5 Ocak 2011 Çarşamba

brisbane: jarka'nın acıması yok

Bugün Brisbane’ın kadınlar tarafında üç maç vardı ama üçü de koca bir güne yetti. 1 ve 2 numaralı seribaşılar elendi.

Jarmila Groth’un geçen seneki İstanbul Cup’a kadar oyununu ne kadar geliştirdiği bilmiyordum. Burada canlı izledim onu. Servislerinin ne kadar etkili olduğunu, oyun içerisinde ne kadar agresif olabildiğini gördüm. Talihsiz bir şekilde yarı finalde elendi, sonra o hırsla ağladı... Ama daha bir yakından izlemeye başladım. İzledikçe gidrerek yükselen grafiği kendini belli etti. Bu yılın potansiyeli en yüksek isimlerinden biri kendisi.

Bugün vatandaşı Sam Stosur’u 6-3/6-4 gibi net bir skorla mağlup etti Jarka. Stosur ikinci seti 4-1 öndeyken kaybetti. Bu, ilk top 10 galibiyeti kariyerindeki. Nicelerine (Ana’ya dokunma).

Bu karşılaşma ayrıca dünya 6 numarası Stosur’un 5 numaraya yükselerek, Avustralya Açık’ta 4 numaralı seribaşı olma şansını da yok etti. Dünya 3 numarası Serena biliyorsunuz sakat.

Shahar Peer de Lucie Safarova’ya yenildi. Henüz bir olay haberi gelmedi ama Brisbane’da, İsrailli tenisçiyi protesto etmek için eylemler yapılacağı haberleri dolaşıyordu haftalar önce. Avustralya basınına girip taramak lazım iyice.

İki gencin buluşmasında kazanan Pavluçenkova oldu. Önceki maçında çift haneli sayıda çift hata yapan Rus raket bu sefer hiç yapmadı.

Bu arada Pennetta çekildi. Nedeni ise gıda zehirlenmesi. Sakatlık yok çohşühür.

Erkeklerde Verdasco neler yapıyor anlamak güç. İki sene önceki Avustralya Açık’ta tarihin en güzel karşılaşmalarından birine imza atan İspanyol’un geçen senedne başlayan düşüşü sütüyor gibi. Bugün 3 numaralı seribaşı olarak katıldığı Brisbane’da Benjamin Becker’e üç sette yenildi.

Salının sonuçları

J Groth (AUS) d. (1) S Stosur (AUS) 62 64
L Safarova (CZE) d. (2) S Peer (ISR) 36 61 75
(5) A Pavlyuchenkova (RUS) d. B Jovanovski (SRB) 62 75

M Baghdatis d. F Serra 36 75 64
B Becker d. (3) F Verdasco 61 67(2) 63
(1) R Soderling d. R Harrison 62 64
M Ebden d. J. Millman 46 62 64
M Fish d A. Mannarino 61 64
R Stepanek d. T Kamke 57 61 64
K Anderson d. P Luczak 64 64
R Berankis d. A Clement 64 63

2 yorum:

K. A. 5 Ocak 2011 11:40  

Sığ bir yorumla karşınızdayım;

jJj Jarka jJj

onur 5 Ocak 2011 11:43  

Hahah eyvah eyvah.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP