7 Ocak 2011 Cuma

medya, tenisçiler ve groth


Jarmila Groth basından şikayetçi. Twitter'dan "Zaten bir de moraliniz bozukken medyanın da üstünüze gelmesi kadar yardımcı olan bir şey yok. Kazanırken değil ama kaybettiğinizde manşet oluyorsunuz" yazdı. Bu sabah baktığımda silmişti ama Groth'a ve genelde tüm tenisçilere yapılan bir haksızlık bu.

Groth ikinci turda Samantha Stosur'u yendiğinde ertesi gün manşetlerde "Stosur yenildi" vardı. Doğal diyeceksiniz. İlk 10 oyuncusu daha düşük sıralamadaki birine yeniliyor. Bizde de böyle değil mi bu? Karabük dehşet oynar üç büyüklerden birini yener ama başlık üç büyüklerden atılır. Üç büyükler çok kötü oynamıştır, Şuster futboldan anlamıyordur, Rijkaard neden şunu oynatmıştır da bunu oynatmamıştır. Karabük ise büyüklerin hatası ile galip gelmiştir.

Medya her yerde aynı medya. Onu geçtim bazen taraftarlar bile sert girebiliyor. Dinara Safina'nın Twitter'dan ayrılmasına neden olan mesajlar alması, Petkovic'in de bir ara bunlardan şikayetçi olması...

Dün ise Jarka, Petkovic'e yenildi. Petkovic ki tren gibi gidiyor turnuvada. Hava şartları da olumsuzdu. Maçtan sonra CourierMail, Jarka'nın kocası Sam ile maç sırasında yaşadığı gerginliği manşete çekmiş. Bir diğeri "Avustralya'nın son umudu da elendi" demiş. Adı yok sanki kızın. "Qualifier upsets Nadal" gibi bir şey. Daha komiği Jarmila, Stosur'u yendiğinde bir başlık var: "Upset as Stosur flattened by junior Groth" Junior mı?

Medya ile geçinmek zordur. Çünkü gazeteciler sansasyon arar. Çünkü onlara o öğretilmiştir, patronlar onu ister. Marsel röportajında "Spooky"nin sormamı istediği bir soru da şu ATP Universitesi'ydi Miami'deki. Marsel geçen yıl gidip sertifika almıştı. Her oyuncunun katılması zorunlu olan bu programda öğretilenlerden biri de medya ile olan ilişkiler. Çünkü kaybedilen bir maçtan sonra o mutsuzluk ve sinirle başınıza daha büyük bela alabilirsiniz. Çünkü medya kışkırtıcıdır ve çoğunlukla çamurludur. Zaten Jarka'nın yazdığı o mesajı kısa bir süre sonra silmesinin nedeni de büyük ihtimalle koçası (aaa typo yaptım ama hem koca hem koç olunca güzel oldu) ya da menajerinin arayıp "Hacı napıyosun" demesidir.


(Foto: Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP