5 Ocak 2011 Çarşamba

auckland: ilk iki tamam, gerisi yalan

Turnuva resmi sitesinden maçları takip edebiliyorsunuz önce bunu söyleyerek başlayayım.

Maria Sharapova çeyrek finale yükseldi. Ancak oynadığı oyun beni tatmin etmiyor. Özellikle servis performansındaki dengesizlikler, maç içerisindeki iniş çıkışlar tedirgin edici. Dokuz çift hata ile oynadı bugün Voracova karşısında. İlk seti rahat kazandı ancak ikinci sette 5-3 geriden geldi. Zaten istatistiklere bakarsanız dokuz çift hatanın sekizinin ikinci sette geldiğini görürsünüz. Oranlarda da düşüş var son sette.Rus raketin maç genelinde ilk servisi oyuna sokma oranı yüzde 66, ikinci servisten puan çıkarma orannı yüzde 32.

Son şampiyon Yanina Wickmayer, Safina'yı üç sette geçtikten sonra, Sabine Lisicki'yi de üç sette mağlup etti ve çeyrek finale çıktı. Alman Lisicki için mutluyum çünkü formda birinden set alabilmiş.

İlk iki seribaşı böylece turlarken, diğerleri bu kadar şanslı değildi.

Svetlana Kuznetsova, doğunun yükselen isimlerinden Shuai Peng'e üç sette yenilerek elendi. Yanlış hatırlıyor olabilirim 2005'ten bu yana ilk 20 dışına çıkmayan Rus raket geçen yılın sonlarına doğru bu istikrarını kaybetmişti ve yılı 27. basamakta tamamlamıştı.


Çinli raket Peng ise 2005'te ilk 30'a girmenin eşiğinden dönmüştü. Sonra sakatlıklara bağladığım düşüşünün ardından geçen seneden beri adını duyuruyor. Şu an 70lerde sıralamada.

"Maçın başında gergindim" diyen Çinli tenisçi "Asla savaşmayı bırakmadım. Üçüncü sette 3-0 gerideyken bile bu kadar kolay yenilmemeye gayret ettim ve gayretim arttıkça oyunum da yükseldi" dedi.
Genç yıldız adaylarından Simona Halep. Tenisinden çok geçirdiği göğüs küçültme ameliyatı ile ünlenen bu kızımız bu sene olacak gibi. 2-3 senedir izlediğim tenisçilerin bu seneye iyi başlamaları bende bir heyecanlanmaya yol açtı farkındaysanız.

Rumen tenisçi, İstanbul Cup 2009 şampiyonu Elena Vesnina'yı üç sette turnuva dışına itti. Vesnina üçüncü sette 4-0 gerideyken hastalık nedeni ile maçtan çekildi ve yılın ilk ret.'i geldi.

Laura Robson'dan önce bir şeyler yapacak gibi duran Brit Heather Watson, Carla Suarez Navarro'yu geçerek çeyrek finalist oldu.

Dün maç kazandı diye şaşırdığımız Alize Cornet bugün Julia Görges'ten set alamadı. Zatan dün setlerde 1-0, ikinci sette de 5-2 geriden gelip maç kazanması ona 3 yıl yeter bence.

Çeyrek final eşleşmeleri:
Maria Sharapova - Greta Arn
Julia Görges - Kateryna Bondarenko
Heather Watson - Shuai Peng
Simona Halep - Yanina Wickmayer

Çarşambanın sonuçları:
(1) M Sharapova (RUS) d. R Voracova (CZE) 63 75
(2) Y Wickmayer (BEL) d. (Q) S Lisicki (GER) 62 36 62
P Shuai (CHN) d. (3) S Kuznetsova (RUS) 26 64 64
(4) J Goerges (GER) d. A Cornet (FRA) 62 64
S Halep (ROU) d. (7) E Vesnina (RUS) 26 64 40 ret.
G Arn (HUN) d. (8) S Arvidsson (SWE) 46 75 75
(Q) H Watson (GBR) d. (9) C Suárez Navarro (ESP) 76(5) 61
(WC) K Bondarenko (UKR) d. A Keothavong (GBR) 75 63

(Foto: Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP