20 Şubat 2010 Cumartesi

çektik mi bir letonya

Çektik bir Letonya. Letonya'nın bağrından kopup gelmiş "Kuğu", Memphis'te yüzümü güldürmeye devam ediyor. İkinci turda Çek Stepnak'i iki sette geçen Ernests Gulbis, çeyrek finalde yine Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Berdych'i ilk seti kaybettiği maçta alt etti. 3-6/6-3/7-6 gibi bir skorla kazanan Letonyalı, kafasını yavaş yavaş tenise verdiğini gösteriyor gibi. Zira son seti tie-break'e giden bir oyunu kazanmak zihinsel kararlılık gerektirir. Özellikle de seribaşıya karşı. Yarı finalde Andy Roddick-Sam Querrey maçının galibi ile oynayacak Ernie. Postun gönderilme saatinden bir kaç saat sonra belli olur.

Diğer çeyrek final mücadelerinde Tur'un kulelerinden ikisi, John Isner ile Ivo Karlovic karşılaştı. Isner ilk seti 6-1 ile rahat aldı. İkinci sette bildiğiniz Ivo yine sahnedeydi. Servis kıramadı tabii ki ama kırdırmadı da. Tie-break'te Karlovic'in kalbini kırdı Isner. Güzel oldu. Amerikalı'nın yarı finaldeki rakibi turnuvanın sürprizlerinden Alman Philipp Petzschner.

Kadınlar tarafında Maria Sharapova yarı finale yükseldi. Rakibi ise zorlu bence. Petra Kvitova. Ben bu postu yazarken henüz maç oynanmamış vaziyette. Dİğer yarı final Arvidsson ile Keothavong arasında oynanıyor. O maçtan sonra başlayacak. Kvitova yenebilir Masha'yı. Rus tenisçinin bir turnuva kazanması lazım ama. Masha alsın kupayı evet. Tablonun altında Arvidsson, gencecik Melanie Oudin'e sadece dört oyun vererek yarı finale çıktı. Büyük olay bu. Şu an İngiliz tenisçi ile olan maçına bakıyorum da final uzak değil.


Dubai'de Shahar Peer'i çeyrek finalde Na Li karşısında bırakmıştım en son. Peer ilk seti zor da olsa kazandı, ikinci sette Çinli raket sakatlığı nedeniyle maçtan çekilince yarı final görmüş oldu geçen sene vize yüzünden alınmadığı BAE'de. Yarı finalde ise Venus Williams karşısında varlık gösteremeden elendi gitti. Venus çeyrek finalde Pavluçenkova'yı yendi 6-3/6-4'lük skorla. Anastasia yine iyi geldi buralara kadar ilk 10'dan sekiz sporcunun yarıştığı turnuvada.
Tablonun alt tarafındaki çeyrek finallerde Azarenka, bir önceki maçta Jankovic'i yenen Rus raket Zvonareva'yı hiç mi hiç zorlanmadan geçerek yarı finale çıktı. Rakibi Radwanska olmuştu yarı finalde. Polonyalı raket çeyrek finalde sürpriz bir isim ile oynadı. Regina Kulikova, vatandaşı Kuzy'i eledikten sonra Polonyalı karşısında da ilk seti alınca ben bir "Hobaaa yok artık" dedim. Agi izin vermedi ama kızın galip gelmesine ve üç sette aldı maçı. Yarı finalde gücü Azarenka'ya yetmedi ama.
Sonuç olarak Dubai'de finalin adı Venus Williams-Victoria Azarenka.


Marsilya'da yarı finalistler belli. Michael Llodra, Söderling'i 7-6/6-4 ile geçerek İsveçli'nin galibiyet serisine bir dur dedi ve yarı finale yükseldi. Diğer üç yarı finalistten ikisi de Fransız. Benneteau ve Tsonga finale çıkmak adına yarışacakken, Alman Mischa Zverev de Llodra'yı yenerek finalde farklı bayraklar olmasına çalışacak.

Buenos Aires'te Nalbandian yine sakatlanıp çeyrek final maçına çıkmayınca Montanes direkt yarı finale yazıldı. Nalbandian bence artık bıraksın tenisi. Backhand'ini de alsın gitsin buralardan. Geçen haftanın şampiyonlarından Ferrero da yarı finale çıkmayı başardı. Galibiyet serisini Söderling gibi patlatmadı. Gece biz uyurken Andreev ile Ferrer oynayacak. Nice! Tabii yağmur izin verirse...


(Foto: AP/Reuters/Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP