13 Ağustos 2009 Perşembe

kim fırtınası


kim clijsters.. vauv! patty schnyder karşısında öyle bir servis oyunu yüzdesi ile oynadı ki dudağım uçukladı.. ilk sette ilk servislerinin oyuna girme oranı yüzde 89, ilk servisten puan kazanma oranı yüzde 94 (15/16).. ikinci sette biraz daha insan gibi attı da maç sonunda yüzde 85 gibi yine yüksek olan bir ilk servisten puan çıkarma oranını yakaladı.. neticede patty schynder'e 1 kez bile servis kırma şansı tanımadan maçı bitirdi.. üçüncü turdaki rakibi kuznetsova olacak.. 6-1 üstünlüğü var belçikalı'nın kuznetsova karşısında..

bir başka sıcak isim flavia pennetta.. geçen haftanın los angeles şampiyonu bu haftaya da hızlı giriş yaptı.. agnes szavay'ı da yendi ve üçüncü turda venus williams ile karşılaşacak..

iki polonya kökenlinin maçından galip olan taraf yine wozniacki oldu.. daha önce 2 çim kort ve 1 toprak kort maçından galip ayrılan danimarkalı olmuştu.. en son eastborune yarı finalinde 3 sette geçmişti rakibini.. bu sefer yine 3 sette geçti.. wozniacki ilk sette 3-0 öne geçmesine rağmen seti 6-4 kaybetti.. ikinci ve üçüncü setlerde yine setin hemen başında servis kırdı ve bu sefer setlere tutunmayı başardı.. wozniacki'nin üçüncü turdaki rakibi melinda czink.. czink ikinci turda ana ivanovic'i devirmeyi başardı.. şu sıralar gelen vuruyo, giden vuruyo zaten ivanovic'e..

en azından sorana cirstea kazanmaya devam ediyor.. bugün anna-lena grönefeld'i iki sette devirip üçüncü turda dementieva'nın rakibi oldu.. zor bir maç rumen için ama kazanması gerekiyor.. ilk 10'a girmek istiyorsan ilk 10'daki tenisçileri yenmek zorundasın..

bu arada önceki gün safina az kalsın ilk maçında eleniyordu.. roberta vinci'nin elinden zor kurtuldu.. shuai peng'den de kurtulur ama bir kim clijsters - dinara safina maçı izlemeye değer..

bugünün sonuçları:
(4) E Dementieva (RUS) d (Q) Y Wickmayer (BEL) 63 64
(5) J Jankovic (SRB) d (WC) M Kirilenko (RUS) 76(6) 63
(7) V Zvonareva (RUS) d A Kleybanova (RUS) 64 16 75
(8) C Wozniacki (DEN) d A Wozniak (CAN) 46 64 64
(9) V Azarenka (BLR) d A Chakvetadze (RUS) 64 62
(14) F Pennetta (ITA) d A Szavay (HUN) 62 64
D Hantuchova (SVK) d A Bondarenko (UKR) 75 16 64
P Shuai (CHN) d M J Martínez Sánchez (ESP) 57 62 61
(WC) K Clijsters (BEL) d P Schnyder (SUI) 62 75

çiftlerde ipek şenoğlu/yaroslava shvedova çifti bethanie mattek sands/nadia petrova ikilisine 6-3lük iki setle yenilerek ikinci turda turnuvaya veda ettiler..

perşembenin programı

-----

gece iki güzel maç izlemek adına uyumayıp, oturup da bir yarım, bir çeyrek maç izlemek de koyuyormuş adama.. mayıs sonundan bu yana ilk defa korta çıkan rafael nadal vatandaşı david ferrer'in dizindeki sorun nedeniyle ilk setin 7. oyununun sonunda maçtan çekilmesiyle çok rahat bir şekilde üçüncü turu gördü..


ilk sette oyunlar 2-1 nadal lehine iken toplam 7 kez servis kırma şansı yakalayan ve bunlardan yararlanamayan ferrer sekizinci servis kırma puanında nadal'ın çift hata yapması sonucu durumu 2-2'ye getirdi.. ferrer'in servis attığı yedinci oyunda nadal'ın baseline yakın düşen etkili return vuruşları neticesinde servisini kırdıran ferrer maçı bu noktada bıraktı.. ferrer korttan ayrılırken bu güzel akşamda nadal'ı izlemeye gelen amerikalılar (kanadalılar) hayal kırıklığındna dolayı öylece dururlarken nadal vatandaşını alkışlamaları için onları gaza getirmeye çalışıyordu..

hemen diğer maça bağlandım.. grandstand'de fernando gonzalez ile tommy haas karşılaşıyorlardı.. şilili 1-4'ten geri gelip 5-5 yapmıştı ilk sette skoru.. haas bu oyunda servis atarken sağ elini sakatladı.. durum berabere iken çift hata yapınca bu kritik servisi kullanmadı ve trainer çağırdı.. tedaviden sonra dönüp servis attığı oyunu aldı.. kort değişimi sırasında trainer'ın "buraya plaster yapıştırmamız lazım" önerisine karşı çıktı.. gonzalez'in servis oyununu sıfıra karşı kaybetti.. tie-break öncesi gidip "e hadi yapıştır bari" dedi trainer.. sandalye hakemi " eğer tedavi olacaksa 1 ceza puanı vermem gerek" dedi.. haas'ın cevabı "istersen 5 puan ver" idi.. tie-break'e 1-0 geride başlayan haas oyuna tutunamadı ve amerikalı seyircilerin (kanadalı tabi ama içlerinde amerikalılarda yok değildir, vardır, evet) ıslıkları eşliğinde çekilmek zorunda kaldı..

gonzalez'in üçüncü turdaki rakibi toprak kortta üstüste iki şampiyonluk kazanan ve 12 maçtır yenilmeyen nikolay davydenko.. davydenko montreal'de ikinci turda paul-henri mathieu'yu iki tie-break'e giden set ile geçmeyi başardı.. nadal'ın rakibi ise sürpriz sonuçlara imza atan philipp petzschner.. alman raket ilk turda sam querrey'i ikinci turda tommy robredo'yu elemeyi başardı..

bugün oynanan diğer maçlar:
[5] A Roddick (USA) d I Andreev (RUS) 61 76(3)
[6] J Del Potro (ARG) d [Q] J Hernych (CZE) 62 75
[7] J Tsonga (FRA) d R Schuettler (GER) 46 63 64
[9] G Simon (FRA) d [Q] A Falla (COL) 46 62 62
[10] F Verdasco (ESP) d L Mayer (ARG) 61 61
[Q] J Ferrero (ESP) d [13] G Monfils (FRA) 63 76(7)
P Petzschner (GER) d [15] T Robredo (ESP) 76(3) 76(4)
M Youzhny (RUS) d J Isner (USA) 67(8) 61 63
V Hanescu (ROU) d P Kohlschreiber (GER) 63 46 75
S Wawrinka (SUI) d [LL] A Golubev (KAZ) 75 64

üçüncü tur eşleşmelerinde tablonun üst tarafında iki isviçreli ve iki fransız karşılaşıyorlar.. ikiz babası federer, baba adayı wawrinka ile oynayacak.. federer önceki gün kanadalı frederic niemeyer karşısında zorlansa da galip geldi.. gilles simon ise jo-wilfried tsoga ile mücadele edecek.. ikisi de bugün ilk seti kaybettikleri maçı kazandılar.. simon'un yendiği alejandro falla elemelerin ikinci turunda ernests gulbis'i elemişti..

bakalım juan carlos ferrero'nun gücü andy murray'i alt etmeye yetecek mi? wild card ile katıldığı wimbledon 2009'da çeyrek finale kadar çıkıp burada murray'den set bile alamadan elenmişti.. montreal'de ilk turda lleyton hewitt'i çok rahat geçmişti ispanyol.. bugün de monfils karşısında ikinci sette 3 kez set puanı çevirdi ve maçı kazandı..

andy roddick'in kurası çok zor gözüküyor.. üçüncü turdaki rakip sert kortun amansız tenisçilerinden fernando verdasco.. hadi onu geçti diyelim alttan novak djokovic geliyor.. geçen haftanın şampiyonu juan martin del potro kaldığı yerden devam ediyor.. victor hanescu zorlar biraz arjantinli'yi.. çeyrek finalde olası nadal eşleşmesi nefes keser..

perşembe gününü programı
izlenir maçları yazayım dedim de izlenmeyecek maç yok ki.. yine de ferrero-murray ve roddick - verdasco maçları nefes keser.. (ikisinin de aynı saatte başlaması iğrenç olmuş)

5 yorum:

Unknown 13 Ağustos 2009 15:09  

amerikalı seyirci mi?montréal kanada'da.

Spooky 13 Ağustos 2009 16:47  

go murray go.
roddick-verdasco maçı da 10 numara olur inşallah. verdasco tenis dünyasının author'u ya bi hanım kızlardan kafasını kaldırsa... :)
bu sert zeminleri seviyor, amerika açık'ta inşallah avustralya'daki performansına yaklaşır.

Beril 13 Ağustos 2009 22:00  

atp maçları d spor yayınlıyordu bir ara hala onlar mı yayınlıyor ve tüm maçları veiyorlar mı veya izleyebileceğim başka bir yer var mı acaba?

onur 13 Ağustos 2009 23:21  

dspor hakkında bir bilgim yok.. internet üzerinden atdhe.net var izlenebilecek.. eurosport wta tour veriyor..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP