31 Ekim 2009 Cumartesi

hadi bakayım kardeş kardeş oynayın..

(2) S Williams (USA) d. (4) C Wozniacki (DEN) 64 01 ret.
(7) V Williams (USA) d. (8) J Jankovic (SRB) 57 63 64

diji diji dijitürkleeeer, mutlu mesut aileleeeeeerr.. dijitürk (digi değil) bugün yurt genelinde bir blackout yaşatarak flashforward adlı diziye bir gönderme yapmaya çalıştı sanırım.. böylece venus williams ile jelena jankovic arasındaki maçın büyük bir kısmını izleyemedim..

ilk sette venus agresif oynamaya çalışmasının faturasını ağır ödedi.. çok basit hata yaptı ve jelena jankovic'in sadece 2 winner'ı olmasına rağmen ilk seti kazanmasına neden oldu.. tabi jankovic'in bu kadar az winner'ı olmasının sebebi venus'ün iyi savunmasıydı.. zor toplara raketinin ucuyla da olsa dokundu amerikalı ve bu forced error hanesine yazıldı williams'ın..

sonraki iki seti williams aldı ve aslında maç öncesi beklenilenden daha fazla zorlanarak maçı kazanmış oldu.. jankovic şansının yardımıyla çıktığı yarı finalden tıpkı geçen seneki gibi eli boş döndü..

kader nouni ikinci maçın başlaması için tam "time" demiş iken dijiler bizi aydınlattı ve heyecanla beklediğim maçı izleyebilmenin rahatlığı ile oturdum tv karşısına..

maçtan önce serena williams'ın rahat kazanacağını düşünen beni yanıltır bi şekilde başladı maç.. wozniacki daha ilk oyunda servis kırıp, kendi servis attığı oyunu aldı.. ancak servisleri dünkünden sadece biraz daha hızlı gidiyordu.. yine slice ve yine çok yavaş servisler atan wozniacki'nin serena karşısında servislerine tutunması zor olacaktı..

öyle de oldu.. 2-0'dan sonra üst üste 4 oyun almayı başardı serena.. bundan sonraki 4 oyun servis kırma ile neticelendi.. wozniacki'nin bu haliyle bir sette 3 kez servis kırmayı başarması ve hatta serena gibi servis azmanı karşısında başarması bunu çok etkileyici.. ilk seti 6-4 alan serena rahatlamış gözüküyordu..

ikinci set de ilk set gibi wozniacki'nin kırdığı servis ile başladı.. serena tam kort değişimi için diğer korta hareket ederken caroline devam edemeyeceğini söyledi nouni'ye.. karın kaslarındaki acı oynamasına engel oluyordu..

yine de bu halde bile çıkıp oynaması bu spora ve seyirciye olan saygısının açık bir göstergesi.. daha önce aleksandra wozniak karşısında sette 5-0 gerideyken çekilmesini kınamış ve bagellanmamak için çekilidiğini söylemiştim.. sanırım yanıldım.. şu son iki hafta caroline wozniacki'nin rakiplerine, seyircilere ve bu spora ne kadar saygılı olduğunu ve tenisi ne kadar sevdiğini gösterdi bana..

final iki kardeş arasında oynanacak.. en son wimbledon 2009 finalinde karşılaşmışlardı.. final maçını izleyemeyeceğim (çok da üzülmüyorum açıkçası).. ama tahminimi yapayım.. 3 set serena diyorum.. haydi bakalım..

bugün çiftler karşılaşmaları da oynandı.. williams/williams uygun bir dinlenme aralığından sonra çıktıkları maçta llagostera vives/martinez sanchez ikilisine zorlu bir mücadele sonrası süper tie-break ile yenildiler.. günün ilk maçında ise 1 numaralı seribaşılar black/huber çifti stosur/stubbs ikilsini 10-8'lik süper tie-break ile geçtiler ve final oynamaya hak kazandılar..


0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP