11 Haziran 2010 Cuma

queen's: seribaşılar dökülünce

Londra'da seribaşı katliamı yaşandı bugün. Dün tutuk gördüğüm 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic bugün Xavier Malisse'e üç sette yenilerek turnuvanın dışında kaldı. Geçen yıl Halle'de final oynayan raket bu sonuçla puan kaybedecek. Tutukluğunun nedeninin ise sakatlanma korkusu olduğunu öğrendik. Maçtan sonra yetkililere pofkurmuş Sırp raket. "Bu koşullar altında tenis maçı oynamak saçmalığın daniskası" diyen Nole, "Bütün müsabaka boyunca yağmuru hissediyorsunuz ve zemin aşırı derecede kaygan. Bir kaç defa kendimi sakatlama tehlikesi atlattım" şeklinde konuştu. Sonunu düşünen kahraman olamaz der bir Honolulu atasözü Novak. Deliganlı olacaksın!


Hadi Djokovic koşullar normal olsa da yenilir yenilir de sana ne oluyor bre Andy Roddick. Burada dört kez şampiyon olan ve 2001'den bu yana yarı finalden aşağısında takılmayan Amerikalı tenisçi, İsrailli Dudiiii Dudiiiii Dudiiiii... (Dudisi gelene Didu-çok uykusuzum ondan) Ne diyordum Dudi Sela'ya iki sette mağlup oldu. İkinci set tie-breakinde de iki set puanından yararlanamadı hem de. Sela bugün çok iyi oynadı ama hakkını vermek lazım. Hele ki Roddick'in servisini daha maçın başında kırmak Amerikalı'nın bütün oyun planını altüst etti.

Bitti mi? Bitmedi! 5 numaralı seribaşı Marin Cilic. Uzun boylusun dedik, iyi servis atıyorsun dedik, Ivanisevic'in varisisin dedik. İleride Grand Slam kazanabilirsin dedik. Sen çim kortta servislerin ile üstünlük kuracağına set alamadan Michael Llodra'ya yenil. Fransız raket Llodra'ya Amelie Mauresmo yaramış. Çim sezonu boyunca Llodra için danışman ve antrenör olarak görev yapacak Mauresmo.

11 numaralı seribaşı bir başka Fransız Richard Gasquet ise üçüncü tur maçına çıkmadan sakatlık nedeni ile çekildi turnuvadan. Sırtından sakatlanan Gasquet'in rakibi Reiner Schüttler de doğrudan çeyrek finale yükseldi. Dudi Sela ile karşılaşacak Alman raket. Schüttler 2008 Wimbledon'da yarı final görerek sürprize imza atmıştı hatırlayacağınız gibi.

Ve Nadal. Bugün Istomin'e set verdi İspanyol raket. Daha da önemlisi bacağında bir sorun vardı. Sağlık görevlisini çağırıp baktırttı bacağına. Bir sorun olmadığını öğrenince de devam edip kazandı. Fakat maçtan sonraki basın toplantısında sert kort maçlarının çok fazla olduğunu söyledi. "Benim için en kötü zemin sert olan. Bilekler, bacaklar, dizler ve sırt için çok zarar verici" diyen dünya 1 numarası çimde ve toprakta hareket etmenin daha doğal olduğunu savunuyor.

Almanya'da Almanların şovu devam etmekte. Halle'de düzenlenen Gerry Weber Open turnuvasında 1 numaralı seribaşı Roger Federer yoluna devam ederken beş Alman raket son sekize kalmayı başardı. Dünya 2 numarası çeyrek finalde Philipp Kohlschreiber ile mücadele edecek. Coşan Almanlar'dan Benjamin Becker iki numaralı seribaşı Nikolay Davydenko'yu mağlup ederken, Mischa Zverev de Roland Garros yarı finalisti Jürgen Melzer'i saf dışı bıraktı.

Günün Sonuçları:
Queens's Club
[1] R Nadal (ESP) d [16] D Istomin (UZB) 76(4) 46 64
X Malisse (BEL) d [2] N Djokovic (SRB) 63 46 62
[3] A Murray (GBR) vs M Fish (USA) 46 61 3-3 - karanlık
[14] D Sela (ISR) d [4] A Roddick (USA) 64 76(8)
R Schuettler (GER) d [11] R Gasquet (FRA) W/O (back)
[12] M Llodra (FRA) d [5] M Cilic (CRO) 76(2) 62 
[7] S Querrey (USA) d M Granollers (ESP) 64 76(5)
[8] F Lopez (ESP) d [9] J Benneteau (FRA) 62 64

Halle
[1] R Federer (SUI) d A Falla (COL) 61 62
B Becker (GER) d [2] N Davydenko (RUS) 63 64
[WC] M Zverev (GER) d [6] J Melzer (AUT) 36 76(2) 76(3)
P Kohlschreiber (GER) d M Chiudinelli (SUI) 64 75

4 yorum:

Russell 11 Haziran 2010 00:57  

Nadal bacağına baktırmadı gibi geldi bana, kalçasına masaj yaptırdı sadece.

onur 11 Haziran 2010 01:01  

“I just had a pain behind the leg and wanted the physio to check that it wasn’t dangerous to carry on” demiş.

kirpi 11 Haziran 2010 01:19  

Ikinci bir "faymos eass" vakasi istememis olabilir. :)
Bir de sert kort beyanati bir - iki gun oncesindendi galiba. Bu macla ilgisi yok bildigim kadari ile.

Spooky 11 Haziran 2010 03:12  

Sizi Gtalk'ta görememek ben üzüyor Onur Bey...

Bir de dün aklıma geldi şu İstanbul Cup çim olsa daha bi can olur sanki.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP