15 Eylül 2008 Pazartesi

tokyo'da mini bir grand slam

geçen hafta romanya açık'ta geçen senenin şampiyonu gilles simon bu sene de şampiyon olup puanlarını korurken, bali'de şampiyon patty schynder oldu.. fed cup'ta ise düşündüğümün aksine rusya ispanya'yı tam anlamıyla dağıttı.. madrid'de düzenlenen finalde maç kaybetmeden şampiyon oldu rus takımı.. bu, son 5 yıldaki 4. şampiyonlukları..
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Fed_Cup

bu hafta ise atp tour ara veriyor.. ayın 19'unda davis cup yarı finalleri var.. abd ispanya ile, arjantin ise rusya ile karşılaşıyor..

wta tour'da ise sanki mini bir grand slam oynanacak.. tokyo'da düzenlenen toray pan pacific tenis turnuvası'nda sıralamadaki ilk 10 oyuncudan altısının yanısıra, caroline wozniacki, alize cornet, dominika cibulkova, flavia pennetta gibi bu sene patlama yapan oyuncular, nadia petrova, daniela hantuchova ve anna chakvetadze gibi potansiyeli yüksek oyuncular da mücadele edecekler.. burada son şampiyon martina hingis.. geçmişe baktığımızda zaten efsane tenisçilerin gözde turnuvalarından biri olduğunu görüyoruz.. navratilova, graf, sanchez-vicario, davenport ve hingis daha önce burada mücadele edenlerden.. hingis, 1997 ile 2002 arası 6 sene üstüste final oynamış ve bunlardan 4'ünü kazanmıştı.. son 2 senedir de final oynuyordu.. geçtiğimiz sene ana ivanovic'i yenmişti finalde bana tenisi sevdiren kadın.. bu sene yok tabi hingis.. ivanovic ise puanlarını korumak için mücadele edecek ama işi çok ama çok zor..

turnuva resmi sitesi
ana tablo

1 yorum:

fedex 16 Eylül 2008 01:33  

tokyodaki turnuva ilginç olacak benim favorim safina...geçen yılın şampiyonu hingisin artık olmaması üzücü williamslar ve davenportla beraber döneminin en iyilerindendi (gerçi bana kalırsa bu üçüde ondan iyiydi)...gerçek 1 numara serenanın yokluğunda umarım bu yılın en iyi çıkışını gerçekleştiren safina bu çıkışını burda da sürdürür!!! dementieva ve jankovicte formda isimler ve onlar da kazanabilirler ama en azından çakma 1 numara ivanovicin kazanmayacağından emin gibiyim!!!

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP