12 Temmuz 2009 Pazar

i know drop shot

martinez sanchez bugün isveç açık'ta şampiyon olarak kariyerinin ikinci wta tekler şampiyonluğuna ulaştı.. finalde son şampiyon caroline wozniacki'yi yenen ispanyol çiftlerde de partneri llagostera vives ile finale çıkmayı başardı ancak finalde gisela dulko/flavia pennetta ikilisine yenildi..

maçın ilk setini izleyemedim ama ikinci sette geriden gelişi harikulade idi ispanyolun.. 4-1 geriye düşmesine rağmen oyundan düşmedi.. wozniacki'nin etkisiz servislerine dropshotlarla karşılık verdi ve 5 puanı bu şekilde aldı.. woznicaki hiçbir şey yapamadı.. yapacağı şey servislerine daha az spin daha çok kuvvet vermekti.. bunu deneyince de top servis karesinin dışına düşüyordu..
martinez sanchez'i toprak kortta servis-vole oynamaya çalıştığı için ve bunda başarılı olduğu için kutluyorum.. iyi bir çiftler oyuncusu olmanın avantajı file önündeki deneyimdir.. bu deneyimi volelerde iyi kullandı..

ancak maçın son 2 sayısında yaptığı bir şey var ki benim pek tasvip etmediğim bir oyun tarzıdır.. evet rakibin zayıf yönlerini görebilmek ve oyunu bunun üzerine kurabilmek tenis zekası gerektirir.. ispanyol son iki sayıda iki tane şişirme top gönderdi baseline'a ve ardından hemen fileye koştu.. dip çizgiye yüksek gelen toplara atak yapmak neredeyse imkansızdır.. wozniacki de defansif vuruş yaptı topa ancak filede voleyle çok rahat bir şekilde aldı puanı martinez sanchez.. nasıl ki sadece baseline oynayan oyuncuları eleştiriyorum, böyle şişirme toplar atmak da en az onun kadar kötü.. ama bugün hak eden taraf ispanyoldu.. özellikle dropshotları (ki benim de yapmaktan en çok zevk aldığım vuruş şeklidir) mükemmeldi..

matrix'te neo'ya kung-fu yüklendiğinde "i know kung-fu" diyordu neo.. martinez sanchez de "i know dropshot" diyebilir.. gördük zaten biz de..

bugün caroline wozniacki'nin doğum günüydü.. maçtan sonra martinez sanchez "biliyorum doğum gününü berbat ettim ama sana başka bi hediye alırım" diyerek sempatikleşti.. isveçli seyirciler ise hep bir ağızdan "happy birthday" şarkısını söylediler..

bu arada budapeşte'de patty schynder ile agnes szavay final oynayacaklar yarın..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP