6 Ağustos 2009 Perşembe

los angeles'ta son 16

los angeles'ta dün oynanan karşılaşmalar neticesinde üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. online stream bulamadığım için maçları izleyemiyorum ve inadına çok güzel maçlar oluyora benziyor..

gençlerin savaşından galip gelen şimdilik sorana cirstea oldu.. ilk turda larcher de brito'yu iki sette geçti, ikinci turda ise kariyerinin en yüksek basamağına bu hafta çıkmış olan caroline wozniacki'yi ilk seti 6-1 kaybettiği maçta diğer setleri (ikisinde de bir break geride olmasına rağmen) 4-6/6-7 alarak üçüncü tura çıkmayı başardı.. bu, rumen raketin ilk 10'daki tenisçilere karşı aldığı dördüncü galibiyet.. üçüncü turdaki rakibi yine bir genç, sabine lisicki..

alman raket ilk turda 38 yaşındaki kimiko date krumm karşısında ecel terleri döktü.. çekişmeli geçen ilk seti tie-break ile almasına rağmen ikinci sette servsini kırdırdı ve bu seti kaybetti.. 4-2 öne geçtiği son sette tutuanamayıp bir anda 4-5 geriye düşen ve maçta kalabailmek için servis karşılayan lisicki 1 kez bile maç puanı yemeden servis kırmayı başardı.. sonraki 2 oyunu da almayı bilen alman raket ikinci tura yükseldi.. ikinci turda ekaterina makarova'yı çok rahat geçti..

benim için sürpriz sayılabilecek bir sonuç, istanbul'da her şeyle kavga etmeyi başaran urszula radwasnka'nın ikinci turda dominika cibulkova'yı elemesiydi.. bu sonucu sürpriz olarak görmemin nedeni küçük radwanska'nın oyununu küçümsemem değil.. yetenekli bir tenisçi ancak daha 1 hafta önce bağırışlarıyla enka'yı titreten, mental olarak zayıf bu kızın los angeles'ta gelip cibulkova gibi savaşçı ve zihinsel yönü kuvvetli birini yenebilmesi büyük başarı..

ilk turda jarmila groth'u rahat geçen maria sharapova'nın victoria azarenka karşısındaki galibiyeti de yüzleri güldürenlerde (bu arada groth tekrar slovakya bayrağı takmış, avustralya vatandaşı olarak katılıyordu turnuvalara).. rus raket ilk seti tie-break ile kaybetti ancak diğer iki sette de setin başında servis kırıp 3-0 öne geçerek bu avantajları korumayı bildi.. maç içerisinde omuz sakatlığı yüzünden değiştirdiği servisi pek de iyi gözükmedi şarapova'nın.. 4 ace ve 12 çift hata istatistikleri pek iç acıcı değil ancak groundstroke'larda belaruslu'dan daha iyiydi.. maç sonrası "bugünkü oyunumdan hiç memnun değilim, bitiriciliğim yoktu" diyerek bunun farkında olduğunu gösterdi azarenka.. ayrıca maç içerisinde ne kadar agresif olursa olsun maç sonrası "şarapova harika bir oyuncu.. bir sene kortlardan uzak kalması fark etmiyor, hala cesareti ve ruhu yerinde" diyerek sezar'ın hakkını sezar'a vermesi güzel..

ne kadar yakıştıramasam da dünya sıralamasının 1 numarası olan ve buna williamslar dahil kimsenin laf etmemesi gereken dino safina slovak hantuchova karşısında da zorlanmadı.. turnuva öncesi zorlanır demiştim ama kız oynuyor demek ki.. jie zheng'i de geçerse ana ivanovic - samantha stosur galibi ile oynayacak.. işte gerçek test bu olacak..

ana tablonun son hali

3 yorum:

çetinizm! 6 Ağustos 2009 15:52  

Lovegame;

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Ama geçenlerde bir maç izleme şansı buldum belki denk gelirsin
http://www.tvchannelsfree.com/watch/1545/ESPN.html

Kolay gelsin.

onur 6 Ağustos 2009 15:59  

teşekkürler.. lovegame değil de onur desek daha hoş olur sanki :)

Unknown 7 Ağustos 2009 16:04  

tennistv'den de maçlar izlenebiliyor bildiğim kadarıyla :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP