9 Ağustos 2009 Pazar

los angeles'ta final çiftler oyuncularının

los angeles'ta finalin adı stosur - pennetta oldu.. e ben dünkü postun sonunda "cirstea - şarapova finali ne güzel olur" yazacağım da "stosur - pennetta" finali olmayacak ha? şaşarım..

maria şarapova karşısında italyan raketin pek ekstra bir şey yapmasına gerek kalmadı.. şarapova a takımı dizisindeki kasetler gibi kendi kendini yok etmeyi başardı.. 61 basit hata ve 16 çift hata.. rus raket agresif oynamaya çalıştı ve bunun bedelini yaptığı basit hatalarla ödedi.. her ne kadar winnerlarda 34-17 önde olsa da basit hata sayısına baktığımızda rus raketin bu agresifliğinin sonucunun hiç de iyi olmadığını söyleyebiliriz.. iki oyuncu da maç içerisinde servislerindeki dengesizliğe bir çare bulamadılar..

ilk seti 6-2lik skorla kaybeden şarapova ikinci sette durum 4-4 iken servis attığı oyunda 0-40 geriye düşmesine rağmen oyunu almayı bildi.. daha sonra flavia pennetta'nın servis oyununda 15-40 ı yakalayan rus raket ilk set puanından yararlanamasa da italyan tenisçinin çift hatası ile setlerde eşitliği yakaladı..

üçüncü sette setin başında servis kırma avantajını eline geçiren ve 3-1'i yakalayan taraf şarapova olmasına rağmen daha sonra hiç oyun alamayarak seti 6-3 kaybetti ve turnuvaya yarı finalde veda etmiş oldu.. üçüncü set ve şarapova için italyan raket "3-1 gerideydim ve maçı kaybettim diyordum ama mücadele etmeye çalıştım.. benim için hiç kolay olmadı, baskıyı hissetmeye başladım.. o büyük bir şampiyon, onu yenmek hiç de kolay değil" dedi..

geçen senede burada yine final oynayıp dinara safina'ya iki sette kaybetmişti pennetta..

yarı finalin diğer ayağında samantha stosur rövanşı vermedi.. roland garros çeyrek finalindeki maçın neredeyse aynısı yaşandı.. tek bir farkla.. sam stosur 2 ay öncesine oranla çok çok daha iyi, çok daha iyi servis atıyor, çok daha atletik, çok daha agresif.. amerika çık'ta çiftlerde olduğu kadar teklerde de çok şey bekleniyor artık kendisinden, bu beklentiyi son 2-3 aydır oynadığı oyunla kendi yarattı..

dünkü maçta her ne kadar cirstea ayağındaki sorun nedeniyle kort içinde rahat ve hızlı hareket edemediyse de bu avustralyalı'nın galibiyetini gölgelemesin çünkü stosur'un servisleri ve forehandleri sağlam bir oyuncu için bile yakalaması çok güç toplardı..

iki iyi çiftler oyuncusunu tekler finalinde görmek ilginç.. bol bol file önü oyunu, bol bol vole, iyi servisler görmek olası.. ilginç bir mücadele olacak, ancak eğer iki tenisçi de yarı finaldeki gibi servis atarlarsa samantha stosur 5. finalinden mutlu ayrılan taraf olacaktır.. avustralyalı burada şampiyon olursa teklerde ilk 15'e girecek ve kariyerinin en iyi derecesine ulaşmış olacak..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP