5 Mayıs 2011 Perşembe

madrid: n'olcak bu federer'in hali

Provoke edici başlık attım, pişman değilim.


Djokovic hakkında yazmak istiyorum aslında ama aylardır yazdığım şeylerin üzerine ne koyabilirim bilmiyorum. Çünkü Djokovic cephesinde değişen hiçbir şey yok. Sadece sayılar. Her maçta bir artan seriler. Şimdi de 30 maça çıktı galibiyet serisi Kevin Anderson'ı da geçince.

Nole hakkında şunu söyleyebilirim. Gerektiğinde servis kırıyor. Bunu öğrenmiş. Federer'de görürdüm bunu. Set normal seyrinde ilerler, 2-2, 3-3, 4-4 oldu mu bir anda servis kırıp işi bitirirdi İsviçreli. Benim de "Aha tie-break'e gidecek şimdi belki kötü servis atar da tie-break'i kaybeder" düşüncelerimi geldiklere yere geri gönderirdi.

Bunu şimdi Novak yapmaya başladı. Anderson karşısında tam da gerektiği yerde iki kez servis kırarak maçı kopardı. Serisini sürdürdü. Üçüncü turda Guillermo Garcia-Lopez ile karşılaşacak.


İki paragraf önce bahsettiğim Federer'deki değişimi görmek için aslında bugünkü oyununa ve o paragrafta yazdıklarıma bakmak yeterli. Bu sefer beceremedi Federer zamanında servis kırmayı. Onu bırakın ilk set için servis atarken servisini kırdırarak tie-break'e gidilmesine neden oldu. Gerektiğinde servisine dahi tutunamıyor artık.

Ama şu ana kadar diğer tenisçiler karşısında öyle bir psikolojik baskı kurmuş ki, inanamıyor rakipleri kendilerine bir türlü. Bugün Feli'nin ikinci set tie-break'ini 7-1 alması, son set tie-break'inde ise 5-2 öne geçmesine rağmen maçı kaybetmesi... WTF? Hoş, bu yıl Feli'nin tie-break karnesi pek içaçıcı değil ama Federer karşısındaki bu tutukluk sadece ona has bir şey de değil.

Üç zorlu set sonunda sinir harbini sinir taraf kazanarak beni sinir etti yine. Üçüncü turda Xavier Malisse ile oynayacak İsviçreli. Hani bu maçı 6-0/6-0 Federer de alabilir, 7-6/7-5 Malisse de. Belçikalı o kadar da dengesiz bir oyuncu.

Günün diğer maçlarında Andy Murray, Simon'u üç sette yendi. Set skorları garip. Ama asıl garip skorlu maç David Ferrer ile Adrian Mannarino arasındaydı. Ferrer 7-5/0-6/6-0 kazandı. Östrojen mi yüklüyolar lan size uykunuzda. Bu ne hâl?

Günün tek ters sonucu Melzer'den geldi.Hani şu elemelerin ilk turunda Marsel'i yenen çocuk var ya... Gimeno-Traver... Melzer'i yenerek büyük iş yaptı. 

2 yorum:

aliye 5 Mayıs 2011 10:29  

aslında yazmayacaktım ama "kimse okumuyor mu yazdıklarımı, hiç kimse farketmedi" durumu olmasın diye yazıyorum : 6-1 değil 7-1 olacak :)

onur 5 Mayıs 2011 13:08  

çığır açmışım :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP