5 Ocak 2011 Çarşamba

doha: ufukta gulbis-nadal eşleşmesi

Sevdiğiniz tenisçinin yıla iyi başlaması gibisi yok. Ernests Gulbis bugün zorlu bir rakibi iki sette yenerek galibiyetle başladı. Oyun içinde yine bildiğimiz Gulbis’ti. Saçma vuruşlar ve dengesiz oyun devam ediyor ama kritik puan oynamayı öğrenmiş sanki. Servisler yine iyiydi. Normalde saçma sapan adamlara yenildiği görülmüştür. Hanescu’yu yenmesi de ayrı güzel.

Gulbis’ten sonra Federer korta çıktı. Benim için arı uçlardaki iki tenisçi. İlk setini göz ucuyla izleyebildim. 21 yaşındaki isimsiz Schoorel karşısında ilk sette zorlandığını söylemek yanlış olmaz. Bu çocuğun en fazla üç oyun alması gerekir derken 5-4’te üç set puanından yararlanamadı Federer’in servisinde. Eli ayağı titremiştir doğal. İkinci ATP ana tablo maçında Federer’den set almak üzeresin düşünsene.

Sonraları büyük insan, müthiş yetenek Federer maçı kazandı tabii de o ters tweener pek olmadı be. Hani “İlk sette dünya 168 numarasına karşı sıçıyorduk, bakın aslında ben böyle bir oyuncuyum, dünya 168 numarası dinlemem şovumu yaparım” der gibi oldu biraz. Neyse şımarsın bakalım nereye kadar şımaracak.



Nadal da korttaydı. Kazandı. Ufukta üçüncü turdaki Nadal-Gulbis eşleşmesi var. Bekliyorum.

Salının sonuçları
(5) E Gulbis d. V Hanescu 63 76(6)
(2) R Federer d. T Schoorel 76(3) 63
I Karlovic d. L Rosol 76(5) 76(7)
(1) R Nadal d. K Beck 63 60
M Chiudinelli d. R El Amrani 36 76 63
P Kohlschreiber d. A Seppi 62 64
T Gabashvili d. R Schüttler 64 76(2)
L Lacko d. P Riba 57 76(7) 76(4)

Bu arada fotoğraf ajanslarının çalışma prensibi nedir yahu? Aynı kortta oynanan Federer ve Nadal maçlarından fotoğraf var, Gulbis maçından yok. Ayıp!

2 yorum:

zop 5 Ocak 2011 05:20  

Okurken iki sey takildi gozume: 5-4'te 3 mac puani degil de set puanindan yararlanamadi genc schoorel. Bir de ilk degil ikinci ATP maciydi.

onur 5 Ocak 2011 05:38  

Şevket'e güvenip de yazarsam böyle olur işte. Ekim'de Bünyamin ile oynamış doğru.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP