3 Ağustos 2009 Pazartesi

31. haftanın turnuvaları

artık hem atp hem de wta amerika açık'a bir ay kala elini eteğini avrupadan çekip amerika'ya geçtiler..

erkekler başkent dc'de mücadele edecekken, bayanlar los angeles'ta şampiyonluk kovalayacaklar..

washington'da 1 numaralı seribaşı andy roddick.. servisleri ile etkili olan ancak bu sene oyun içindeki vuruşlarını ve zekasını da geliştiren amerikalı tablonun üst tarafında ve yine servisleri ile ünlü isimler ile aynı çeyrekte.. sam querrey, ivo karlovic ve marin cilic, turun üç kulesi ile aynı çeyrekte olmak hatta bu üçlünün aynı çeyrekte olması tamamen şanssızlık..

son şampiyon juan martin del potro'nun kurası da zor gibi.. üçüncü turda olası bir hewitt, dördüncü turda da olası bir söderling eşleşmesi var.. geçen sene ikinci turda yendiği dudi sela ve finalde yendiği victor troicki ile aynı çeyrekte arjantinli.. del potro için önemli bir turnuva.. geçen sene kazandığı los angeles'a bu sene katılmamıştı.. oradaki puanlarını koruyamadı.. bunu kazanamazsa sıralamada düşüş gelecektir..

geçen senenin yarı finalisti tommy haas bu sene 10 numaralı seribaşı ve tommy robredo ve fernando gonzalez ile aynı çeyrekte şampiyonluk kovalayacak.. ernests gulbis, tomas berdcyh ile ikinci turda karşılaşıyor.. jw tsonga ve dimitri tursunov ile aynı çeyrekteler..

ana tablo

los angeles'ta ise son şampiyon dinara safina en yüksek numaralı seribaşı.. istanbul'da ilk turda kaybeden vera zvonareva ve bacsinszky'e 6-0/6-1 kaybeden küçük radwanska ana tabloda mücadele edecekler..

ana tabloya baktığımda dikkatimi çeken ilk şey sorana cirstea ve michelle larcher de brito'nun ilk tur eşleşmesi ve bu maçın galibinin ikinci turda caroline wozniacki ile oynayacak olması.. geleceğin ilk 20 oyuncularını şimdiki zamanda birbirleri ile mücadele ederken izlemek de ayrı keyifli oluyor..

geçen hafta istediğimi alamadığım maria şarapova bu hafta daha iyi bir kura ile karşımızda.. ikinci turda azarenka ve çeyrek finalde olası cibulkova eşleşmeleri var.. cibulkova roland garros'ta neredeyse 6-0/6-0'ı yakalayacaktı şarapova karşısında ama aradan 2 ay geçti.. şarapova çok daha iyi o güne oranla.. tabloda nadia petrova'dan uzakta olması oldukça şaşırttı beni şarapova'nın..

genç yeteneklerden amerikalı melanie oudin tekrar yükselişe geçen hantuchova ile oynayacak ilk turda.. bu maçın galibi kim olursa olsun safina'yı zorlar.. geçen hafta serena williams'ı yenerek dikkatleri üzerine çeken sam stosur yükselişteki rumen tenisinin temsilcilerinden monica niculescu ile karşılaşıyor..

wimbledon'daki mükemmel forehandleri ve servisleri ve sempatik tavırları ile çoğu kişinin beğenisi kazanan almanların yeni umudu sabine lisicki, uzun bir aradan sonra avustralya açık 2009'da ve wimbledon 2009'da grand slam oynayan, 38 yaşındaki kimiko date krumm ile ilk tur mücadelesi verecek..

ana tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP