18 Şubat 2011 Cuma

dubai: deja vu'lar memleketi

Bir numaralı koltuğun oyuncağa döndüğü şu günlerde Caroline Wozniacki bir maç daha kazanırsa gelecek hafta tekrar 1 numara olacak. Dubai'deki turnuvada 1 numaralı seribaşı olan Danimarkalı çeyrek finali rahat gördü. İlk turu bye geçmesi, ikinci turda Chakky'nin bayılması derken üçüncü turda sadece bir oyun vererek kazandığı rahat galibiyet ile Shahar Peer'in rakibi oldu. Onu yenerse son dörde kalacak ve 1 numaraya oturacak.


Peer iyi oynuyor. Çok ilginç bir şekilde iyi oynuyor. Neden ilginç?

İki sene önce İsrail'in Gazze'deki şiddet olayları yüzünden Emirlikler'den Peer'e vize çıkmamıştı. Bunun üzerine de WTA de turnuva organziatörlerini cezalandırmıştı. Geçen yıl ise olay çıkmadı ama çok büyük güvenlik önlemleri altında oynatıldı Peer. Ve bu ortamda yarı fianl görmeyi başardı. Üçüncü turda yendiği isim Caroline Wozniacki'ydi.

Bu sene de Dubai'de dolaşamıyor İsrailli. Ama geçen seneye oranla daha rahat olduğunu söylüyor. Bu yıl yine 1 numaralı seribaşı Caro ve Peer bu sefer çeyrek finalde onunla karşılaşıyor. Yenerse hem puan kaybetmemiş olacak hem de Danimarkalı'yı zirveden uzakta tutacak.

Bir diğer çeyrek final eşleşmesi Stosur ile Jankovic arasında. İki ne yapacağı belli olmayan tenisçinin mücadelesinden sanki Stosur galip çıkacak gibi ya hayırlısı. Üçüncü turda Kanepi karşısında geriden gelerek kazanmıştı Jankovic. Stosur ise set kaybetmeden gidiyor şimdilik.

Kırık raket Radwanska son dörde kalabilmek adına Svetlana Kuznetsova ile karşılaşacak. Bartoli'nin sakatlığının etkileri sürüyor mu diye düşüncelere itti beni. Çok rahat geçmiş gibi duruyor Fransız'ı. Kuznetsova ise Avustralya Açık'taki efsane maçın rövanşında Schiavone'yi bu sefer alt etmeyi başardı. Üç site giden maçın son seti 7-5 bitti. Zaten uzamasına imkan var mıydı! Avustralya'da altı maç puanından yararlanamayıp müsabakayı kaybeden Rus raket bugün de altı maç puanı kaçırdı ama en sonunda yedincide güldü.


Son eşleşme Penneta ile Kleybanova arasında. Flavi ilk turda Dokic'i yendikten sonra elenseydi üzülürsüm. Bugün Victoria Azarenka karşısında 6-3/3-1 öne geçtikten sonra ikinci seti verişi var ki küfür yedi benden. Neyse sonradan son seti aldı. Kleybanova ise Zvonareva'yı devirerek girdi son sekiz arasına.

Bu turnuvada Li Na Melbourne'den sonra ilk defa sahne aldı ve ilk maçında Yanina Wickmayer'e mağlup oldu.

Zheng Jie ise sakatlıktan sonraki ilk maçını kaybetmişti hatırlayacağınız gibi. Burada en sonunda kazandı. İlk turda Kristina Barrois'yı yendi ama ikinci turda Patty Schnyder'e yenildi.

2 yorum:

Russell 18 Şubat 2011 01:14  

Pennetta 6-3 5-1 öndeydi. Oradan 6-3 6-7 1-4 oldu (double break), sonra 6-3 6-7 6-4. WTA.

onur 18 Şubat 2011 01:16  

Vay arkadaş ben 3-1'ken kafamı çevirmiştim. Bi kaç haber yazdım bi baktım 7-6 olmuş. 5-1'den vermiş olabileceği aklıma bile gelmedi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP