29 Ekim 2009 Perşembe

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 3

(4) C Wozniacki (DEN) d. (9) V Zvonareva (RUS) 60 67(3) 64
(2) S Williams (USA) d. (5) E Dementieva (RUS) 62 64
(7) V Williams (USA) d. (6) S Kuznetsova (RUS) 62 67 64

aksiyon, dram, gözyaşı ve kan.. ama gerçek anlamda kan.. wozniacki ile zvonareva arasındaki maç aksiyon filmlerini aratmadı..

vera maça rezil bir şekilde başladı.. tamamen dengesizdi, ayak hareketleri o kadar kötüydü ki topa vurduktan sonra ayakta duramıyor, elleriyle yerden destek alıyordu.. kenardan taş kardeşi urszula ile maçı izleyen agnieszka radwanska’nın “ah ulan burada ben olacaktım şimdi” düşüncelerinde olduğunu tahmin etmek zor olmaz.. ilk seti 6-0 kaybettiğinde yine ağlamaya başladı zvonareva..

ben zvonareva’nın bu ağlayışlarından çok sıkıldım.. koskoca kadının sinirlerine hakim olamaması, elinde bunca imkan varken bunun üstesinden gelememesi üzücü.. eminim ki kendi özel psikoloğu vardır, nasıl olur da bu davranışı tedavi edemez.. vera’yı izledikçe super mario oynarken “yabamayıp” (yabıcam! yabıcam, yabıyorum, yabdııııııııım.. yabmıştıııııııııım..) sinir krizlerine giren çocuk aklıma geliyor.. aynı mantık ama çocuğun bunu engelleme mekanizması yok maalesef yapı itibariyle.. zvonareva’da olması lazım..

ikinci sette de başlarda değişen bir şey yoktu.. 3-2 wozniacki öndeyken kort değişiminde vera’nın burnu kanamaya başladı.. ama öyle bildiğiniz sızıntı değil.. direkt boşalma, şıpır şıpır damlama.. o sırada kolonlardan gelen “i gotta feeling” eşliğinde tribünde dans eden bir radwanska vardı.. cidden sallamıyorum kız dans ediyordu oturarak..

neyse tampon takıldı zvonareva’nın burnuna ve öyle devam etti ikinci sete rus raket.. caroline 5-2’yi yakaladığında ben maç bitti dedim açıkçası.. ama 1 maç puanından yararlanamadı ve setin tie-break’e gitmesine neden oldu wozniacki.. bir anda oldu her şey.. sanırım o da kazandım deyip bir anlık konsantrasyonunu kaybedince böyle oldu..

üçüncü sete daha iyi başladı ve setin başında servis kırarak öne geçti.. ancak vera telafi etti bunu.. tabi bu arada bir tarafın baldırı, diğer tarafın ayak bileği oyunlarını engelliyordu.. wozniacki artık nasılsa tekrar servis kırdı ve 5-4 öne geçerek maç için servis kullandı.. bu oyunda hayatımda daha önce görmediğim bir şeye tanık oldum.. wozniacki dışarı vurduğu bir top sonrası titreyerek yere yığıldı.. bacağını hareket ettiremiyor ve ağlıyordu.. aha dedim gitti kız, turnuvayı bıraktı, radwanska ne yapıyor acaba şimdi diye merak ettim.. ama o bırakmadı.. ayağa kalktı.. ve 3 puan üst üste alarak ikinci maçını da kazandı..


yarın woz jankovic ile oynayacak.. körler sağırlar birbirini ağırlayacak.. iki sakat adam.. bu arada zvonareva da sağ ayak bileğindeki sakatlık yüzünden çekildiğini açıkladı.. radwanska 1 maç da olsa oynayabilecek ve buraya kadar boşuna gelmemiş olacak..

kestane rengi gruptaki günün ilk maçında serena williams elena dementieva’yı 2 set ile geçerek birinciliği garantilemenin yanında set vermediği için de venus williams’a büyük bir şans doğurdu..

ilk sette dementieva 2-1 öne geçtikten sonra uzun süre oyun alamadı.. üst üste 7 oyun kazanan serena dün kardeşi karşısında oynadığı oyunun kat kat üzerindeydi.. ikinci sette 4-4’ten sonra servis kırarak seti almayı başardı serena..

üç setlik maçlardan başımız dönmüş, gözlerimiz şaşı olmuş, beynimiz işlevselliğini yitirmiş iken bir darbe de günün son maçından geldi.. venus williams ile svetlana kuznetsova arasındaki maç da 3 sete gitti, 2 saatten fazla sürdü.. ilk seti rahat alan williams ikinci sette direniş ve diriliş ile karşılaştı.. ikilinin arasında ilk defa tie-break oynandı ve kazanan kuznetsova olunca maç son sete taşındı.. bu sette 4-4’e kadar başabaş giden müsabakada venus servis kırmayı başararak maç için servis kullanma hakkı kazandı.. 2 kez maç puanından yararlanamadı.. üçüncüde başarılı oldu ve yarı final için umutlarını yaşattı..

iki grupta da işler karışık:

beyaz grupta yarın wozniacki ile jankovic, azarenka ile radwanska oynayacaklar.. wozniacki yarınki maçı kazandığı takdirde çıkıyor.. set alamadan kaybettiği takdirde jankovic'in altında kalıyor.. üstüne azarenka kazanırsa onun da altında kalıyor ve gruptan çıkamıyor..

wozniacki set alarak kaybettiği taktirde ise yine jankovic'in altında kalacak ikili averajda ancak azarenka radwanska'yı yendiği takdirde bu sefer üçlü averaja gidecekler.. azarenka bu noktada set verse de vermese de lider oluyor, jankovic de ikinci..

yani wozniacki kazanamadığı takdirde azarenka'nın yenilmesine bakacak..

kestane rengi grupta serena williams lider olarak çıktı.. yarın son maç var kuznetsova ile dementieva arasında.. kuznetsova kazanırsa üçlü averaja giriyorlar, kaybederse dementieva ikinci olarak çıkıyor.. üçlü averaj ise şöyle: kuznetsova set vermeden kazanırsa venus williams ikinci oluyor.. kuznetsova set vererek kazanırsa yine venus williams ikinci oluyor.. e oldu olacak venus williams çıksın oynasın.. çok garip.. yarın dementieva kuznetsova'ya yenilirse grupta yendiği tek isim onun üstünde oluyor..

cuma (4.gün) programı (doha’da mübarek gün)
1. Caroline Wozniacki vs. Jelena Jankovic
2. Svetlana Kuznetsova vs. Elena Dementieva
3. Agnieszka Radwanska vs. Victoria Azarenka

7 yorum:

Russell 30 Ekim 2009 00:39  

radwanska'nın da çıkma şansı var mı, yoksa bana mı öyle geliyor?

onur 30 Ekim 2009 00:52  

yok puan eşitliği durumunda ikinci baktıkları oynadıkları maç sayısı..

Russell 30 Ekim 2009 01:29  

ha doğru, onu unutuvermişim..

lembo 30 Ekim 2009 08:31  

sezonun bu zamanında, böyle ikramiyesi olan bir turnuva olunca herkes kör-topal oynamaya çalışıyor işte.. bunlar top tenisçiler.. şimdiye çoktan güney yarımküreye geçip kendilerini sıcak kumlara bırakmış olmalıydılar.. bu turnuva takvimin daha uygun bir yerine çekilse tenisçi sağlığı açısından daha iyi olacak.. 1 değil 2 hafta oynasalar hepsi ıskartaya çıkacak..

Unknown 31 Ekim 2009 15:59  

oh be yeniden yorum yazabilmek ne güzelmiş...
bu postun ilk cümlesini eurosporttan duymuştum.hemen girmeliyim dedim ve girdim.
woz-vera maçının ilk setini izledim ama vera'nın ağlayışları o kadar sıkıcı ki insanı kendinden soğutuyor.artık onu sevmiyorum :)
ya bu blog çok güzel cidden :))

onur 31 Ekim 2009 16:11  

teşekkürler ft.. utandırıyosun beni.. bu blog güzelse sizlerle güzel, sizler olmasanız anlamı yok..

Unknown 31 Ekim 2009 16:29  

:) hakkını veriyorum :)

(yağcılarda inecek var!!) :)))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP