27 Ekim 2009 Salı

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 1

bugünün galipleri victoria azarenka, elena dementieva ve serena williams oldular..

günün ilk maçı azarenka ile jelena jankovic arasındaydı.. bildiğiniz gibi sırp raketi 1 aydır sağ kolundaki sakatlıkla uğraşıyordu ve geçen hafta çarşamba gününe kadar kortta mücadele etmişti doha'ya katılabilmek için.. onun acısı bugün çıktı..

ilk sette fazla uzun ralli göremedik.. vika'nın return oyunu iyiydi.. jankovic ise çabukluğu ve hızıyla puanları almayı çalıştı.. ilk sette 4-2 önceyken ikinci kez servis kırmayı başaran azarenka kendi servis attığı oyunu da alarak ilk seti 6-2 ile kapattı.. jankovic belaruslu'dan daha fazla winner bulmasına rağmen 13 basit hata ile ilk seti kaybetti..

ikinci sete jankovic etkili servis oyunu ile başladıysa da üçüncü oyunda 30-0'dan kendi servis oyununu vermesi bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyordu.. ilk setin aksine uzun ralliler ile geçen oyunlarda jankovic durumu 3-3'e getirmeyi başardıysa da bundan sonra hiç oyun alamayarak ikinci seti de 6-3 kaybetti.. maçın son oyununda iki çift hata yapması sonunu hazırladı..

turnuva başlamadan önce beyaz gruptan jankovic ile safina çıkar diye düşünüyordum.. ama jankovic'in sakatlığın etkisinden kurtulmuş olacağını düşünmüştüm.. bugünkü oyundan sonra jankovic'in gruptan çıkması oldukça zor.. hatta turnuva öncesi ben de dahil pek çok kişinin şans vermediği azarenka'nın bu galibiyetle grubu lider bile bitirebileceğini düşünmeye başladım.. çünkü safina ile birlikte grupta fiziksel olarak en hazır isim.. bunu maçtan sonraki konuşmasında da söyledi.. ama azarenka bu nerelerden maç vermiş kız, her şey olur..

kestane rengi grupta iki maç da oynandı bugün.. ilk maçta elena dementieva iki farklı kişilikle çıktığı maçı üç sette kazandı.. ilk sette genelde bildiğimiz servis oyunu rezil, sümsük bir şekilde oynayan dementieva vardı.. çift hatalarda çift hanelere ulaşması 2. setin başındaydı.. fakat ikinci sette bir şeyler bir anda değişti.. venus williams ikinci setin hemen başında servis kırıp 2-0 öne geçti.. dementieva bu oyundan sonra toparlandı harika oynamaya başladı.. seti tie-break'e götürdü.. tie-break oyununda ilk serviste mini-break yapıp 2-0 öne geçen williams, dementieva'nın 5 puan üst üste almasıyla bir anda 5-2 geriye düştü.. 6-3'te 3 kez set puanından yararlanamadı dementieva ancak dördüncüyü affetmedi..

üçüncü sette ise venus williams tamamen başka yerlerdeydi.. 4-0 geriye düştükten sonra da dementieva karşısında topalamasına imkan yoktu..

maçın en dikkat çekici istatistiği ayak hatasında geldi.. iki tenisçi toplamda çift hanelere ulaştılar ayak hatası sayısında.. sadece venus 9 ayak hatası yaptı..

günün son maçı ise en çekişmelisiydi.. kuznetsova ile serena arasındaki maçta bir o taraf bir bu taraf servis kırdı.. tie-break'e giden ilk seti kazanan serena williams ikinci seti de 7-5 kazandı ve ilk maçlar sonunda liderliğe yükseldi..

maçlar başlamadan önce kestane rengi gruptan çıkacak isimlerin serena williams ve elena dementieva olduğunu düşünüyordum.. hatta final tahminim de bu ikisiydi ve serena da turnuvayı kazanacak diye hesaplamıştım.. ilk maçlar sonunda gruptan çıkma noktasındalar.. dementieva'nın kuznetsova'yı yenmesine bakar her şey..

çarşamba gününü yani 2. günü "babe"ler ile açıyoruz.. ardından iki "choker" ve son olarak gardaşı gardaşa kırdırıyoruz.. değişik maçlar olacak.. maçlar tsi 16:00'da, eurosport'tan canlı..

1. Caroline Wozniacki vs. Victoria Azarenka
2. Dinara Safina vs. Jelena Jankovic
3. Serena Williams vs. Venus Williams

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP