29 Nisan 2011 Cuma

estoril: seribaşı olmak ya da olmamak


Estoril'deki karma turnuvanın erkekler kanadında harika bir çeyrek final eşleşmesi var. Robin Söderling ile JMDP. İkisi için de kritik maç. Delpo'nun yükselişinin devamı açısından önemli olmasının yanı sıra bu karşılaşma Arjantinli'nin RG öncesi özgüven inşasının temel parçalarından biri olacak. İsveçli ise sakatlığını tartacak. Önce bileğinden sonra dizinden sakatlanmıştı Söderling.

Seribaşılar ile diğer tenisçiler arasındaki fark uçurum gibi burada. Zaten çeyrek finallere baktığımızda elenen tek seribaşının Jo-Willy olduğunu görüyoruz. Pablo Cuevas'a nasıl yenildiğini de anlayabilmiş değilim. Garip işler. Verdasco maç kazandı mesela. O da garip. Zaten bu hafta Güzia, Torres, Morres hep gol attı.

Benim oğlanlardan Monica ile kan bağı bulunmayan Bellucci kuranın yardımıyla çeyrek finale kadar çıktı. Hatta çeyrek final rakibi de yedi isim arasından en kolayı. Hayırlısı, kısmet bu işler.

Robin Söderling - Juan Martin del Potro
Pablo Cuevas - Thomaz Bellucci
Milos Raonic - Gilles Simon
Kevin Anderson - Fernando Verdasco


Turnuvanın kadınlar tarafında yarı finalistler belli ve erkeklerin aksine hiç seribaşı kalmadı. Geçen hafta Eurosport.com Türkiye'ye yazdığım blog yazısında hiç bahsetmediğim Barrois bu yarı finalistlerden biri oldu ve bana güzel bir kapak yaptı. Vesnina ve Kleybanova gibi isimleri yenip Johanna Larsson ile eşleşti. Larsson benim mütemadiyen 19 yaşında sandığım kız. 22'sindeki bu sarının henüz WTA şampiyonluğu yok. Bu ilk olsun hadi bakalım.

Tablonun alt tarafından ise Anabel Medina ile Monica Niculescu geldi. Son dönemlerde özel hayatındaki radikal değişikliğin ardından (Sam Groth'tan ayrıldı) Gajdosova olarak ana tabloda arz-ı endam eden Jarka çeyrek finalde Nicu'ya yenildi.

4 yorum:

Russell 29 Nisan 2011 05:17  

vallahi cuevas'ın tsonga'yı toprakta yenmesi büyük sürpriz değil. tsonga monte carlo'da ljubicic'e yenildi. o daha garipti mesela. :)

cuevas toprakta iyidir. bellucci'yi de yener diye tahmin ediyorum.

onur 29 Nisan 2011 12:40  

Vallahi kaç yaşına gelmiş, ne bir toprak kort finali var, ne RG'da ikinci tura yükselmişliği. Bu toprak kortta iyi demekse, Nadal ne?

Russell 29 Nisan 2011 16:06  

Hamburg'da yarı final yapmışlığı var ki Melzer, Kohlschreiber ve Almagro gibi oyuncuları mağlup etmişti orada. Ne kadar kayda değer alırsın bilmem ama sürüsüne bereket toprak kort challenger'ları kazandı arada kaliteli isimleri de yenerek. Montanes'i iki kere yenmiş, daha pek çok toprak kort oyuncusu diyeceğin adamı yenmiş, finali olmasa da çeyrek finalleri, yarı finalleri olan bir adam. Zaten istikrarsız ve arka arkaya iyi maçlar oynayamıyor. Sorunu da bu. Turnuvayı sonuna kadar götüremiyor. Ama şu Tsonga'yı yenmesi hakikaten sürpriz değil çünkü Cuevas bu toprak sezonuna iyi girdi Houston'daki yarı finaliyle. Tsonga da çok kötü.

Roland Garros'ta iki kere ana tablo oynadı ve onlarda da Gonzo ve Ferrero'ydu rakipleri. Daha iyi bir kurayla alır galibiyet.

Bellucci'yi de çok rahat geçti beklediğim gibi şimdi.

kirpi 29 Nisan 2011 23:56  

Burada önemli olan Cuevas'ın iyi veya kötü oluşundan ziyade Tsonga'nın durumu ki o da kötü. Döndü döneli iyi değil. Cuevas ki en iyi zemini topraktır, Tsonga'yı elemesi şu günlerde süpriz değil.

Kötü oynayan Federer'in Wimbledon ilk turunda Falla'ya elenmeye 1 oyun yaklaştığı bir dünyada yaşıyoruz sonuçta...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP