28 Ekim 2009 Çarşamba

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 2

(4) C Wozniacki (DEN) d. (6) V Azarenka (BLR) 16 64 75
(8) J Jankovic (SRB) d. (1) D Safina (RUS) 11 ret.
(2) S Williams (USA) d. (7) V Williams (USA) 57 64 76

beyaz grubun kaderini belirleyecek maç turnuvanın şu ana kadarki en iyi maçı oldu.. iki genç tenisçi bizlere bir tenis ziyafeti sundular..


vika
ve caro korta gelirken birbirleri ile şakalaşıp gülüşüyorlardı.. çok iyi iki arkadaşlar.. ancak ilk servis kullanıldığında arkadaşlıktan eser kalmaz.. vika maça o kadar agresif başladı ki wozniacki bile ne olduğunu anlamadı.. danimarkalı da ritme ayak uydurmaya çalıştı, korkak oynamadı o da sert vurdu, iki taraf da rallilerin kontrolünü ele geçirmeye çalıştılar.. vika forehand kanadından çapraza bulduğu açılar ile wozniacki'yi kortun dışına kadar itip paralel forehand ile boş kortu bularak sayıya gidiyordu.. wozniacki ne yapacağını çözene kadar ilk set bitti.. tabi ki azarenka'yı tanıyanlar maçın kolaylandığını sanmıyorlardı..

wozniacki'nin yapacağı şey çapraz vuruşlarda çapraza değil paralel'e gitmek böylece azarenka'nın backhandine oynamak olacaktı.. ikinci sette bunu yaptı ve daha güzel bir set izledik.. azarenka'nın formu ise maçın başındakine kıyasla oldukça aşağılardaydı.. ikinci setin beşinci oyunu 20 dakikaya yakın sürdü.. vika'nın servis kullandığı bu oyunda wozniacki 6 kez servis puanından yararlanamadı.. 14 kere "berabere" olan oyundan gülerek ayrılan azarenka olsa da seti kazanan wozniacki oldu..

"heat rule" nedeni ile son setten önce 10 dakika ara verildi mücadeleye.. bu ara şüphesiz azarenka'ya yaradı.. üçüncü setin başında kendi servis oyununu aldı ve servis kırarak 2-0 öne geçti.. bu servis kırma bir reaksiyon zincirine yol açtı ve arka arkaya 8 kez servis kırıldı maçta.. 5-3 önde iken servis attığı oyunu kazanamayarak çok önemli bir fırsatı tepti belaruslu.. 5-4 iken bu sette 8 oyun sonra servisine tutunmayı başaran taraf olan wozniacki sette beraberliği buldu.. hem de çift hata ile başladığı ve 1 maç puanı çevirdiği oyunda bunu başarması zihinsel olarak orada olduğunun kanıtıydı..

maçın en kilit oyunu son setin 11. oyunuydu.. bu sette servis kullanan azarenka önce dışarı vurduğu bir top sonrası sinirlendi ve topu havaya dikti.. hakem kader nouni uyarı verdi (ball abuse).. bir sonraki sayıda tekrar dışarı vurunca bu sefer raketi yere çaldı.. ilk uyarıdan sonra gelen uyarı puan cezası anlamına gelir.. azarenka raketi değiştirmek için sandalyeye doğru hareketlendiğinde nouni ikinci uyarıyı verdi (racket abuse) ve puan cezası ile birlikte oyun wozniacki'ye gitti..

azarenka bu noktadan sonra artık maçı kaybetmişti.. 10-15 dakikalık oyunlar oynayan ikilinin son oyunu 2 dakika bile sürmedi.. kendi servis attığı oyunu çok rahat alan danimarkalı ilk yılsonu şampiyonasından ilk galibiyetini çıkardı..

maçın başındaki azarenka ile sonundaki azarenka arasındaki fark işte bu kızın neden hiçbir zaman grand slam kazanamayacağı yönündeki düşüncemi açıklıyor.. mental yönünü geliştirmediği sürece böyle tıkanmaya devam edecek.. harika bir junior kariyeri ve junior'dan pro'ya mükemmele yakın bir geçiş herkesin başarabileceği şeyler değil.. 3 sene içinde junior 1 numaradan pro top 10'e geçiş yapmayı başaran insanlar özel insanlardır.. hingis gibi.. azarenka'daki yeteneği wozniacki'ye versen mesela şimdiye 2 grand slam şampiyonluğu koparmıştı..

maç güzeldi ama.. en çok nouni ile wozniacki arasındaki muhabbetler hoşuma gitti.. nouni süper adam, favori hakemim..

günün ikinci maçı süre itibariyle ilkini dengeledi.. doha'ya sırtında bir sakatlık ile gelen safina henüz maçın 2 oyunu tamamlanmışken gözyaşları içinde maçı bıraktı.. o sırada vera zvonareva'nın göbek dansına başladığı gelen bilgiler arasında.. büyük ihtimalle bir sonraki maça çıkamayacak safina ve vatandaşı zvonareva 2 maç oynayacak.. ikisini de kazanırsa çok garip şeyler olacak..

safina’nın bırakması ile yılı 1 numara olarak bitirecek isim serena williams bugün kardeşini geriden gelip yendi.. maçın sadece son 2-3 oyununu seyrettiğimden bu tek cümle ile idare edeceğiz artık.. böylece serena yarı finali çok büyük ihtimalle garantiledi.. son şampiyon venus ise veda ediyor.. serena boşuna uzattı yalnız maçı.. son sette 5-1 yapabilecekken servisini kırdırdı maç oradan 5-6'ya geldi.. venus maç puanından yararlanamadı.. tie-break'e gidince de kazanan serena oldu.. ace ile bitirdi..

perşembe (gün3) programı:

1. Vera Zvonareva vs. Caroline Wozniacki
2. Serena Williams vs. Elena Dementieva
3. Svetlana Kuznetsova vs. Venus Williams

3 yorum:

aliye 29 Ekim 2009 00:38  

nouni ile wozniacki arasındaki diyaloglar çok hoştu hakkaten. o anlarda wozniacki'nin mental yönünün neden bu kadar kuvvetli olduğunu keşfettim. yapı itibariyle mutlu ve neşeli bir kız wozniacki. itiraz ederken gülüyor, itirazında haksız çıkıyor gülüyor, haklı çıkıyor yine gülüyor:) rahat yani..dünyanın sonu yapmıyor kaybedilen bir puanı. e çok büyütmediği için stres de yapmıyor..

onur 29 Ekim 2009 00:51  

evet wozniacki'nin sözlükteki başlığına ilk yazdığım entry'de tam da bundan bahsetmişim..

"moral olarak da çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum.. seti alacakken kaybetmenin eşiğine gelmiş bir halde iken mola sırasında babasına bakıp çok sıcak bir şekilde gülümsedi bugünkü maçta.. nicole vaidisova'da ve çoğu genç oyuncuda göremediğim bir şey bu.. zaten nicole'den de umudumu kestim.."

hakkat bi vaidisova vardı en son öneleme ilk turlarında falan yenilirken gördüydüm.. yazık kıza..

K. A. 29 Ekim 2009 01:30  

Kader Nouni'nin ikinci setin 5.oyunu zıvanadan çıkınca deuce ve advantage deme şekli çok iyiydi. Zaten ses tonuyla dikkat çeken biri. Hele bir de Caro'ya bence aut; ama istersen itiraz et dedi ve Caro itiraz edince haklı çıkıncaki mimikleri harikaydı.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP