11 Ağustos 2009 Salı

mamma mia!

wta tour oyuncuları panikte.. "anneeciğiiim" diyorlar.. 2 senedir profesyonel turda maç oynamamış, çoluk çocukla uğraşmış olan clijsters daha 2 hafta önce dünya 3 numarası venus williams'ı yenerek şampiyonluk elde etmiş marion bartoli'ye set vermedi.. "işte wta tour'un içler acısı hali" diye sille tokat girişmek istemiyorum hemen.. sakin olmak haftanın bitmeisni beklemek lazım..

rakibine 10 kez servis kırma şanıs verip bunların sekizini çevirmeyi başaran belçikalı 4 kez servis kırarak geri dönüşünün ilk maçında mutlu sona ulaştı.. bartoli'nin oyuna giren ilk servislerinin de yarısında puan kazanmayı başararak return oyunundaki etkinliğini konuşturdu..maçtan sonra clijsters "çok uzun zamandır bunun için hazırlanıyordum, sonunda burada olmak heyecan vericiydi. ilk maçımdan sonra bunun bitmemesi, bir başka maça çıkacak olmak da beni heyecanlandırıyor." diyerek hislerini anlattı.. marion bartoli ise "iki senedir maç oynamayan biri için şu anda bulunduğu seviye büyüleyici." açıklamalarını yaptı ve devam etti: "tenisi bırakmadan önce backhand vuruşu forehand'inden daha iyiydi, şimdi ise tam tersi."

ikinci turdaki rakibi patty schynder "hepimiz onu çok özledik, umarım geri dönüş deneyiminden hoşnut olur ve bizimle biraz daha kalır" dedi.. istanbul cup 2009'da ilk turda elenen isviçreli sözlerine "onu bırakma kararından sonra hiç mutlu görmedim. şimdi geri döndü ve tekrar mutlu. önemli olan da bu işte." diyerek devam etti.

patty schynder ilk turda gisela dulko'yu 6-4/6-0 ile geçmeyi başardı.. bu kadar rahat kazanması şaşırtıcı. günün bir diğer garip sonucu ise ana ivanovic'ten geldi.. genç amerikalı melanie oudin karşısında ilk seti 6-2 kaybeden sırp raket diğer iki seti 6-1 ile alarak ikinci tura çıktı.. istatistiklere baktığımda ivanovic'in ilk servisleri oyuna sokmakta çok zorlandığını söyleyebilirim.. ilk servislerinin yüzde 45'ini oyuna sokabilen 11 numaralı seribaşı bunların yüzde 76'sından puan çıkarmış.. özellikle 6-1 kazandığı üçüncü sette her üç ilk servisten ikisi oyuna girmemiş ki buna rağmen rakibine servis kırdırmamak için rakibinizin gerçekten çok kötü oynaması gerek.. oudin üçüncü sette ana ivanovic'in servis oyunlarında yalnızca 3 puan alabilmiş.. ivanovic'in ikinci turdaki rakibi melinda cznik.. czink, alize cornet'i 6-3/6-2 ile geçmeyi başardı..


diğer sonuçlar:

[9] Victoria Azarenka (BLR) d Kaia Kanepi (EST) 63 76(2)
Anna-Lena Groenefeld (GER) d [16] Virginie Razzano (FRA) 63 36 64
Roberta Vinci (ITA) d [Q] Tatjana Malek (GER) 64 61
Lucie Safarova (CZE) d Iveta Benesova (CZE) 63 76(7)
[Q] Olga Govortsova (BLR) d Ekaterina Makarova (RUS) 61 63
Aleksandra Wozniak (CAN) d Carla Suarez Navarro (ESP) 60 63
Anna Chakvetadze (RUS) d Elena Vesnina (RUS) 75 63
[Q] Kateryna Bondarenko (UKR) d Magdalena Rybarikova (SVK) 62 62

çiftlerde ipek şenoğlu/yaroslava shvedova çifti alla kudryavtseva/olga savchuk ikilisini 6-3/6-2 ile yenerek ikinci tura yükseldi.. rakipleri bethanie mattek sands/nadia petrova.. iyi arkadaş olan caroline wozniacki ve sorana cirstea bir süredir çiftlerde beraber takılıyorlardı.. bu hafta cirstea yok çiftlerde.. caroline ise amerikalı meghann shaughnessy ile partner olmuş.. işin ilginci de amerikalı'nın teklerde ilk turdaki rakibi sorana cirstea..

ikinci günün programı

-----
montreal'de, rogers cup'ta neler oluyor bakalım:

günün şoku sam querrey'den.. alman philipp petzschner'a 7-5 ve 6-3lük iki set ile kaybetti amerikalı.. alman raket ilk servislerinin yüzde 88'inden puan çıkartmayı başardı.. marin cilic'in mikhail yozuhny'e 3 sette yenilmesi de sürpriz.. böylece iki iyi servisçi daha ilk turda turnuvaya veda etti..

iki ay sonra ilk kez korta çıkan gael monfils bu sene tenisi bırakacak olan marat safin karşısında kariyerindeki dördüncü galibiyeti aldı.. fransız raket ikinci turda lleyton hewitt ile juan carlos ferrero maçının galibi ile oynayacak.. ilk turda eski dünya 1 numarasını eledi ikinci turda da eski dünya 1 numaralarından biriyle daha oynayacak.. maçtan sonra safin şunları dedi:
"gerçekçi bir insanım ve bundan sonra bir daha şampiyonluk kazanamayacağımı biliyorum. her geçen turnuva oynamak daha da zorlaşıyor. her maç bir savaş gibi, kritik anlarda hata yapmamak çok zor ama güzel bir şekilde bırakmak için uğraşıyorum, daha çok keyif almalıyım."

roger federer'in rakibi frederic niemeyer oldu.. 33 yaşındaki kanadalı "kendi seyircim önünde dünyanın en iyi oyuncusuna karşı maç bitirmek değerli olacak, ya da maçı kazanmak" dedi dün..

teklerden önce çiftlerde koçu francisco roig ile birlikte oynayan rafa nadal, novak djokovic/dusan vemic ikilisini 7-5/6-4 ile geçti.. partneri ross hutchins ile çiftlerde mücadele eden andy murray ise ilk maçta üzüldü.. jeff coetzee/jurgen melger ikilisine süper tie-break'te yenildi britanyalılar..

ilk günün sonuçları:

[13] G Monfils (FRA) d M Safin (RUS) 62 36 62
M Youzhny (RUS) d [14] M Cilic (CRO) 46 76(4) 61
[WC] F Niemeyer (CAN) d I Kunitsyn (RUS) 75 61
R Schuettler (GER) d F Serra (FRA) 64 60
I Andreev (RUS) d D Tursunov (RUS) 55 ret. (ankle)
P Mathieu (FRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 75 06 61
J Chardy (FRA) d Y Lu (TPE) 67(5) 63 64
[WC] P Polansky (CAN) d [WC] B Agostinelli (CAN) 63 76(6)
S Wawrinka (SUI) d N Kiefer (GER) 64 61
P Petzschner (GER) d S Querrey (USA) 75 63

ikinci günün maçları
federer, murray, djokovic korta çıkıyor.. lleyton hewitt - juan carlos ferrero maçı tsi 18:00..

2 yorum:

zop 11 Ağustos 2009 17:33  

blogda Ted Open icin coverage isteriz (ben)

Adsız,  12 Ağustos 2009 12:26  

artık ana ivanovic'i üst sıralarda görmek istiyoruz.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP