15 Şubat 2011 Salı

altıncı haftanın şampiyonları

Petra Kvitova d. Kim Clijsters 6-4/6-3

Hay benim allahbelamıversin, hay dilimeşekarılarısoksun. Arkadaş... Kvitova... cümle kuramıyorum. Sene sonunda WTA tarafından ödüle boğulduğunda demediğimi bırakmadığım, "Ne iş yaptı la bu", "Oyunu da bi şeye benzese" dediğim kadın gitti bu sene Brisbane'da şampiyon oldu. Sonra Avustralya Açık'ta çeyrek final gördü. Sonra geldi Paris'e.

Bugün 1 numaraya çıkan Clijsters'a set vermeden şampiyon oldu. Çok ilginç, normalde 1 numarayı yendi ama kayıtlara iki numarayı yendi diye geçiyor. Kimse "Bu kız 1 numarayı yenmedi" diyemez. Dedirtemezsiniz!!!111

Öyle işte, Kvitova beni ters köşeye yatırmaya devam ediyor. Hâlâ sevmiyorum ama.

Daniela Hantuchova d. Sara Errani 6-2/6-0

Hantuchova'dan ilerleme haberi var. Kız oynuyor. Yarı finalde dünya 3 numarası Vera Zvoanreva'yı yenerek çıktığı finalde Sara Errani'ye sadece iki oyun vererek şampiyon oldu. Bu zafer üç buçuk sene sonra kazandığı ilk zafer. Genç gibi duruyor ama yaşı 27. Senden, benden büyük yani. Senden değil. Önünde tenis oynayacağı fazla yılı yok. Bir Schiavone değil neticede. Little Miss Sunshine'ın blumik versiyonu...

Milos Raonic d. Fernando Verdasco 7-6/7-6

Avustralya Açık'ta patlama yapıp dördüncü tur gören ve benim yine, "Abartılıyor, oyununda matah bir şey göremedim" dediğim 20 yaşındaki Kanadalı Raonic de kariyerinin ilk ATP zaferini San Jose'de yaşadı. Greg Rusedski'den sonra ilk defa bir Kanadalı şampiyon oldu. O zamanlar sene 95'ti. Tarkan ve Mirkelam dinlerdik. Serdar Ortaç göbekten zeytin yerdi. Rusedski sonra İngiliz oldu falan filan.

Maçta toplam 1 defa servis kırma şansı yakalandı. Onu da Verdasco yakaladı. Şimdi Verdasco'nun etkili silahının aslında servis olmadığı düşünüldüğünde Raonic'in pek matah bir yanı olmadığını söyleyebilirim yine de. İnsan kıramasa da bi şans yakalar. Neyse çocuk ilk zaferini kazanmış üzerine gitmeyeyim.


Robin Söderling d. Jo-Wilfried Tsonga 6-3/3-6/6-3 

Nicolas Almagro d. Alexandr Dolgopolov 6-3/7-6

(Foto: Getty / Reuters / AP)

1 yorum:

K. A. 15 Şubat 2011 21:06  

Kvitova'nın 2010'daki galibiyet sayısı: 25
Kvitova'nın 2011 ilk altı haftasındaki galibiyet sayısı: 16

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP