8 Ağustos 2009 Cumartesi

cirstea vs. stosur: hesabı kapatalım

tarihler 3 haziran 2009'u gösterirken kariyerlerinin ilk grand slam çeyrek finallerinde boy gösteren iki raketten daha deneyimli olan samantha stosur maçı çok rahat kazanıp yarı finale çıkmış ancak finale çıkma mücadelesinde daha sonra şampiyon olacak olan svetlana kuznetsova'ya boyun eğmişti.. çeyrek finalin kaybedeni 19 yaşındaki sorana cirstea ise turnuva boyunca gösterdiği cesur oyunla turnuvada güzel bir renk olmuştu..

yılın son grand slam'i amerika açık öncesi ısınma turları olan amerika serileri los angeles ayağında bugün yarı finaller oynanacak.. fransa açık çeyrek finalinde rakip olan ikili burada finale çıkma mücadelesi verecekler.. çeyrek finalde agnieszka radwanska'dan istanbul cup 2008'deki 6-0/6-0 ve geçen haftaki 6-1/6-0'lık maçların rövanşlarını almayı başardı sorana cirstea.. bugün ise fransa açık çeyrek finali rövanşı için korta çıkacak.. dünkü maçta ilk set tie-break'inde kayıp ayağını zedeleyen rumen raket, bu şekilde ağrı kesici ile maça devam edip ikinci seti 6-1 kaybetmesine rağmen son set görevlendirdiği savaşçı ruhu ile maçı kazanmasını bildi.. maçtan sonraki röportajında yavaş yavaş sert kort oyununa alışmaya başladığını söylüyor.. radwanska karşısında elde ettiği ilk maç puanında agresif olmaya çalıştığını ancak eline yüzüne bulaştırdığını, ikinci şansta ise skoru düşünmeden rahat oynamaya çalıştığını ve başarılı olduğunu belirtiyor..

samantha stosur cephesinde de işler yolunda gözüküyor.. dinara safina'yı eleyen jie zheng karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen kararlılığı ile sonuca giden avustralyalı raket üst üste ikinci yarı finalinde.. 24 çiftler şampiyonluğu bulunan ancak henüz bir tekler kupası kaldıramamış olan stosur, çiftlerde elde ettiği deneyimin kendisine yardım edeceğini söylüyor ve cirstea'nın maçı bırakmayacağını, maçı kazanması için savaşması gerektiğini biliyor..

diğer yarı final mücadelesi ise maria şarapova ile flavia pennetta arasında oynanacak.. en son 2006 wimbledon finalinde karşılaşan ikiliden şarapova'nın, aralarında oynanan maçlarda 2-0 üstünlüğü bulunuyor.. şarapova çeyrek final maçından sonraki açıklamasında, kaybettiği el-göz koordinasyonunu ve reflekslerini geri kazandığını hissettiğini söylüyor.. servisleri de otursa çok daha güzel olacak..

ilk yarı final maçı tsi 00:00'da ve eurosport verecek büyük ihtimalle.. ikinci yarı final ise 05:00'a denk geliyor.. bunun da tekrarını pazar sabahı verecekelerdir kahvaltıya meze olarak..

cirstea-şarapova finali mükemmel olur..

1 yorum:

Spooky 8 Ağustos 2009 20:16  

Stosur'un bu seviyeye gelmesinin etkileyici bir yanı daha var.O da çiftlerde de teklerde de üst düzey oynaması. sık gördüğümüz bir durum değil. Dementieva ile Lisicki yi yendiği maçlarını izleyebildim bu Avustralya Açık'ta...

Cirstea da daha fit hale geldi. Onu da seviyorum.
Williams kardeşleri sevmiyorum.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP