7 Mayıs 2011 Cumartesi

madrid: nadal, djokovic, federer ve bellu...kim?


Mert Aydın'ı çağırıp kendisine şunu dedirteceğim: 30 maç!

Djokovic bu seneki 30. maçını da kazandı. 30 MAÇ! OTUZ MAÇ! 30! MAÇ! Toprak sezonunda bu yıl Nadal'dan sonraki en iyi tenisçiyi de devirdi. Artık kanıtlayacağı tek bir şey kaldı önünde.  Eğer iki tenisçi de yarı final maçlarını kazanırlarsa finalde Nadal ile karşılaşacak olan Djokovic onu yendiği vakit bu yıl İspanyol'dan da iyi olduğunu kanıtlayacak. Dört-beş sene önceki Federer dominasyonu kadar etkileyici bir performans olacak, belki daha bile müthişi.


Açıkçası Ferrer'in ne yapıp edip bu maçı kazanacağını düşünüyordum. Olmadı. Nole'nin yarı finaldeki rakibi Thomaz Bellucci oldu. Kodamanların yanında bir çömez. Brezilyalı tenisçi önce Murray'yi, arından da yarım adaşı Berdych'i mağlup ederek son dörde kaldı. Kariyerinin en iyi performansı. Roland Garros'ta son 16'ya kalmışlığı var ama bu sanki daha büyük başarı. Uzun zamandır tanıyorum ve takip etmeye çalışıyorum. Çok istikrarsız bi raket ama Bellucci. Bunu geçen hafta Cuevas'a yenilmesinden de anlayabiliriz. Azıcık ritim ve özgüven toprakta üst sıralara oynayan bir tenisçi daha yaratabilir.


Diğer yarı finallerde Rafa Nadal, Michael Llodra karşısında hiç zorlanmadı. Toprakta servis-vole oynayan Fransız tenisçi etkinlik gösteremedi Toprak Kralı karşısında. Bir önceki turda da Nadal'ın Delpo'nun çekilmesi ile maç yapmadan üst tura çıktığını düşünürsek yorgunluğun y's yok İspanyol'da. Finale çıkmak için mücadele edeceği rakibi ise Roger Federer.

Federer 2009'da Nadal'ı Madrid finalinde mağlup etmişti. O mağlubiyet Rafa'nın o seneki Roland Garros'ta yenilebileceğinin sinyallerini de vermişti. Bir şeyler yolunda gitmiyordu. Geçen yıl Türkiye'deki ve İspanya'daki futbol şampiyonluk yarışları ile çakışan o unutamadığım günde Nadal'ın Federer'i yenmesiyle ofiste timsah yürüşüyü yapmıştım. Bu kez yarı finalde karşılaşacak ikili.


Maç programı:

17.00 :: Nadal - Federer
20.00 :: Bellucci - Djokovic

NTVSpor'dan canlı iki maç da.

1 yorum:

Unknown 7 Mayıs 2011 21:03  

hakkaten o günü ben de unutamıyorum.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP