30 Ekim 2009 Cuma

gün sonu: wta tour championship 09 - gün 4

(8) J Jankovic (SRB) d. (4) C Wozniacki (DEN) 62 62
(3) S Kuznetsova (RUS) d. (5) E Dementieva (RUS) 63 62
(10) A Radwanska (POL) d. (6) V Azarenka (BLR) 46 75 41 (Ret’d)

yaptığı iki maçta toplamda 5 saatten fazla kortta kalan ve dünkü maçta kramplar nedeniyle kilitlenip kalmanın eşiğinden dönen wozniacki’nin bugün maçı kazanmasını beklemiyordum tabi ki.. sakat olarak geldiği doha’da dün akşam vera zvonareva karşısında yaptığı zaten benim için yeterli..

bugün jankovic belki de hayatının en rahat galibiyetlerinden birini aldı.. wozniacki tenis adına bir şey yapmadı çünkü yapacak gücü yoktu.. attığı servisler bir tenisçinin ikinci servisinden bile yavaştı.. saatte 100 km ile servis attığını gördüm.. mil değil kilometre.. en hızlı servis rekorunun 207 km/saat olduğu, ortalama servis hızının 160-170 km/saat arasında olduğu bir mecrada 100 km/saat hızla servis attığınız takdirde maçı kazanmanız imkansızdır..

şu ana kadar başardığı şeyden o kadar memnundu ki wozniacki, gülümsüyordu her zamanki gibi.. bu maçı kaybetmesi önemli değildi onun için.. ilk sette 5-2 ve 15-0 gerideyken return vuruşu kenardaki top toplayıcı çocuğun kafasının 5 santim üzerinden geçmesinin ardından gülümseyerek özür diledi çocuktan.. bu durumu eurosport spikeri chris bradnam çok güzel özetledi.. ekrana gelen yarım dolu şişelerin üzerine “wozniacki’nin bakış açısı ile bu şişelere yarım dolu diyebiliriz” dedi.. mükemmel.. dediğim gibi wozniacki rahattı, sıkmadı kendini çünkü bu haliyle yarı finalde zaten venus williams onu yenecekti..

maçta wozniacki’nin ilk servisinin oyuna girme oranı yüzde 83.. normal şartlar altında mükemmel bir istatistik.. ancak dediğim gibi saatte 100 km civarı ile atınca kutucuğu tutturmakta sorun yaşamıyorsunuz ama returnlere bir şey yapılamıyor ve puan kaybediliyor..

jankovic bu grupta en kötü oynayan isim ve şans onun yanındaydı, ne denilebilir ki? ilk maçta azarenka karşısında neredeyse dayak yedi.. ikinci maçta rakibi çekildi.. üçüncü maçta yüzde 30’luk bir wozniacki’yi yendi..

wozniacki yenilip günün son maçını kort kenarından izlemeye başladı.. azarenka ile radwanska arasındaki maç da oldukça dramatikti.. azarenka jankovic maçında olduğu gibi müthiş başladı.. ilk sette 5-2’yi yakaladı ancak her zamanki azarenka tıkanması ile 5-4’e geldi set.. radwanska sete bir anda ortak olsa da azarenka servis attığı oyunu bu sefer bırakmadı ve ilk seti 6-4 aldı.. ancak ikinci sette neler olacağı hakkında bir ipucu verdi bize..

wozniacki skora rağmen kort kenarında eğlenirken ikinci set ilkine benzer başladı ve öyle devam etti.. azarenka yine 5-2 öne geçti ve ilk maç sayısını yakaladı ancak bundan yararlanamadı ve oyunu verdi.. radwanska bu sefer geriden geldi ve seti almayı başardı.. radwanska 7-5 ile ikinci seti aldığında woznaicki ve babası ağızları bir karış açık şekilde kalakalmışlardı..

dün kardeşi ile birlikte tribünlerde dans eden radwanska gibi 10 dakika sıcaklık molasında bu sefer dans eden wozniacki ve babasıydı.. bu sempatik aile yarı finali hak ediyordu ve azarenka maçı kazanmamak için elinden geleni yapıyordu..



son sette sakatlığı kendini iyice belli etti ve azarenka seti yarıda bırakmak zorunda kaldı.. böylece jankovic grup lideri oldu, wozniacki de ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı..

kestane rengi gruptaki kader maçında ise kuznetsova ve elena dementieva korttaydılar.. dementieva tıpkı azarenka gibi göbekbağını kesmek için makası elinde tutuyordu.. kazanırsa gruptan ikinci olarak çıkacaktı.. ama o set bile alamadı.. 5. kez katıldığı sezon sonu turnuvasında sadece 2 galibiyeti bulunan kuznetsova’ya yenilerek venus’ü güldürdü..

"sweat"lana kuznetsova

özet olarak venus williams svetlana’ya, caroline wozniacki de radwanska’ya bir şeyler ısmarlar artık..

3 yorum:

xanetia 30 Ekim 2009 23:17  

su turnuvayi sene sonunda degilde bir sonraki sene basinda yapmalilar. bana grand slamlerden bile daha ilgi cekici gelen turnuva sakatliklar yuzunden mahvoluyor olacak sey degil.

Russell 31 Ekim 2009 00:12  

serena-venus finali ufukta.. yeter..

Unknown 31 Ekim 2009 16:02  

safina çekildi ya benim için şenlik başladı :))
svetlana'nın elenmesine çok üzüldüm ya cidden.bir williamslar finali göreceğiz bence de.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP