17 Şubat 2010 Çarşamba

dubai: kulikova'nın günü


Dubai'de neler oluyor?

Shahar Peer geçen senenin intikamını alırcasına ilerliyor. Dediğim oldu ve İsrailli, dünya 3 numarası Caroline Wozniacki'yi set vermeden geçerek çeyrek final gördü. Wozniacki servis oyunlarında berbat bir performans gösterdi. 20 oyun süren maçta, 10 oyunda servis kullanan Danimarkalı her oyunda servis kırma puanı ile yüz yüze geldi ve bunların sekizinde servisine tutunamadı. Wozniacki'nin mental gücü fevkalade olsa da işte böyle "composure"u yüksek tenisçilere karşı gerçekten varlık gösteremiyor. Bu kadar büyük bir eksiklikle yine de 3 numarada tutunabilmesi fazla sürmeyecektir. Peer Avustralya Açık sonrası ilk 10'a giren Na Li ile oynayacak. İki tane, kararlılığı yüksek tenisçinin mücadelesi bence tek taraflı olacak gibi. Çinli raket, Bartoli'yi geçti üçüncü turda.

Günün sürprizi ise Regina Kulikova'dan geldi. Elemelerden gelen Rus raket ilk turda vatandaşı Maria Kirilenko'yu yenmişti ki kendisi Ozi Açık çeyrek finalistiydi. İkinci turda Vögele'yi sürklase eden Kulikova üçüncü turda Kuznetsova karşısındaydı. Dünya 4 numarası ve turnuva 2 numarası maça kötü başladı. 4-1 geri düştüğü ilk seti çevirmeyi başardı ama. İlk seti kaybeden Kulikova moral olarak çökecek derken, kız ikinci seti tie-break'e götürdü ve oyunu 7-2 kazanarak setlerde durumu eşitledi. Son sette Kuzi 4-1 öne geçti ancak genç Rus'un yılmaya niyeti yoktu. İlk setin acısını çıkarırcasına geri dönüş yaptı ve son seti 6-4 kazanarak kariyerinin en büyük galibiyetini aldı.

Kulikova 89 doğumlu. Kazakistan'da doğan Rus raketin en büyük başarısı Wimbledon 09'da görüdüğü üçüncü tur. İkinci turda 27 nolu seribaşı Kleybanova'yı geçen Regina, üçüncü turda vatandaşı Dementieva'ya elenmişti. Şu an sıralamada 99. basamakta.

Regina'nın rakibi Radwanska oldu. Penneta karşısında zorlanır hatta kaybeder diye düşünmüştüm rahat geçti Polonyalı. 6-3/6-0
Minik Şarapova Azarenka az kalsın yine tıkanıyordu. İlk seti 6-1 aldıktan sonra Grönefeld karşısında ikinci seti kaybetti. Son sette toparlayarak tur atladı. Rakibi ise Jankovic-Zvonareva maçının galibi olacak. O maç akşam oynanacak. Kan, gözyaşı, drama, aksiyon...

İkinci turda Alaman Kız Lisicki'yi geçen Venus Willimas ve cortlak sarı kıyafeti, üçüncü turda da Olga Govortova'yı rahat bir şekilde mağlup etti. İlk seti 7-5 alan Amerikalı son sette daha da rahattı ve seti sıfıra karşı kazandı.

İki maç eksikle günün sonuçları: 
S Peer (ISR) d. (1) C Wozniacki (DEN)  62 75
(Q) R Kulikova (RUS) d. (2) SKuznetsova (RUS) 57 76(2) 64
(3) V Williams (USA) d. O Govortsova (BLR) 75 60
(4) V Azarenka d. (Q) A-L Groenefeld 61 46 63
(7) A Radwanska (POL) d. (10/WC) F Pennetta (ITA) 63 60
(8) L Na (CHN) d. (11) M Bartoli (FRA) 36 75 60

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP