19 Eylül 2008 Cuma

rus dominasyonu devam ediyor

pan pacific tenis turnuvası'nda yarı finalistler belli oldu ve rus dominasyonu devam ediyor..

aslında tabloya ilk batığımda üst tarafta jelena jankovic - elena dementieva, alt tarafta ise dinara safina - agniezska radwanska yarı finalleri bekliyordum.. ana ivanovic'in yarı finale gelmesi sürpriz olacaktı zaten ama en azından çeyrek finale ulaşmasını ve orada radwanska'ya yenilmesini bekliyordum.. ivanovic daha ilk maçında nadia petrova'ya elendi.. petrova'ya da elenmeyi başarabildiyse ciddi sorunları var demektir sırp raketin.. petrova ardında radwanska'yı da yenerek yarı finali gördü..

diğer sırp jankovic de svetlana kuznetsova'ya yenildi çeyrek finalde.. bu benim için sürprizdir.. jankovic ilk seti almayı başardı ancak diğer setlerde servis yüzdesi aşağıya düştü.. bu da maçı kaybetmesinde önemli bir faktördü.. jankovic'in katılacağı 5 turnuva var bu sene sonuna kadar.. bakalım birinciliği tekrar ele geçirmeyi başarabilecek mi? bir diğer sürprizi katerina srebotnik yaptı ve olimpiyat şampiyonu ve amerika açık yarı finalisti elena dementieva'yı yenmeyi başardı.. son 4'teki tek rus olmayan oyuncu sloven raket.. dementieva bir önceki turda alize cornet'yi çok rahat geçmeyi başarmıştı..


az kalsın dinara safina da yarı finali göremeyecekti.. bu sene adını roland garros'ta duyuran estonyalı kaia kanepi çok git-gel yaşanan ve servis kırılan maçta safina'ya son setteki kötü oyunuyla yenildi.. kanepi ilk turda anna chakvetadze'yi yenmişti.. chakvetadze ile birlikte hantuchova da ilk maçlarında yenilerek seriyi bozmadılar.. daha çok düşecek gibi bu ikili..

srebotnik aslında çiftlerde çok daha başarılı bir oyuncu ama kuznetsova fakötünü işin içine katarak azımsanmayacak bir final şansı olduğunu düşünüyorum.. alt taraftan ise safina gelecektir..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP