7 Ağustos 2009 Cuma

revenge: best serve cold, not double faulted

şu başlığı türkçe şekilde, böyle kelime oyunlu falan kotarmaya çalıştım olmadı.. bu yüzden özür diliyorum.. revenge is a dish best served cold şeklindeki yabancı özlü sözün türkçe karşılığında servis etmek falan olmadığı için böyle oldu.. idare edin.. (idare edemem anne)
yazıya geçiyoruz:

maria şarapova sakatlanmadan önce turdaki en iyi servislerden birine sahipti.. sakatlanmasının nedeni de zaten bu mükemmel servislerin nedeni olan aşırı omuz hareketiydi.. omzundaki yırtığı atlatıp kortlara geri döndükten sonra ise eski servislerinden eser kalmadığını gördük.. teniste istikrarın en zor yakalanacağı vuruş servislerdir.. özellikle yeni başlayanlarda, servis hareketini, dinamiği tam oturtamamış olanlarda bir gün tüm ilk servisleri içeri girerken ertesi gün çift hatalar havada uçuşuyor olabilir..

şarapova da şu sıralar servis atmayı yeni öğrenen bir çaylak gibi.. omuzunu tekrar zedelememek için değiştirdiği servis hareketi nedeniyle ilk servislerini oyuna sokmakta çoğu maçta zorlanıyor.. bu hafta los angeles ikinci tur maçında victoria azarenka karşısında 4/12 ace/çift hata oranı ile oynadı.. dün akşamki maç ise çok garipti.. alona bondarenko -ki şarapova 9 ay aradan sonra kortlara döndüğünde onu yenen isimdi ve bu maç bir intikam maçıydı- karşısında saçma sapan bir şekilde başladı maça.. etkili servis karşılama oyunu sayesinde ilk oyunda servis kıran rus raket daha ilk servis oyununda 3 çift hata yaparak servisini kırdırdı.. karşılıklı servis kırmalar ve alınan servis oyunları ile 4-4'e kadar giden sette bondarenko son iki oyunu alıp 6-4'ü yakaladığında şarapova'nın çift hata hanesinde 8 ve ikinci servisinden puan kazanma oranında ise 0/12 istatistikleri göze çarpıyordu..

ikinci sette ise ilk servisinden puan kazanma oranı düşse de ikinci servisten kazandığı puanlar (8/12) ve etkili return oyunu ile (bu sefer bondarenko'nun ikinci servisten puan kazanma oranı 0/6) sıfıra karşı aldı seti.. setin son oyununda alona hanesine 1 yazdırabilmek için uğraşsa da şarapova buna izin vermedi.. bu setin istatistiklerinde 5 ace e karşılık 3 çift hata yazıyordu şarapova'nın tarafında..

son sette ise ilk servisten puan kazanma oranında yüzde 74 gibi iyi bir istatistiğe imza atan şarapova rakibinin ikinci servislerinde yine puan vermeyerek ve 4/4 ace/çift hata oranı ile bu seti 6-3 kazandı ve bir üst tura çıkmayı başardı.. maçtan sonra "rövanşı (intikamı) almak güzel" dedi..

eski şarapova kadar olmasa da yine güçlü servisleri ile bir anda dikkatleri üzerine çeken sabine lisicki dün ikinci sette omuzundaki ağrılar nedeni ile maç bırakmak zorunda kaldı.. beni korkutan ise şarapova ile aynı sakatlığa yakalanma ihtimalinin bulunması.. alman raket twitter sayfasında omuzundaki ağrılar nedeni ile maçı bırakmak zorunda kaldığını bugün birkaç tahlil yaptıracağını söyledi.. umarım her şey yolunda gider.. amerika açık'ta güzel bir renk olacak lisicki.. sorana cirstea ise bu galibiyetle çeyrek finale yükseldi.. ilk turda 93lü, ikinci turda 90lı, üçüncü turda 90lı rakiplerini eleyen 90lı raketin çeyrek finaldeki rakibi 89lu agnieszka radwanska.. yaşlanıyorum..

günü sürprizi zheng jie'den geldi.. çinli raket baskı altındaki dinara safina'yı 3 sette geçmeyi başardı.. ikinci sette 3-1 öndeyken safina'nın direnci ile karşılaşan ve bu seti 7-5 kaybeden zheng üçüncü sette de 4-2 geriye düşünce bu sene roma'daki gibi boyun eğmeyeceğini göstermeliydi.. roma'da üçüncü sette 5-2 öndeyken maçı veren zheng los angeles'ta 4-2'den geri gelen taraftı.. 4 oyun üst üste almayı başararak çeyrek finale yükseldi çinli raket..

zheng çeyrek finalde samantha stosur ile oynayacak.. geçen hafta stanford'da serena williams'ı geçen sam, bu hafta bütün koçları ile yollarını ayıran ve adidas takımı ile kalakalan ana ivanovic'i 6-3/6-2 ile geçti.. sırp raketin durumu içler acısı gözüküyor ama kendisi kaybettiği maçtan sonraki basın toplantısında gülücükler saçıyordu etrafa.. ilginç..

küçük radwanska urszula ise şansının da yardımı ile çeyrek final gördü.. na li'nin sağ dizindeki sakatlık nedeniyle maça çıkmaması ile terlemeden şarapova'nın rakibi olarak buldu kendini.. tablonun en altından ise flavia pennetta ile vera zvonareva (yaşıtlarım arasında en sevdiklerim) karşı karşıya geliyorlar..

jie zheng - samantha stosur
sorana cirstea - agnieszka radwanska
urszula radwanska - maria şarapova
flavia pennetta - vera zvonareva

1 yorum:

drama queen 7 Ağustos 2009 17:21  

bu aralar erkekleri boşladın sanki onur :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP