonra yapabilmek. Üçüncü turda Kirilenko önünde maçı Kirlenko'nun da yardımı ile çevirerek önemli bir galibiyet alan Caro ise dördüncü turda Pavluçenkova'yı kolayca yenerek çeyrek finalde Juju'nun rakibi oldu. İzlenesi bir maç. Indian Wells'in yarı finalinin rövanşında ise gülen taraf bu kez Sam Stosur'du. Yarı finalde Jankovic'e yenilmesine rağmen ilk 10'a giren Avustralyalı raket Miami'de dördüncü turda 6-1/7-6 ile çeyrek final vizesi aldı. Kim Cljsters ile karşılaşacak.


Bugün erkeklerde dördüncü tur maçlarının tamamı oynanacak, kadınlarda ise iki çeyrek final mücadelesi sonucu yarı finale çıkan iki isim belli olacak.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP