15 Ağustos 2009 Cumartesi

cincinnati'de son 4

cincinnati'de yarı final eşleşmeleri belli oldu ve ben tahminimde 4'te 4 yaparak kendimi aştım.. aferin bana en birinci ben oldum..

dinara safina
williamslarla dalga geçer gibi bir oyun oynayarak kim clijsters'a dur diyen isim oldu.. yıllardır izliyorum safina'yı, grand slam finallerinde oynadı, turda şampiyonluklar kazandı ama zihinsel olarak hiç bugünkü kadar sağlam görmemiştim kendisini.. bu, oyununa da yansıdı ve belçikalı karşısında maçı bırakmamasına yardımcı oldu..

clijsters iyi başlayan taraftı ve servis kırarak 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.. ancak safina'nın cevabı gecikmedi.. bir sonraki oyunda servis kıran rus raket kendi servis attığı oyunu da sıfıra karşı alıp 2-2 yaptı durumu.. bununla da dinmedi safina ve 2 kez daha belçikalı'nın servisini kırarak bir anda 5-2 öne fırladı.. birinci setin son oyununda servis attığı oyunu sıfıra karşı kazanarak ilk sette 6 oyun üst üste almayı başardı.. bakış açısına göre bu love set demek bir yerde..

ikinci set de tıpkı ilki gibi başladı.. yine clijsters safina'nın çift hatası ile biten servis oyunu sonrasında 2-0 öne geçti.. safina yine hemen cevap verdi.. ancak bu sefer işler biraz değişik ilerleyecekti.. clijsters tekrar servis kırdı ve kendi servis oyununu da alarak 4-1 öne geçti.. ilk sette 2-0 geriden gelip seti kazanan rus raket burada da 4-1'den geri geldi ve seti 7-5 kazandı.. maçın kırılma anı ikinci sette belçikalı'nın 4-2 ve 40-0 öndeyken arka arkaya 5 puan kaybetmesi ve oyunu safina'ya hediye etmesiydi.. safina maç için servis kullandığı ilk oyunu kaybetse de ikinci kez affetmedi..

aslında bartoli'yi ve kuznetsova'yı yenen clijsters'ın safina'yı daha kolay geçmesi gerekirdi diye düşünebiliriz.. bunun böyle olmayacağını düşünüyordum maçtan önce.. çünkü belçikalı'nın buraya gelene kadar oynadığı 3 rakipten safina'nın oyununa en yakını bartoli'ninkiydi.. schnyder ve kuznetsova daha çok all-round oynayan tenisçiler ve clijsters bu tür tenisçileri zorlanmadan geçer zira kendisi de bir all-rounder.. ancak güç tenisi oynayan ve baseline yakın, topspinli toplar dışında bir numarası olmayan tenisçiler karşısında zorlanacaktı clijsters.. ilk turda bartoli servislerinin ve vuruşlardaki istikrarsızlığının kurbanı oldu..

ama bugün safina son yıllardaki en iyi maçını çıkardı.. belçikalı'yı baseline'dan içeri sokmadı desem yeridir.. çok koşturdu, derin ve açılı toplar oynadı ve hatta gözlerime inanamadım ama dropshot bırakarak puan bile kazandı.. safina yarı finalde flavia pennetta ile oynayacak..

pennetta yine 2 setlik bir maç ile galip gelerek ilk 10'a girmeyi garantiledi.. bunu başaran ilk italyan tenisçi olma ünvanının da sahibi.. sonuna kadar hak ediyor.. hantuchova'yı 6-3 lük iki setle geçmeyi başardı 27 yaşındaki raket.. hantuchova'nın 34 çift hatası ve 10 winnerına karşılık, pennetta'nın 15 çift hatası ve 18 winner'ı var.. winner/çift hata oranında 1'in üzerinde bir oran yakalayan pennetta için galibiyet çok kolay oldu.. buradan finale çıkan taraf olacağını düşünüyorum.. ama safina ile yarı final mücadelesi başa baş geçecek ve muhtemelen 3 sette neticelenecek..

tablonun alt tarafındaki çeyrek final maçlarından ilkinde elena dementieva danimarkalı caroline wozniacki'yi zorlanmadan geçmeyi başardı.. maçta sadece 8 winner'a karşılık 27 basit hata kaydetti wozniacki.. ikinci sette kendi servis attığı oyunlarda ise sadece 5 puan alabildi.. bu kötü servis oyunu istatistiği neticesinde dementieva'ya 15 kez servis kırma şansı verdi.. dementieva bunlardan 7'sinde servis kırmayı başardı.. rus raketin yarı finaldeki rakibi jelena jankovic oldu.. günün son maçında, dün serena williams'ı eleyen sybille bammer'i 6-0/6-3 ile geçti sırp raket..

[1] dinara safina - [14] flavia pennetta
[4] elena dementieva - [5] jelena jankovic

1 yorum:

Unknown 15 Ağustos 2009 14:22  

bu turnuvada pennettaya gider bence.gitmezse bile pennetta safina'yı zorlar.jeca-lena maçında sıkı bir anti-jelena'cı olan ben elena'nın kazanmasını bekliyorum.ama içimden bir ses jeca kazanacak diyor.clij'in dina'yı yeneceğinden nedense çok emindim ancak olmadı,neyse başka zamana artık... :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP